Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020

15 листопада 2019

Незважаючи на рейтинг Buick Enclave 2020 це хороший позашляховик. З великою кількістю особистого і вантажного простору, помітним переліком оснащення і плавною манерою ходу Buick є чим вас здивувати. Якщо не надто зосереджуватись на якості окремих оздоблювальних матеріалів салону, то недоліки автомобіля дуже незначні. Не пощастило йому здебільшого через те, що він знаходиться в одному сегменті з значно відомішими суперниками.

Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік не передбачено значних змін

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нинішній Enclave це хороший варіант, якщо ви шукаєте класичний позашляховик на три ряди з меншою ціною, ніж у популярних альтернатив типу Audi Q7. Між тим, у класі представлено ще чимало привабливих автомобілів. Так, Mazda CX-9 пропонує атлетичну манеру ходу і має більш вишуканий салон.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Enclave належать до покоління, яке з’явилося у 2018 році. У 2019 єдиною помітною зміною стала зміна назви базової моделі. На 2020 теж нічого особливого не підготували. Згадки, між тим, заслуговує пакет «Sport Touring», який комплектацію Essence розширює за допомогою більших коліс з легкого сплаву і особливих елементів екстер’єру. Можливість зекономити очевидна, зважаючи на відсутність значних змін і оновлень за останні роки, є сенс поглянути в сторону старіших моделей.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Buick Enclave чи Chevrolet Traverse?

Ще один представник General Motors більш відомий Chevrolet Traverse  має багато спільного з Enclave. Обидва позашляховика отримали подібні двигуни, об’єм багажника і особистий простір. Продуманий Buick тішить більшою кількістю стандартного оснащення і гарантує вищу якість оздоблювальних матеріалів, ніж Chevrolet, але і ціна у нього вища. Якщо особлива вишуканість автомобіля не пріоритет, можна зупинитися на Traverse.

Buick Enclave чи GMC Acadia?

Новий GMC Acadia теж має відношення до Enclave, хоча і не таке безпосереднє як Traverse. У порівнянні з Enclave, Acadia програє у декількох аспектах. Позашляховик має менший вантажний об’єм, він сам по собі менший, крім того, краще оминати базовий двигун і одразу переходити до опційного V6. Ще один недолік це оздоблювальні матеріали нижчої якості. Якщо компактний розмір Acadia не все, що вам потрібно, перевага стовідсотково на стороні Enclave.

Салон 

Салон Buick Enclave 2020 вміщує сімох людей на трьох рядах. Він стандартно пропонує передні сидіння з електроприводом і підігрівом, але у тканинній обшивці. Рухаючись в сторону покращень, можна розраховувати на шкіряну обшивку, вентиляцію і функцію масажу на першому ряду, підігрів капітанських крісел на другому ряду, функцію автоматичного складання третього ряду і підігрів керма. Передні два ряди вирізняються простором і комфортом, крім того, другий ряд посувається задля полегшення доступу до самих задніх сидінь. Для нетривалих поїздок дорослим підійде і третій ряд, а от під час довгих подорожей їх краще залишити дітям. До речі, для крісел найменших пасажирів передбачено два повних набори кріплень LATCH. Загалом, салон позашляховика справляє двояке враження, з одного боку можна знайти приємні і якісні матеріали, а з іншого зіткнутися з дешевим пластиком. Різниця особливо помітна на фоні більш вишуканих і відомих суперників. Об’єм багажника з усіма розкладеними сидіннями становить 651 літр, зі складеним другим рядом він збільшується до 1642 літрів, обмежуючись максимальний показником у 2747 літрів. Окрім місткого багажника перевагою автомобіля є стандартний перелік оснащення. Так, у базу моделі початкового рівня увійшли 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto, стерео на шість динаміків, точка Wi-Fi, супутникове радіо, Bluetooth, шість USB портів і система «Siri Eyes Free». Навігаційна система, бездротова зарядка, аудіосистема «Bose» на 10 динаміків, 8.0-дюймовий дисплей водія і люк даху стали доступними. Усі технології Enclave є легкими у використанні. Для деяких функцій передбачені звичайні, фізичні кнопки. 

Відео тест-драйв Buick Enclave 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиним для Enclave 2020 залишається 3.6-літровий V6 двигун на 310 кінських сил і 360 Нм. У пару він отримав автоматичну коробку передач на дев’ять ступенів. Потужності двигуна з головою вистачає для жвавого пересування позашляховика. Витрата пального перебуває на рівні 12.9 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському і 11.0 л/100км у змішаному циклах з приводом на передні колеса. З доступним повним приводом показники змінюються на 13.8, 9.4 і 11.0 л/100км відповідно. Загальна динаміка вирізняється плавністю. Підвіска гарно поглинає нерівності дороги і на більшості поверхонь Enclave залишається стабільним. Атлетичності моделям Buick 2020 бракує, але потужні і жорсткі гальма та мінімальний крен корпусу допомагають залишатися зібраним на крутих ділянках шляху. 

Безпека 

Позашляховик отримав три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Машина Buick Enclave має високий рейтинг надійності і безпеки. Добре вона себе показала в ході краш-тестів. Єдиними стандартними елементами безпеки, між тим, стали задні сенсори паркування і камера заднього виду. Перелік доступних систем і функцій куди ширший. Так, можна розраховувати на допомогу руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, передні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування на низьких швидкостях, екстрене гальмування на високих швидкостях, систему камер навколишнього бачення, функцію контролю дистанції, адаптивний круїз-контроль і автоматичне дальнє світло. 

Розміри 

У довжину Enclave 2020 має 518 см. Важить позашляховик від 1.977 до 2.125 кг.

Можливі комплектації 

Доступний Enclave у Preferred, Essence, Premium і Avenir комплектаціях. Базова модель Preferred постачається з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, точкою Wi-Fi, Apple CarPlay, Android Auto, стерео на шість динаміків, Bluetooth, шістьма USB портами, системою «Siri Eyes Free», тканинною обшивкою, електроприводом і підігрівом передніх сидінь, неконтактним електронним ключем, функцією дистанційного старту та автоматичним клімат-контролем трьох зон. Також стандартними є камера заднього виду, задні сенсори паркування і функція відкривання дверей багажника без рук. Не чисельними додатковими елементами стали багажник на даху і хромована решітка радіатора. Система повного приводу не доступна взагалі. Модель Essence отримала допомогу при зміну смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і шкіряні сидіння. Доступною стає система повного приводу. Окрім додаткових елементів, доступних попередній моделі, можна розраховувати на люк даху, камеру у дзеркалі заднього виду, систему камер навколишнього бачення і пакет «Sound and Sites» з навігацією, розеткою і стерео «Bose» на 10 динаміків. Модель Premium гарантує стерео «Bose» на 10 динаміків, розетку, підігрів керма, передні сидіння з вентиляцією і функцією масажу, підігрів другого ряду, електропривод третього ряду, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення з автоматичним гальмуванням, передні сенсори паркування, функцію контролю дистанції, систему допомоги руху по смузі, систему утримання смуги руху і попередження про виїзд за межі смуги руху. Більшість додаткових елементів є доступними, включно з системою повного приводу. Топова модель Avenir отримала чи не усі опції стандартно, так само як покращений 8.0-дюймовий дисплей водія, бездротову зарядку і оздоблене деревом кермо. Пакет «Avenir Technology» розширює комплектацію за рахунок інакше налаштованих шасі і підвіски, покращеної системи автоматичного екстреного гальмування і адаптивного круїз-контролю. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020