Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020

2 грудня 2019

Новий Hyundai Santa Fe 2020 року це хороший, невеликий позашляховик. Він має все, що більшість людей шукає у повсякденному автомобілі, включно з невисоким рівнем витрати пального, плавністю ходу, зручними сидіннями і затишним, вишуканим салоном. Покупець отримує чимало стандартних функцій і систем, які тішать легкістю використання. Деякі аспекти можна, тим не менше, доопрацювати. Базовий двигун на вражає потужністю, на вражаючий розгін Hyundai Santa Fe не здатний. На жаль, чимало суперників спритніші. Невеликий Hyundai отримав хороше багажне відділення, але окремі представники класу пропонують більше простору.

Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020

Нове у 2020 році 

  • Функція нагадування про перевірку задніх сидінь нині стандартна
  • Доступним став монітор відображення сліпих зон
  • Моделі SEL Plus, Ultimate і XL зникнуть
  • Функція посування сидінь другого ряду більше не доступна

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей представник Hyundai заслуговує уваги. На додачу до зазначених переваг, Santa Fe тішить збалансованою стартовою ціною, гарантуючи хороший перелік стандартного оснащення. Між тим, конкуренція у класі шалена, відповідно є чимало привабливих варіантів, які варто розглянути, перш ніж робити остаточний вибір. Гідним суперником є Mazda CX-9. Навіть Honda CR-V може приглянутися деяким покупцям. 

Нове чи б/у авто? 

Сучасний Santa Fe належить до покоління, яке було представлено світу на 2019 рік. Більшість змін на наступний модельний рік дуже незначна. Так, було прийнято рішення відмовитися від моделей SEL Plus і Ultimate. Зникла конфігурація салону на три ряди, пов’язано це з появою нового Hyundai Palisade на таку кількість місць. З переліку стандартного оснащення зникли моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і функція «Safe Exit Assist». Натомість база поповнилися новими елементами. Функція нагадування про перевірку задніх сидінь стала стандартною, доступним став монітор відображення сліпих зон. При бажанні зекономити можна розглянути моделі 2019 року, особливо з урахуванням того, що комплектація моделей майже не змінилася. Навпаки, є можливість отримати більше.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Hyundai Santa Fe чи Mazda CX-9?

Сучасний Mazda CX-9 є одним з лідерів класу. Позашляховик має потужний турбодвигун, хороший рейтинг економії пального і краще ніж у Hyundai управління. На цьому фоні особливо помітні недоліки Hyundai Santa Fe. Салон Mazda можна брати за приклад, крім того, він вміщує до семи пасажирів. Обидва автомобіля отримали хороший перелік стандартного оснащення з легкими у використанні функціями. Об’єм багажного відділення теж подібний. Два достойних варіанти, з тією лише різницею, що CX-9 жвавіший.

Hyundai Santa Fe чи Honda CR-V?

Нинішній Honda CR-V має одні з найвищих рейтингів сегменту. Він постачається з енергійним силовим агрегатом, а його багажне відділення майже ідентичне тому, що пропонує Santa Fe. У Honda краще виходить економити пальне. Обидва позашляховика пропонують вдосталь особистого простору і якісні матеріали оздоблення. При такій подібності, єдиний шанс визначитися з автомобілем це проїхатися за кермом.

Салон 

Салон Santa Fe вміщує п’ятьох людей. Обидва ряди сидінь тішать комфортом і простором. Задні сидіння можна відкинути. Позаду передбачені два повних набори кріплень дитячого сидіння LATCH. Відмінною рисою позашляховика стала висока якість оздоблювальних матеріалів. Салон тихий незалежно від швидкості. Об’єм багажника становить 991 літр з розкладеними задніми сидіннями і 2010 літрів зі складеними. У салоні базової моделі на покупця очікують функція нагадування про перевірку задніх сидінь, 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, чотири USB порти, Apple CarPlay і Android Auto. Доступними є двозонний автоматичний клімат-контроль, аудіосистема «Infinity» на 12 динаміків, супутникове радіо, HD радіо, 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігаційна система, бездротова зарядка і панорамний люк даху. Бонусом стане простота використання всіх елементів управління. 

Відео тест-драйв Hyundai Santa Fe 2020 року

Технічні характеристики 

При бажанні отримати продуктивний позашляховик варто оминати базовий 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 188 кінських сил. На захоплюючі чи хоча б приємні враження розраховувати з ним не доводиться. Кращим варіантом стане доступний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 235 коней. На ракету він Santa Fe не перетворить, але більш достойний показник розгону гарантувати зможе. Витрата бензину Hyundai Santa Fe зі стандартним двигуном перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському і 8.2 л/100км у заміському циклах. Доступний турбодвигун витратить 11.8 л/100км у місті і 8.7 л/100км за його межами. Що стосується показників динаміки і особливостей руху, то Santa Fe не настільки спритний як суперники, але поганими ці аспекти назвати не можна. Позашляховик вирізняється стабільністю ходу і надійністю при входженні у повороти. Навіть на поганих дорогах автомобіль їздить м’яко і плавно. При необхідності Santa Fe потягне до 1.587 кг. 

Безпека 

Автомобіль отримав п'ять років або 96.560 км пробігу повної гарантії і 10 років або 160.934 кг гарантії на силовий агрегат. Позашляховик має високий рейтинг надійності. Високі результати були отримані після краш-тестів. В якості стандартного оснащення безпеки виступають камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, моніторинг стану водія і допомога руху по смузі. Підсилити аспект безпеки покликані задні сенсори паркування, проекційна приладова панель, камера навколишнього бачення, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Окремо пропонуються функція «Safe Exit Assist», яка перевіряє рух позаду автомобіля перед виходом пасажира, і система «Blind View Monitor», яка у режимі реального часу відображає сліпі зони на приладовому екрані. 

Розміри 

У довжину Santa Fe має 457 см. Важить автомобіль від 1.629 до 1.853 кг.

Можливі комплектації 

Новий Hyundai Santa Fe доступний у SE, SEL і Limited комплектаціях. Базова модель Santa Fe SE постачається з 2.4-літровим двигуном, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і приводом на передні колеса. Стандартними елементами оснащення стали функція нагадування про перевірку задніх сидінь, функція доступу без ключа, інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth, чотири USB порти і Apple CarPlay з Android Auto. Функціями допомоги водію є камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, моніторинг стану водія і допомога руху по смузі. Окремо пропонується система повного приводу, але жодного пакету для базової моделі не передбачено. 

Модель Santa Fe SEL додає електропривод водійського сидіння, підігрів передніх сидінь, неконтактний електронний ключ, моніторинг сліпих зон, функцію «Safe Exit Assist», супутникове радіо і HD радіо. Комплектацію можна розширити завдяки двом пакетам. Пакет «Convenience» гарантує двозонний автоматичний клімат-контроль, функцію відкривання багажника без рук, задні сенсори паркування, бездротову зарядку і аудіосистему «Infinity» на 12 динаміків. Пакет «Premium» подбає про наявність панорамного люку даху, електроприводу сидіння переднього пасажира і шкіряної обшивки. Окремо можна отримати систему повного приводу. До того ж, SEL доступний потужніший 2.0-літровий турбодвигун на 235 кінських сил. 

Топова модель Limited тішить вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх сидінь і керма, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, камерою навколишнього бачення, монітором відображення сліпих зон, 8.0-дюймовим сенсорним екраном і навігацією. Якщо брати в цілому, то Limited стандартно отримала майже все оснащення, доступне позашляховику. Додати можна хіба що систему повного приводу.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020
Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020