Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019

27 вересня 2019

Нове покоління Mercedes-Benz CLS-Class 2019 це топові автомобілі. Оригінальні версії 2004 року стали тими, хто представив ідею купе з чотирма дверима. Між тим, CLS це седани, але з лінією даху у стилі фастбек. Завдяки цьому дизайн нового CLS ближчий для молодого покоління покупців, особливо якщо порівнювати зі стриманим E-Class. Окрім відчуття стилю, сучасні творіння Mercedes-Benz гарантують значне начиння. Наприклад, модель CLS450 отримала двигун з гібридними елементами та клімат-контроль, з’єднаний з навігацією. Коли автомобіль заїжджає у тунель, система автоматично перемикається на рециркуляцію повітря. Представлено стільки інновацій і неймовірних деталей, що не вистачить і року, щоб їх випробувати.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019

Вам сподобається 

Ви хочете отримати автомобіль, який би тягнув не менше, ніж на рівень виконавчого директора корпорації і ідеально виглядав біля п’ятизіркового готелю, Mercedes-Benz CLS-Class 2019 гарантує розкіш у найчистішому вигляді, але з прихованою здатністю розважати водія, коли тому хочеться азарту.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не справедливо, що усі просунуті системи допомоги і безпеки не увійшли у базу такого вартісного автомобіля. Крім того, декому місця позаду може виявитися мало. 

Нове у 2019 році 

Неймовірний Mercedes-Benz CLS-Class пройшов повний редизайн на 2019 рік. Першою ластівкою третього покоління стала модель CLS450, вишуканий седан з плавною лінією даху, завдяки якій бренд називає своє творіння чотиридверне купе. До лінійки оновлених моделей також потрапила версія Mercedes-Benz AMG CLS53 2019 з 429 конячками під капотом.

Враження від їзди 

Забудьте про двоє задніх пасажирських дверей на деякий час. Новий CLS виглядає довшим, нижчим і ширшим, справляючи враження купе, але ми пам’ятаємо, що перед нами седан. Та сама справа з темпом ходу, він може вводити в оману, загалом через неймовірну плавність і навіть непомітність зміни передач і набір швидкості. Гібридна складова двигуна моделі CLS450 гарантує тимчасовий приріст 21 кінської сили і приховує навіть натяк на відставання турбокомпресора. Це прогресивне застосування енергії особливо важливе при наборі швидкості, виходячи з повороту, та при витисканні максимуму зі зчеплення, гарантованого доступною системою повного приводу 4Matic. Всіма цими нововведеннями водій і його пасажири можуть насолоджуватися у повністю ізольованому від стороннього шуму салоні. Єдиним неприємним моментом може стати відчуття вибоїн, на які наїжджає автомобіль, що є не типово для Mercedes-Benz. Якщо повернутися до позитиву, то варто згадати про функцію «coasting», яка завдяки електромотору допомагає економити пальне при спуску.

Найкращі характеристики 

Це можна вважати революційним кроком. Бензиновий двигун моделі CLS450 доповнений електричним мотором на 48 Вт, який обходиться без ремінного приводу для допоміжних компонентів типу водяного і паливного насосів, що гарантує майже непомітну роботу функції стоп/старт, додає сили і забезпечує потужністю доступну, активну підвіску.

Домінуючу позицію на приладовій панелі займають два 12.3-дюймовийх екрани, поєднаних між собою наче великий iPad. Той, що знаходиться за рульовим колесом, відображає всю необхідну водію інформацію, в той час як інший під’єднаний до інформаційно-розважальної системи і чисельних функцій автомобіля.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz CLS-Class

Інтер’єр 

Згадані вище прямокутні екрани вписуються у картину салону з стрімкими лініями і схожими на турбіни вентиляційними отворами, які до того ж змінюють колір. При зменшенні температури вони стануть блакитними, при збільшенні температури червоними. Якщо попереднє покоління мало лише два невеликих сидіння позаду, то нові CLS450 2019 отримали ще одне менше сидіння між ними. Як і у випадку з більшістю інших седанів подібного розміру, середнє, заднє сидіння найкраще підійде наймолодшим пасажирам. Передні сидіння, як годиться, вражають комфортом і надійною підтримкою. Доступні багатоконтурні сидіння окремо потішать функцією масажу. Об’єм багажнику становить 311 літрів. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz CLS-Class 2019 року

 

Екстер’єр 

Як і два попередніх покоління до нього, новий CLS вирізняється стрімкістю і плавністю ліній купе, але у варіанті автомобіля з чотирма дверима. Здебільшого задум вдався, навіть якщо перше враження вже не таке сильне, яким воно було при появі першого покоління. Характерних бренду ліній навмисно лишили дуже мало. Решітка радіатора вирізняється відомим ефектом діаманту, який зустрічається у автомобілях компанії з двома дверима. Ще одним елементом, який перекочував з купе, стали безрамні вікна. Про шумоізоляцію, між тим, турбуватися не варто. Аеродинаміку вдалося покращити за рахунок панелей під моторним відсіком і спеціального дизайну коліс з легкого сплаву.

Базова комплектація 

Модель CLS450 2019 постачається з дуже щедрим переліком оснащення, до якого потрапили 19-дюймові колеса з легкого сплаву, світлодіодне зовнішнє освітлення, функції доступу і запалювання без ключа, склоочисники з сенсорами дощу, поворотний люк даху з електроприводом, передні сидіння з підігрівом, електроприводом і функцією пам’яті, підсвічування салону з 64 кольорами, шкіряна обшивка, дерев’яні акценти, Apple CarPlay/Android Auto, навігаційна система, Bluetooth, два USB порти, моніторинг сліпих зон і система «Active Brake Assist».

Опційне обладнання 

Пакет «Driver Assistance» доповнить базу адаптивним круїз-контролем, ненав’язливою допомогою управлінню, додатковою порцією захисту боків та іншими елементами. Система повного приводу теж потрапила до опційного списку, на ряду з активною підвіскою «Air Body Control», цифровим дисплеєм водія, автоматичним клімат-контролем на три зони, функцією м’якого закривання дверей, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, повноцінними масажними передніми сидіннями, системою ароматизації салону, бездротовою зарядкою, підігрівом керма і переднього підлокітника, розумними фарами з адаптивним дальнім світлом, активною системою допомоги при паркуванні, камерою на 360о і попередженням про перехресний рух позаду. 

Під капотом

Рядний двигун у новому CLS450 це відносно незвична конфігурація для Mercedes-Benz. Компанія використовувала V6 двигуни десятиліттями. Новий 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун, між тим, гарантує вражаючих 367 кінських сил і 500 Нм. Електричний мотор додає ще 21 кінську силу. Компонується двигун автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Силовий агрегат не можна назвати повністю гібридним, але певну долю гібридних технологій він має. До сотні седан розганяється за 4.8 секунди, витрачаючи 10.1 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2019
Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019