Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020

2 грудня 2019

Сучасний Chevrolet Colorado це хороший пікап невеликого розміру. Стандартно за його потужність відповідає економний чотирьохциліндровий двигун, як альтернатива пропонуються продуктивні V6 і дизельні турбодвигуни. Манера ходу плавна, а для шанувальників пригод на бездоріжжі представлені дві окремих моделі. Салон тішить просторими, зручними сидіннями і легкими у використанні технологіями. Не обійшлося без недоліків. Чимало суперників пропонують більш вишуканий інтер’єр. Задні сидіння Colorado не те що б тісні, принаймні у версії Crew Cab, але конкуренти мають більше простору позаду. 

Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020

Нове у 2020 році 

  • Перелік стандартного і доступного оснащення поповнився новими елементами
  • На зміну системи MyLink прийшла Infotainment 3 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як зазначено вище існує багато причин, щоб вподобати Colorado. Перш за все, пікап пропонує чимало оснащення при ціні, яка трохи нижча за середню по класу. Тим не менше, не варто забувати про інших представників сегменту, які з різних причин можуть сподобатися більше, ніж Chevrolet. Хорошими альтернативами стануть Ford Ranger і GMC Canyon. Цікаво буде порівняти компактного Colorado з більшим Chevrolet Silverado.

Нове чи б/у авто? 

Поточне покоління Colorado було представлено на 2015 модельний рік. З того часу відбулися не дуже великі, але значні зміни. У 2016 році дебютував в якості доступного дизельний турбодвигун, роком пізніше з’явився V6 силовий агрегат. 2018 рік відзначився появою покращеної інформаційно-розважальної системи. У році, що закінчується, відбулися лише незначні зміни у переліку оснащення. Вже у 2020 році на зміну системи MyLink прийде Infotainment 3. Якщо останні інформаційно-розважальні технології не надто важливі для вас, є сенс розглянути старіші або навіть б/у моделі. Це точно дозволить зекономити.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Chevrolet Colorado чи Ford Ranger?

Продуманий Ford Ranger займає одну з високих позицій класу. У нього всього один двигун, але він помітно потужніший, ніж базовий двигун Colorado. Буксирувати більше може Colorado, але максимальний показник корисного навантаження вищий у Ranger. На відміну від Chevrolet у Ford немає спеціальних комплектацій для їзди по бездоріжжю, натомість є багато систем і функцій, які перетворять його на здібного підкорювача природи. Стандартна інформаційно-розважальна Colorado є однією з найкращих у сегменті, але доступна SYNC 3 у Ranger вражає простотою і швидкістю роботи. Крім того, Ranger пропонує більше систем безпеки. В цілому, є чимало причин, щоб віддати перевагу кожному з позашляховиків, тому тут мова йде більше про особистий смак і вподобання.

Chevrolet Colorado чи GMC Canyon?

Нинішній GMC Canyon  це в тому чи іншому сенсі двійник Colorado, вони обидва творіння General Motors. Пікапи мають ідентичний перелік двигунів, буксирувальні можливості та інформаційно-розважальні технології. Хоча, GMC отримав трохи якісніший салон, характеристики Chevrolet Colorado загалом кращі.  

Chevrolet Colorado чи Chevrolet Silverado?

Новий Chevrolet Silverado це повноцінний, великий пікап. Він набагато більший за Colorado, має довший кузов, може буксирувати більшу вагу і перевозити значніший вантаж. Салон у Silverado теж помітно більший з просторими задніми сидіннями. В плані оснащення пікапи схожі, хоча перелік функцій допомоги водію довший у Silverado. За все це доведеться заплатити, стартова ціна габаритного Chevrolet вища. Загалом, Silverado просто потужніший, але якщо вам не потрібні додаткові можливості і здібності, є сенс залишитися з Colorado. 

Салон 

Салон Colorado у версії Extended Cab розрахований на чотирьох людей, у версії Crew Cab він вміщує п’ятьох. Базова модель немає заднього сидіння взагалі, а отже вмістить лише двох людей. Передні сидіння дуже зручні і просторі, а водію ще й пощастить отримати відмінну видимість. Версії Extended Cab отримали невеликі задні сидіння, але достатнім запасом особистого простору тішать тільки версії Crew Cab. Однак, у класі представлені суперники з помітно просторішими задніми сидіннями. Плюс, широкі стійки даху ускладнюють задню видимість, а незначний радіус відкривання дверей погіршує процес посадки. У моделях з задніми сидіннями передбачені два повних набори кріплення дитячих крісел LATCH. Інтер’єр Colorado це змішана картина. Виглядає він непогано, але вишуканості деяких суперників йому бракує. Крім того, моделі початкового рівня неприємно дивують жорстким пластиком і не надто високою якістю матеріалів оздоблення. Для кузова передбачено чимало стандартного і додаткового оснащення, включно з кріпленнями і підніжками. Базова інформаційно-розважальна система Infotainment 3 включає 7.0-дюймовий сенсорний екран, Bluetooth, два USB порти, Apple CarPlay, Android Auto і аудіо на шість динаміків. Доступними елементами стали автоматичний клімат-контроль, бездротова зарядка, 8.0-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема «Bose» на 7 динаміків, супутникове радіо, точка Wi-Fi, додаткові USB порти і навігація. 

Відео тест-драйв Chevrolet Colorado 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 200 кінських сил і 260 Нм. Потужності цілком вистачає для виконання більшості завдань. Доступний 3.6-літровий V6 на 308 кінських сил і 373 Нм гарантує жвавішу динаміку і можливість справлятися з складнішими завданнями. 2.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 181 кінську силу і 470 Нм пропонує найкращий рівень економії пального. Витрачає Colorado з ним 12.3 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 11.5 л/100км у середньому. З базовим двигуном витрата пального перебуває на рівні 13.1 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом показники трохи зростають. Найбільше витрачатиме Chevrolet 4х4 з 3.6-літровим V6 двигуном, так показники становитимуть 13.8 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському і 11.8 л/100км у змішаному циклах. У всіх Chevrolet Colorado коробка автомат, тільки у пару базовому двигуну дісталася на шість ступенів, а V6 силовому агрегату на вісім ступенів. Загальні параметри ходу більш ніж прийнятні. Збалансоване рульове управління і плавний хід сподобаються багатьом водіям. За легкістю виконання маневрів Colorado нагадує легковий автомобіль. Водії, які регулярно виїжджають за місто, будуть приємно здивовані моделями Colorado Z71 і ZR2. Вони спеціально розроблялися для їзди по бездоріжжю, отримавши диференціал з блокуванням, систему контрольованого спуску з гори і систему підвіски для значного навантаження. Буксирувальні можливості на пряму залежать від силового агрегату, з дизельним двигуном вони сягають 3.492 кг. З V6 двигуном можливості обмежаться показником 3.175 кг. Максимальний показник з базовим двигуном становить 1.587 кг. 

Розміри 

У довжину пікап Chevrolet Colorado має від 518 до 548.6 см. Важить він від 1.785 до 2.273 кг. 

Безпека 

Автомобіль отримав три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії і п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Загалом Colorado 2020 має непогані результати краш-тестів. Стандартно пікап постачається з камерою заднього виду і «Teen Driver». Система дозволяє встановити обмеження швидкості і гучності аудіосистеми та контролювати динаміку. Новинкою стала функція нагадування про ремені безпеки перед початком руху. Доступними стали задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху.  

Можливі комплектації 

Пікап доступний у п’яти моделях: Base, WT, LT, Z71 і ZR2. Модель початкового рівня Colorado пропонується виключно у версії Extended Cab. З оснащення вона отримала 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 200 кінських, привід на задні колеса, камеру заднього виду, систему «Teen Driver», інформаційно-розважальну систему Infotainment 3 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth, двома USB портами, Apple CarPlay, Android Auto і аудіо на 6 динаміків. Модель WT отримала два задніх сидіння. Їй відкривається доступ до 3.6-літрового V6 двигуна. Обрати її можна у будь-якій конфігурації. Перелік оснащення мало чим відрізняється від того, що пропонує базова модель. Наступною йде Colorado LT. До переліку її оснащення включені система вантажного відсіку «EZ Lift-and-Lower», 8.0-дюймовий сенсорний екран, супутникове радіо, HD радіо, точка Wi-Fi і додаткові USB порти. Спеціальна модель для їзди по бездоріжжю Colorado Z71 стандартно отримала V6 двигун, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і повний привід. Базу також поповнили підвіска для значного навантаження, диференціал з блокуванням, роздавальна коробка, гаки для евакуації та система контрольованого спуску з гори. На додачу Z71 гарантує автоматичний клімат-контроль, функцію дистанційного запуску, бездротову зарядку, підігрів керма і задні сенсори паркування. Топова модель Colorado ZR2 потішить контрольованими водієм переднім і заднім диференціалами з повним блокуванням. Додатково модель отримала захист від каміння і спеціальні елементи кузова. Сидіння, до речі, стандартно оздоблені шкірою.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020
Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2020