Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2022

12 листопада 2021

Новий Tucson виводить стиль, технології та можливості позашляховика Hyundai на наступний рівень. Його футуристичний кузов виглядає ефектно, а інтер'єр підкорює простотою, елегантністю та збільшеним простором для задніх пасажирів.

Купити новий автомобіль Хендай Туксон 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Вперше Tucson доступний із вибором бензинових, гібридних та плагін-гібридних силових агрегатів.

Що ще підготував Hyundai Tucson 2022 для своїх покупців?

Нове у 2022 році 

Hyundai Tucson повністю перероблений на 2022 рік та відкриває четверту генерацію моделі.

Кому варто купити? 

Туксон фокусується на всьому, чим має бути компактний кросовер. Він зручний, стильний, пропонує багато корисного місця для сім'ї та в ньому приємно проводити час. Якість збірки відмінна, салон висококласний та наповнений безліччю стандартних функцій безпеки та технологій. Мудрим покупцям варто придивитися до нового Hyundai Tucson.  

Нове чи б/в авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Позашляховик Hyundai Tucson 2022 є абсолютно новим автомобілем четвертого покоління. Він використовує нову глобальну платформу та виріс у всіх параметрах. Доступні три варіанти двигуна, жоден із них не успадкований від попередньої моделі. Однозначно, варто купити новий Хендай Туксон 2022. Щоб остаточно оцінити різницю та переваги, перегляньте торішні версії. 

Hyundai Tucson або Kia Sportage

Спортейдж - корпоративний "кузен" Hyundai, і це чудовий позашляховик. На жаль, Sportage заснований на тій самій архітектурі, що й Tucson попереднього покоління. Це означає, що він все ще використовує старий 2,4-літровий атмосферний двигун, хоча має 2,0-літровий турбований двигун у топових комплектаціях. Порівнюючи інтер'єри, можна зрозуміти, що Sportage старший. Маленький тачскрин та розсип кнопок виглядають не такими актуальними.

Фраза "Чим новіший, тим кращий" працює в цьому порівнянні та робить переможцем цього року Tucson. 

Hyundai Tucson або Hyundai Santa Fe

Базовий Santa Fe отримує той же 2,5-літровий двигун, що і Tucson, хоч і потужністю 191 к.с., а також пропонує 2,5-літровий 281-сильний мотор з турбонаддувом та восьмиступеневим DCT. Santa Fe займає великий сегмент, що означає більше місця для людей та їх речей. А ще він трохи розкішніший. Ціна Hyundai Tucson 2022 на $2 000 нижча, ніж Hyundai Santa Fe. Простіше кажучи, якщо вам потрібний простір та преміальність, вибирайте Санта-Фе. Але якщо вам не потрібний простір, Tucson підходить на роль ідеального позашляховика.

Салон

Tucson – п'ятимісний автомобіль з достатнім простором в обох рядах. Як і очікувалося, центральне заднє сидіння краще залишити дітям. В усьому іншому навіть високі дорослі будуть задоволені простором під ногами та висотою стелі. 

Кольори салону будуть чорними або сірими, з вибором тканини та шкіри, з м'якими матеріалами на найпомітніших ділянках.

Hyundai називає інтер'єр нового Tucson 2022 "Interspace". По суті, це означає, що салон повністю новий та обладнаний за останнім словом техніки. Основні особливості включають цифрову комбінацію приладів без козирка, 10,25-дюймовий дисплей сенсорний (вісім дюймів на базових моделях) і сенсорний інтерфейс для управління кліматом.

Саме тоді, коли більшість виробників рухаються в напрямку мінімалізму, Hyundai, схоже, слідує модульному підходу. Різні елементи в салоні Hyundai Tucson блокові та ідеально поєднуються один з одним, як Lego. Однак є деякі мінімалістичні риси. Замість традиційного перемикача на 2022 Tucson встановленні кнопки для паркування, заднього ходу, нейтралі та руху. Для увімкнення ручного дублювання необхідно використовувати підрульові перемикачі, розташовані за кермовим колесом.

Багажник Hyundai Tucson 2022 у традиційній версії має об'єм 1166 л. Варіант HEV пропонує 1169 л простору, а PHEV – 903 л через розміщення батареї. При плоскому складання задніх сидінь вантажопідйомність збільшується до 2274 л в автомобілях з бензиновим двигуном, 2265 у HEV та 2033 л у PHEV.

У початковій комплектації Tucson оснащений мультимедіа з восьмидюймовим сенсорним дисплеєм з бездротовими Apple CarPlay, Android Auto, можливістю підключення через Bluetooth, HD Radio, двома портами USB та звуковою системою з шістьма динаміками. Вищі версії використовують ту саму восьмидюймову установку, але додають SiriusXM, VR та Bluelink. Комплектація Limited отримує 10,25-дюймовий сенсорний дисплей із вбудованою навігацією. 

І восьми, і десятидюймові екрани напрочуд чіткі і разом з панеллю приладів досить яскраві, щоб не потребувати захисту від відблисків.

Відео тест-драйв Hyundai Tucson 2022 року

Технічні характеристики 

Базові моделі розраховані тільки на старомодне внутрішнє згоряння. Новий атмосферний 2,5-літровий двигун, запозичений у Sonata, виробляє 187 к.с. і є двигуном початкового рівня. Він з'єднаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка передає потужність на передні колеса. Система повного приводу доступна у всьому діапазоні. У такому оснащенні Туксон розганяється до 100 км/год за 8.8 секунд і витрачає в середньому 8 л/100 км.

У гібридних (HEV) та плагін-гібридних (PHEV) моделях використовується ідентичний 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який працює у поєднанні з електродвигуном. Система повного приводу залишається механічною, тому вам не доведеться турбуватися про втрату зчеплення з дорогою в негоду, коли батарея розрядиться.

У моделі HEV використовується електродвигун потужністю 59 к.с. та акумулятор на 64 кВт, внаслідок чого загальна вихідна потужність складає 226 л.с. Плагін-гібрид використовує електродвигун потужністю 90 к.с., батарею на 88 кВт та ємність системи 13,8 кВт/год. Результат - 261 к.с. та запас ходу на електротязі 45 км. 

Безпека

IIHS оцінив Hyundai Tucson 2022 року у всіх шести краш-тестах найвищим рейтингом Good та назвав його Top Safety Pick+.

Розміри та вага 

Автомобіль Hyundai Tucson отримав новий кузов, тому габарити змінилися. Довжина позашляховика складає 4,63 м. Споряджена маса залежить від комплектації та варіюється від 1510 кг до 1656 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Tucson 2022 доступний у семи комплектаціях з трьома варіантами двигунів. Чотири початкові версії SE, SEL, N Line та Limited оснащені звичайним бензиновим двигуном. Гібрид та плагін-гібрид (PHEV) представлені у трьох комплектаціях: Blue Hybrid, SEL Convenience Hybrid та Limited Hybrid. Позашляховик із стандартним бензиновим двигуном може бути з переднім або повним приводом та використовує восьмиступінчастий автомат, гібриди стандартно поставляються з повним приводом та шестиступінчастим автоматом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2022
Купити новий автомобіль Ауді А4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Chevrolet Blazer 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2022