Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2019

26 вересня 2019

Незважаючи на чутки про зникнення, Chevrolet Sonic 2019 залишається частиною лінійки компактних автомобілів General Motors, отримавши декілька вивертів задля можливості змагатися з новішими Kia Rio, Hyundai Accent і Toyota Yaris. Зрозуміло, що загальне зміщення поглядів в сторону позашляховиків і кросоверів роблять існування автомобілів типу Sonic важким, навіть зважаючи на дуже збалансовану стартову ціну. Задля того, щоб зробити один з своїх найменших автомобілів привабливим для молодих покупців Chevrolet оснастили хетчбек і седан Apple CarPlay, Wi-Fi та турбодвигуном. Базові моделі, щоправда, навряд чи вразять вікнами, які треба відкривати і закривати вручну і механічною трансмісією, але, принаймні, у них є просунута інформаційно-розважальна система.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2019

Вам сподобається 

Компактний Chevrolet Sonic пропонує помірковану стартову ціну і продуманий салон, який згодиться для сімей. Привабливий, зі спортивним духом і непоганим переліком функцій, Sonic доводить, що не завжди треба витрачати шалені гроші для отримання бажаного.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Такий автомобіль називається надкомпактним не без причин. Якщо вам потрібно перевозити високих пасажирів або багато вантажу, варто поглянути в сторону Chevrolet Cruze. Крім того, система екстреного аварійного гальмування, доступна багатьом конкурентам, відсутня у Sonic. 

Нове у 2019 році 

У поточному році 1.4-літровий турбодвигун став стандартним. Зникли пакет «Fun and Sun», а функція дистанційного старту стала частиною пакету «Convenience».

Враження від їзди 

У світі мініатюрних автомобілів Chevrolet Sonic відіграє помітну роль. Його 1.4-літровий турбодвигун вміло обходить конкурентів, пропонуючи достатньо потужності для виконання маневрів і економлячи при цьому пальне. Підвіска і рульове управління гарантують непоганий водійський досвід, ситуація стає навіть кращою з пакетом «Performance». З таким оснащенням Sonic навіть приємніший в управлінні, ніж Kia Rio чи Toyota Yaris. Хоча до рівня Ford Fiesta не дотягує. Незважаючи на коротку колісну базу манера їзди у Sonic зовсім не різка. Салон залишається відносно тихим, хоча на високих швидкостях двигун і шини все ж шумлять. Водійське сидіння достатньо жорстке і гарантує надійну підтримку, кермо налаштовується по куту нахилу. Багатьох приємно вразить інформаційно-розважальна система. Сенсорним екраном з великими, яскравими іконками легко користуватися навіть під час руху. Крім того, він підтримує Apple CarPlay і Android Auto.

Найкращі характеристики 

Стандартна аудіосистема Sonic дає фору багатьом суперникам, пропонуючи 7.0-дюймовий сенсорний екран, OnStar 4G LTE, Bluetooth, точку Wi-Fi та Apple CarPlay і Android Auto.

Про безпеку пасажирів дбають десять подушок, електронний контроль стабільності, попередження про зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху.

Детально про автомобіль Chevrolet Sonic

Інтер’єр 

Салон Sonic вміщує п’ятьох людей, справляє приємне враження, тішить непоганим запасом простору, як для свого розміру, і додає нотку вишуканості завдяки 7.0-дюймовому сенсорному екрану, який займає центральну позицію попереду. Задні сидіння є одними з найпросторіших у сегменті. Об’єм багажник хетчбека становить 1330 літрів зі складеними задніми сидіннями. Це менше, ніж у Honda Fit, але, як не дивно, Chevrolet виграє у Honda, коли у них підняті сидіння, так, перший гарантує 538 літрів, а другий – 453 літри. 

Відео тест-драйв Chevrolet Sonic 2019 року

Екстер’єр 

Усі Sonic вирізняються компактними пропорціями. Дизайн хетчбеку нагадує класичні і практичні європейські моделі з прихованими ручками задніх дверей у затемнених зонах С-подібних стійок даху, завдяки чому складається враження, що у автомобіля лише двоє дверей. Моделі Sonic виграють від привабливої передньої частини з вдало інтегрованим освітленням. Пакет «RS» гарантує унікальні звіси, виразні молдинги, задній спойлер і спортивні елементи.

Базова комплектація 

Модельний ряд Chevrolet Sonic 2019 дозволить кожному обрати підходящий варіант. Седан доступний у LS, LT і Premier комплектаціях, дорожчий хетчбек пропонується у LT і Premier моделях. Моделі седану LS постачаються з 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, CarPlay і Android Auto, камерою заднього виду, 4G LTE Wi-Fi сполученням і функцією доступу без ключа. Нажаль, цим моделям бракує круїз-контролю, електроприводу вікон і дзеркал. Модель початкового рівня хетчбеку або модель LT седану отримала тканинну обшивку вищої якості, аудіо на 6 динаміків та інші елементи, яких не вистачає LS.

Опційне обладнання 

Топові моделі Sonic Premier потішать обшивкою зі штучної шкіри, підігрівом і електроприводом передніх сидінь, підігрівом керма, 17-дюймовими колесами, спортивною підвіскою, протитуманними фарами та пакетом «RS» з унікальною зовнішньою і внутрішньою естетикою. Опцією стала функція пониження підвіски задля покращення управління у моделях LT і Premier. Пакет «Driver Confidence» включає попередження про зіткнення, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомогу при паркуванні. 

Під капотом 

У поточному році єдиним для Sonic став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 138 кінських сил і 200 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Як опція пропонується шестиступінчаста автоматична коробка. З механічною коробкою автомобіль витрачає 8.4 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами і 7.8 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 M 2019
Огляд тест-драйву: BMW X6 M 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019