Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020

27 листопада 2019

Нинішній Honda Pilot гідний представник класу. Він гарантує плавність ходу і хороший рівень економії пального. Салон вміщує до восьми людей на зручних сидіннях. Матеріали оздоблення тішать високою якістю. На допомогу водію передбачено чимало функцій і систем, якщо чогось не вистачить, можна звернутися до не меншого переліку опцій. Недоліком автомобіля можна вважати не надто сучасний інтер’єр. До того ж, у класі є суперники, які переважають Honda в плані вантажного простору.

Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020

Нове у 2020 році 

  • Поява моделі Black Edition

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Взявши до уваги усі зазначені переваги, Honda Pilot чудово підійде сім’ям, які не хочуть мати справи з мінівеном. Між тим, найяскравішим представником класу його назвати не можна. Не виділився він навіть в плані ціни, вона ані найнижча, ані найвища. Тому перед тим, як зробити остаточний вибір, є сенс розглянути варіанти Toyota Highlander і Ford Explorer.

Нове чи б/у авто? 

Продуманий  Honda Pilot 2020 це представник покоління, яке побачило світ у 2016 модельному році. Змін на наступний рік передбачено небагато, якщо чесно, то тільки одна, поява моделі Black Edition. У році, що минає, натомість, оновлень було чимало. Так, попередження про можливе зіткнення, функція гальмування для уникнення зіткнення, допомога руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз контроль стали стандартними. Бездротова зарядка поповнила список доступного оснащення. 2018 рік не був багатим на зміни, а у 2017 з’явилися Apple CarPlay і Android Auto. Якщо ви не зацікавлені у здебільшого косметичних відмінностях моделі Black Edition, є сенс зупинитися на варіантах 2019. А якщо окремі функції безпеки чи допомоги водію для вас не пріоритет, можна піти ще далі, звернувши увагу на моделі 2018 і 2017 років. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Honda Pilot чи Toyota Highlander

Виразний Toyota Highlander повністю оновили на 2020 рік. Стандартно автомобіль отримав V6 двигун на 295 кінських сил. Продуманий Highlander вміщує до восьми людей, але новий Хонда Пілот має більше вантажного простору. Обидва позашляховика пропонують чимало функцій і систем, але Toyota потішить більшою кількістю елементів типу Apple CarPlay і Android Auto, в той час як у Pilot це опції. На додачу Highlander отримав 12.3-дюймовий сенсорний екран.

Honda Pilot чи Ford Explorer

Сучасний Ford Explorer стандартно пропонує чотирьохциліндровий турбодвигун, а Pilot отримав V6. Між тим, турбодвигун Explorer гарантує більше кінських сил, ніж V6 силовий агрегат у Pilot. Обходить представник Ford поточний Pilot в плані управління. Всередині Ford виглядає привабливо, він має трохи більше вантажного простору і технологій, ніж суперник від Honda. Якби там не було, але Pilot вміщує на одну людину більше. Існує чимало причин розглянути обидва варіанти, але вибір кожен робитиме, виходячи з власних уподобань.

Салон 

Стандартно салон Pilot вміщує вісьмох людей, а разі обрання капітанських крісел другого ряду, кількість місць зменшується до семи. Сидіння Honda Pilot вирізняються високим рівнем комфорту і підтримки. Видимість водій отримує теж дуже хорошу. Третій ряд сидінь, як не дивно, підходить для дорослих пасажирів. Деякі суперники пропонують більш містке багажне відділення, але усе необхідне позашляховик вмістить. Так, стандартний об’єм становить 453 літри, максимальний об’єм обмежується 2350 літрами. Задля дитячої безпеки передбачено чотири повних набори кріплень крісел LATCH. Салон вирізняється приємними і якісними матеріалами, хоча і виглядає не надто сучасно. Стандартно всередині передбачені 5.0-дюймовий дисплей, Bluetooth, два USB порти і аудіо на сім динаміків. Доступними є люк даху, бездротова зарядка, розважальна система для задніх сидінь, інформаційно-розважальна система HondaLink з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіо на 10 динаміків, супутникове радіо, Apple CarPlay, Android Auto і навігація. Базова інформаційно-розважальна системи пропонує небагато, тому бажання отримати покращений, сенсорний екран є природним. На підтримку сенсору передбачені звичайні кнопки, що робить систему дуже легкою у використанні. 

Відео тест-драйв Honda Pilot 2020 року 

Технічні характеристики 

Єдиним для Pilot став 3.5-літровий V6 двигун на 280 кінських сил і 355 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач у моделях нижчої комплектації та дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач у моделях вищої комплектації. У будь-якому випадку двигун гарантує більше, ніж достатньо потужності, щоб не тільки зрушити Pilot з місця, а й виконувати всі повсякденні завдання. Витрачає позашляховик з переднім приводом і коробкою на шість ступенів 12.4 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському і 10.7 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом показники змінюються на 13.0, 9.0 і 11.2 л/100км відповідно. З дев’ятиступінчастою коробкою і переднім приводом витрата перебуває на рівні 11.8 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами і 10.2 л/100км у середньому. З повним приводом Pilot витрачатиме 12.4, 9.0 і 10.7 л/100км відповідно. Що стосується динаміки і управління, то найкраще позашляховик зарекомендував себе як повсякденний транспортний засіб з комфортною їздою. На жаль, йому бракує спритності при входженні у повороти на високих швидкостях. Між тим, майже усі дорожні нерівності зникають, залишаючи тільки м’якість ходу. Буксирувальні можливості автомобіля обмежуються 2.268 кг.

Безпека 

Всі моделі 2020 отримали три роки або 67.936 км пробігу повної гарантії і п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Автомобіль має високий рейтинг надійності. Високі результати він показав під час краш-тестів. За безпеку людей відповідають камера заднього виду, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, функція гальмування задля уникнення зіткнення, допомога руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз контроль. Доступними є моніторинг сліпих зон, передні і задні сенсори паркування та попередження про перехресний рух позаду. 

Розміри 

У довжину позашляховик має 488 см при вазі від 1.830 до 1.959 кг. 

Можливі комплектації 

Комплектації Honda Pilot гарантують як просто непоганий, так і дійсно чудовий перелік оснащення. Загалом, у 2020 на розсуд покупця представлено шість моделей. Усі оснащені V6 двигуном і автоматичною коробкою передач. В якості опії пропонується системи повного приводу. Базова модель Pilot LX постачається з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, приводом на передні колеса, кнопковим запалюванням, Bluetooth, двома USB портами, аудіо на сім динаміків і 5.0-дюймовим дисплеєм. Про безпеку дбають камера заднього виду, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, функція гальмування задля уникнення зіткнення, допомога руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз контроль. Модель Pilot EX на додачу до оснащення LX пропонує підігрів передніх сидінь, електропривод водійського сидіння, автоматичний клімат контроль трьох зон, дистанційний старт, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, інформаційно-розважальну систему HondaLink з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, супутникове радіо, Apple CarPlay і Android Auto. Модель Pilot EX-L гарантує електропривід дверей багажного відділення, люк даху, шкіряну обшивку і електропривод сидіння переднього пасажира. Пакет «EX-L Navi/RES» розширює комплектацію моделі за рахунок навігації, HDMI порту, розетки і розважальної системи для задніх сидінь. Модель Pilot Touring потішить автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів, функцією відкривання багажника без рук, передніми і задніми сенсорами паркування, аудіо на 10 динаміків і точкою Wi-Fi. Модель Pilot Elite стандартно отримала повний привід, капітанські крісла з підігрівом, вентиляцію передніх сидінь і бездротову зарядку. Нова Black Edition вражає стилістичними особливостями, але по факту пропонує той самий перелік оснащення, що і Elite.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020