Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2022

15 листопада 2021

Новий Chevrolet Blazer 2022 - дворядний позашляховик середнього розміру. Цей п'ятимісний автомобіль займає місце в лінійці Chevrolet між Traverse та Equinox, тому конкурує з Honda Passport та Hyundai Santa Fe. 

Купити новий Chevrolet Blazer 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Схожий на Camaro стиль вигідно вирізняє кросовер Chevrolet Blazer. Що ще цей невеликий позашляховик запозичив у легендарного спорткара і чи є вагомі причини купити Шевроле Блейзер? 

Нове в 2022 році 

  • виробництво чотирициліндрового двигуна припинено,
  • буксирний пакет доданий в комплект з повним приводом,
  • базові моделі L і 1LT виключені з модельного ряду.

Кому варто купити? 

Blazer 2022 варто розглянути, якщо вам подобається його стиль, натхненний Camaro. З Блейзер ви отримуєте відмінну керованість та стійкість на поворотах. Вас точно помітять на дорозі.  

Нове чи б/у авто?

Chevrolet вносить низку змін у Blazer 2022 року - припиняє виробництво базового 193-сильного чотирициліндрового двигуна разом із комплектаціями початкового рівня L та 1LT. Це робить 228-сильний чотирициліндровий двигун новим стандартним, а 2LT - новою початковою моделлю. Через ці скорочення стартова ціна Blazer підвищується. Чи варті такі зміни того, щоб придбати авто 2022 року та ще й з більшим цінником? Подивіться б/у Блейзер та прийміть рішення. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Chevrolet Blazer або Chevrolet TrailBlazer

Незважаючи на схожі назви, Trailblazer не є позашляховою версією Blazer. Моделі зовсім не пов'язані. Trailblazer – це малолітражний позашляховик, у якого коротший кузов, ніж у Blazer. Він пропонує менше місця для сидіння та перевезення багажу, а його варіанти двигуна далеко не такі потужні. Однак Trailblazer дійсно економно витрачає паливо, пропонує схожий набір стандартних технологій та функцій безпеки, а його стартова ціна нижча, ніж у Blazer, на колосальні $11 000. Якщо вам просто потрібен доступний п'ятимісний позашляховик, Trailblazer – найкращий вибір.

Chevrolet Blazer або Chevrolet Equinox

Equinox - компактний позашляховик, але він пропонує приблизно таку ж повсякденну практичність, як і Blazer. Equinox має майже аналогічний пасажирський та вантажний простір, а також оснащений багатьма тими самими стандартними функціями. Його невеликий двигун з турбонаддувом допомагає зменшити витрату палива, але він здається трохи слабшим. З іншого боку, базова ціна Equinox є нижчою, ніж Blazer. Як і у випадку з Trailblazer, Equinox стане вигіднішим варіантом, якщо ви купуєте дворядний позашляховик.

Салон

Chevrolet Blazer 2022 - дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння зручні, а безліч регулювань крісла водія і рульової колонки дозволяють легко знайти комфортну посадку. На задньому ряду достатньо місця для двох дорослих чи трьох дітей. 

Салон Шевроле Блейзер 2022 багато в чому повторює Camaro, зокрема круглими вентиляційними отворами та шестикутною рамкою інформаційно-розважальної системи. Дизайн інтер'єру спортивний. Приладова панель та інші помітні поверхні покриті якісними матеріалами, хоча присутні деталі з дешевих твердих пластмас. Також в салон проникає неабияка порція шуму дороги та вітру.

Blazer має 863 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1767 л зі складеними сидіннями. Цього місця, безумовно, достатньо для перевезення багажу сім'ї, а також більшого вантажу, наприклад журнального столика. Проте будь-який інший позашляховик середнього розміру вміщує більше ніж Blazer. Chevrolet оснащує кожен Blazer 8-дюймовим сенсорним екраном, на якому встановлено новітнє інформаційно-розважальне програмне забезпечення GM. Макет на екрані інтуїтивно зрозумілий і не перевантажений, чітка графіка, а дисплей швидко реагує на введення. Це досить проста система, доповнена кількома фізичними кнопками, і тому вам не потрібно покладатися на сенсор для управління кожною функцією.

Технічні характеристики 

Chevrolet Blazer змінив технічні характеристики на 2022 рік. Тепер позашляховик має два варіанти двигуна: 228-сильний чотирициліндровий з турбонаддувом та 308-сильний V6. Обидва стандартно поставляються з дев'ятиступінчастим автоматом та переднім приводом. За доплату можна отримати повний привід.

Базовий чотирициліндровий двигун забезпечує швидке прискорення та достатню потужність для круїзів містом та на швидкостях шосе. Опціональний V6 здається “рішучішим”, особливо на високих обертах, і дає більше впевненості на автостраді. З ним Блейзер розганяється до 100 км/год за 6,3 секунд. 

Chevrolet Blazer демонструє стандартну для середньорозмірного позашляховика витрату палива: 9,0 л/100 км з базовим чотирициліндровим двигуном. Оновлення до V6 підвищує показник до 10,2 л/100 км.

Blazer виділяється як один із найспортивніших позашляховиків у цьому сегменті. Його кермо швидке, гальма забезпечують впевнене гальмування, а кузов зберігає самовладання на поворотах з мінімальним нахилом і розгойдуванням.

На відміну від своїх попередників із 80-х та 90-х років, нинішній Блейзер не можна назвати позашляховиком. Його доступна система повного приводу та кілька режимів контролю тяги, безумовно, допоможуть в екстреній ситуації подолати засніжені вулиці та гравійні дороги, але його низька висота дорожнього просвіту обмежує реальні можливості бездоріжжя.

Модель може буксирувати до 2040 кг при оснащенні двигуном V6 та додатковим пакетом буксирування. Можливості знижуються до 1587 кг для моделей із чотирма циліндрами. Будь-яка версія Blazer без буксирувального пакета обмежена 680 кг, незалежно від двигуна.

Безпека

NHTSA привласнила новому Шевроле Блейзер 2022 загальну оцінку безпеки на 5/5. Blazer отримав оцінки 5/5 у лобових та бічних краш-тестах, а також 4/5 у тестах на перекидання. 

Розміри та вага 

Кузов позашляховика Blazer має довжину 4,87 м. Його споряджена маса коливається від 1772 до 1955 кг.

Можливі комплектації 

Chevrolet пропонує купити Blazer в одній із чотирьох комплектацій: 2LT, 3LT, RS та Premier.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2022
Купити новий автомобіль Хендай Туксон 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді А3 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2022