Огляд тест-драйву: Audi A3 2022

16 листопада 2021

Новий Audi A3 2022 року - преміальний компактний автомобіль. Це найдоступніша модель із чотирма срібними кільцями на радіаторній решітці. Невелика Audi представлена ​​у варіанті седана і хетчбека, в цьому огляді йтиметься про автомобіль. 

Купити новий автомобіль Ауді А3 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Виробник повністю оновив авто до нового сезону. Вийшов хороший апгрейд у порівнянні з попереднім поколінням: спортивніший дизайн, багато технологій і безліч матеріалів преміум-класу. Але чи достатньо цього, щоб встояти перед конкурентами та привернути увагу покупців?

Нове в 2022 

Audi A3 для 2022 є абсолютно новим авто четвертого покоління.

Кому варто купити? 

А3 поєднує в собі технології Audi з гострим стилем, щоб підкорити молодих покупців. Це чудовий варіант для тих, хто шукає преміальний автомобіль початкового рівня. Нову Audi варто розглянути кожному, хто вибирає машину в розкішному сегменті і не шукає позашляховик. 

Нове чи б/в авто? 

Седан A3 – абсолютно новий для 2022 року. Автомобіль використовує платформу MQB Evo, яка зустрічається в різних продуктах VAG. Значною зміною є невелике збільшення розмірів, котре наближає модель A4. В інтер'єрі відбулися серйозні покращення, оскільки дизайн панелі приладів значно відрізняється від старого седана A3 - з'явився сенсорний екран з програмним забезпеченням MIB 3. Це все варте того, щоб купити новий Ауді А3.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Audi A3 2022 або Mercedes-Benz A-Class

Почнемо із практичних речей. 2,0-літровий двигун Mercedes із турбонаддувом виробляє меншу потужність і витрачає в середньому на 1 літр палива більше. 300-літровий багажник Audi A3 також перевершує 245-літровий вантажний простір A-Class. Що стосується дизайну – це справа смаку.

Інтер'єри цих машин мають одну і ту ж тенденцію. Ви отримуєте два екрани, один з яких служить панеллю приладів, а інший - інформаційно-розважальним центром. Однак Audi впоралась із завданням набагато краще. Цифровий кластер чудовий, а інтеграція врівень з головним інформаційно-розважальним екраном вийшла акуратнішою. В результаті інтер'єр Mercedes у порівнянні з ним виглядає так, ніби екрани були поспіхом додані в останню чергу. У цьому порівнянні перемагає Audi.

Audi A3 або Audi A4

Якщо при виборі авто приділяєте основну увагу простору, за замовчуванням вашим варіантом буде A4. Якщо у вас ще невелика сім'я, підійде А3. У багажнику A4 340 л, що трохи більше ніж у A3 з її 300 л. У А4 під капотом 261 "конячка" в порівнянні з 201 к.с. у А3. В результаті розгін більшої моделі до 100 км/год складає 5,2 секунд.

Салони базових версій A4 поступаються високотехнологічності A3. Замість Virtual Cockpit ви отримуєте аналогові циферблати та семидюймовий дисплей. 10,1-дюймова інформаційно-розважальна система така сама, але не так добре інтегрована в інтер'єр. Потрібно вирішити, що важливо особисто для вас: простір, швидкість або технології. Зовнішній вигляд та інтер'єр A3 справді круті, але є серйозні аргументи на користь A4.

Салон

Audi A3 2022 - це чотиридверний автомобіль з двома сидіннями спереду і, можливо, трьома ззаду. "Можливо", тому що розмістити п'ять осіб у A3 виявиться нелегким завданням. Простір для водія та переднього пасажира достатній, але заднє сидіння менш зручне для високих людей. Це складно, але варто відзначити, що в цьому авто більше місця, ніж у його конкурентів.

Audi – майстер, коли справа стосується інтер'єрів. Інтер'єр A3 попереднього покоління був, мабуть, першим, у якому вся мінімалістська атмосфера працювала належним чином. Цей останній A3 копіює своїх більших "братів" усередині, але пропонує все це за меншою ціною. 

Дизайнери Audi додали гострі лінії по всій кабіні, від вентиляційних отворів до дверних ручок. У цьому легко прочитати прагнення виробника завоювати молодих покупців. З'явився компактний перемикач передач, схожий на той, що є свіжих VW Golf GTI та Porsche. 

Оскільки це Audi, якість виняткова. Виробник завжди умів змусити навіть базову модель здаватися набагато дорожчою, ніж вона є насправді. Звичайно, існує невелика помітна різниця в тактильному відчутті, якщо ви перестрибуєте з A3 до A7. Але невід'ємна якість багато в чому виправдовує потрібну Audi ціну.

На вибір представлено три рівні оформлення салону А3: Premium, Premium Plus та Prestige. Неважливо, який ви замовите – це буде якісний шкіряний салон. Доступні кольори на всіх рівнях комплектацій: чорний/сірий рок, пергаментний бежевий-сталевий сірий та коричневий-сталевий сірий Сантос. Всі кольори сидінь поєднуються з чорною обробкою панелі приладів і чорними килимами. Обшивка стелі – Steel Grey.

Седан A3 має багажник об'ємом 300 л, що звучить не так і щедро, але в цілому достатньо для використання. На щастя, вантажний відсік отримав зручну квадратну форму. 

Інформаційно-розважальна система з 10,1-дюймовим сенсорним екраном входить до стандартної комплектації всіх А3, і це дуже добре. Новий MMI від Audi інтуїтивно зрозумілий, швидко реагує та у стандартній версії оснащений бездротовими Apple CarPlay та Android Auto. 10,25-дюймовий цифровий щиток приладів також є стандартним, але ви можете перейти на більший 12,3-дюймовий Audi Virtual Cockpit за допомогою додаткового технологічного пакету від моделі середнього рівня. Великий дисплей входить до стандартної комплектації топової моделі.

Навігація - це додаткова опція, яка поставляється в комплекті із тривимірною звуковою системою Bang&Olufsen з 15 динаміками, яку можна вибрати для Premium Plus або отримати як стандарт із Prestige. Навігаційна система вміє прогнозувати трафік до пункту призначення на основі раніше зібраних даних, тому розрахунок часу прибуття стане точнішим.

Відео тест-драйв Audi A3 2022 року

Технічні характеристики

Ауді A3 залишила колишній двигун під капотом, але змінила технічні характеристики. У авто минулого покоління мотор видавав 228 к.с. і 322 Нм крутного моменту. Нова модель має лише 201 к.с. і 299 Нм крутного моменту. Чому? Що ж, схоже, акцент змістився з продуктивності на економію палива.

На моделі FWD час розгону від 0 до 100 км/год становить 6,6 секунд, а максимальна швидкість дорівнює 210 км/год. Додаткове зчеплення, яке забезпечує система quattro, скорочує час до 6,3 секунди, при цьому максимальна швидкість залишається незмінною. Хоча A3 використовує той же базовий двигун, що й попередня модель, нова трансмісія має 48-вольтову м'яку гібридну систему. Таке рішення не тільки дозволяє автомобілю рухатися накатом у різних умовах, але також постійно підтримує крутний момент, на низьких оборотах. У результаті новий седан відчувається таким самим "швидким", як і попередня модель. 

Двигун Ауді А3 поєднується із шестиступінчастою коробкою-автоматом з подвійним зчепленням. DCT перемикається плавно і без перешкод під час нормальної роботи, а у спортивному керуванні подвійне зчеплення перемикає передачі швидше, ніж більшість звичайних трансмісій.

A3 у стандартній комплектації оснащується переднім приводом, але повний привід Audi quattro доступний за додаткові гроші. 

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS ще ретельно не тестували Audi A3 2022.

Розміри та вага 

Кузов Audi A3 з кожним оновленням збільшується у розмірах. Актуальний автомобіль має довжину 4,49 м. Найлегша модель важить 1510 кг, а quattro – 1584 кг.

Можливі комплектації 

У новій лінійці седанів Audi A3 три рівні оформлення салону: Premium, Premium Plus та Prestige. Кожен із них доступний у версії FWD або із системою AWD quattro. В результаті виходить шість моделей.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2022
Купити новий Chevrolet Blazer 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хюндай Акцент 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2022