Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2019

10 грудня 2018

Сучасний Chrysler Pacifica конкурує з іншими представниками класу, типу Honda Odyssey, Toyota Sienna і Kia Sedona. Як і у випадку з Honda, Pacifica належить до новіших транспортних засобів ринку. Мінівен від Chrysler виділяється за рахунок декількох аспектів. Першим з них є ціна, збалансованість якої дозволить обійти Honda і Toyota. Другим аспектом стала доступність гібридної моделі. Єдиний в своєму сегменті Chrysler Pacifica Hybrid має електричний силовий агрегат з хорошим запасом ходу. Стандартні моделі потішать потенційного власника моніторингом сліпих зон. Між тим, за такі системи як попередження про можливе зіткнення та автоматичне гальмування доведеться доплачувати.

Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2019

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку мінівену з привабливою зовнішністю та невисокою стартовою ціною, Chrysler Pacifica 2019 гідний варіант. Покупцям, зосередженим на навколишньому середовищі, до смаку припаде гібридна модель, до речі, єдина серед мінівенів.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В разі додавання активних систем безпеки і допомоги, ціна Pacifica швидко зростає і зрівнюється з цінником Honda Odyssey чи Toyota Sienna. А бажаючим отримати повнопривідний мінівен, варто залишитися з Sienna.

Нове у 2019 році

Основними змінами на 2019 модельний рік стали урізноманітнення пакетів і комплектацій. Так, Pacifica Touring L отримала підігрів керма та дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням. А гібридну модель нині можна замовити з пакетом «S Appearance».

Враження від їзди

Нинішній Pacifica гарантує саме те, чого очікуєш від мінівену: затишок, достатній запас потужності та відсутність неприємних сюрпризів. В минулому були нарікання щодо недостатньої плавності акпп Chrysler Pacifica, але нині все працює чудово. Водії, які опиняться за кермом гібриду, зможуть насолодитися перевагами варіатора. Стандартний V6 двигун не такий потужний, як, скажімо, у Toyota Sienna, але у нього точно більше сили, ніж у двигуна Odyssey. Але різниця настільки незначна, що за умов звичайного, повсякденного використання, просто не помітна. Достатньо буде знати, що швидкість Pacifica набирає досить добре. На відкритих дорогах спортивних вражень творіння Chrysler не зможе гарантувати, але якщо ви їх шукаєте в класі мінівенів, то, мабуть, варто розглянути інші варіанти кузова.

Найкращі характеристики

Унікальною пропозицією для класу залишаються сидіння «Stow ‘n Go». В той час, як з іншими мінівенами вам доведеться вручну гратися з сидіннями, крісла Pacifica швидко, а головне, автоматично ховаються у підлогу. Крім того, вони вражаюче комфортні під час тривалих подорожей.

Єдиною у класі мінівенів є і гібридна модель Pacifica на сімох пасажирів. Вона тішить низьким рівнем споживання пального та хорошим запасом ходу на електроенергії. Гібридний мінівен Chrysler можна вважати самим економним представником сегменту.

Детально про автомобіль Chrysler Pacifica

Інтер’єр  

Салон Chrysler Pacifica вміщує від семи до восьми пасажирів, в залежності від виду сидінь другого ряду. Це можуть бути капітанські крісла або суцільне сидіння. З гібридною моделлю такого вибору немає, оскільки там передбачені виключно крісла другого ряду. Сидіння третього ряду достатньо просторі для дорослих. Водію і передньому пасажиру пощастить насолодитися зручними сидіннями і хорошою видимістю. Крім того, у батьків є можливість приглядати за дітьми на задніх сидіннях, завдяки прихованому діалоговому дзеркалу. Тим, хто давненько не цікавився мінівеном, стилізація може видатися дещо футуристичною. Замість традиційного важеля перемикання передач передбачений кругла рукоятка регулювання. Навіть стояночне гальмо активується кнопкою. Більшістю функцій на сенсорному екрані інформаційно-розважальної системи Uconnect користуватися легко, а от специфічні доведеться пошукати. Вантажного простору у Pacifica достатньо, але не так багато як у Honda Odyssey.

Відео тест-драйв Chrysler Pacifica 2019 року

Екстер’єр

У 2019 році Chrysler Pacifica зустрічатиме покупців привабливими, заокругленими формами. Найвиразнішими елементами зовнішності стали велика площа скління та хороша порція хрому, яка вдало підкреслює вигини. Одразу помітно, наскільки Chrysler контрастує з Kia Sedona. Тут вже кожному обирати опираючись на власний смак. Що стосується різниці між звичайними та гібридними моделями, то помітити її буде важко. Першою і, мабуть, основною відмінністю стане наявність відповідної емблеми у гібрида.

Базова комплектація

Мінівен доступний у шести комплектаціях. Базова L модель тішить ціною, але не переліком оснащення. Так, покупець не отримує електроприводу водійського сидіння та дверей. Між тим, у базу моделі початкового рівня увійшла інформаційно-розважальна система Uconnect з сенсорним екраном та Apple CarPlay/Android Auto. Усі Pacifica постачаються з набором «SafetyTec Group», до якого входять моніторинг сліпих зон та сенсори паркування. Модель Pacifica LX розширить комплектацію за рахунок трьохзонного клімат-контролю, автоматичних фар, елементів управління на кермі, електроприводу водійського сидіння та легкосплавних коліс. Бажаючим отримати електропривод бічних дверей, варто обрати модель Pacifica Touring Plus, яка також додає автоматичний клімат-контроль, електропривод дверей багажника та завіси другого ряду.

Опційне обладнання

Обрання моделі вищої комплектації, означає автоматичну появу шкіряної обшивки, 8.4-дюймового екрану системи Uconnect, підігріву і охолодження передніх сидінь та навігації. Опціями стали як допоміжна система паркування, так і аудіосистема «Harman/Kardon» на 20 динаміків. Доступними є підігрів керма та сидінь другого ряду. Набір безпеки «Advanced SafetyTec Group» гарантує систему попередження про можливе зіткнення, адаптивний круїз-контроль та камеру кругового огляду. Розважальний пакет для задніх сидінь пропонує 10.0-дюймові екрани, програвач Blu-ray, USB порти та сполучення HDMI. Перелік гібридних моделей починається з Touring Plus і закінчується Limited, яка отримала панорамний люк, 18-дюймов колеса та більшість опцій.

Під капотом

Єдиний 3.6-літровий V6 двигун Chrysler Pacifica пропонує 290 кінських сил та 353 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Привід у мінівена виключно на передні колеса. Витрата пального Chrysler Pacifica перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському та 8.4 л/100км у заміському циклах. Бажаючим отримати нижчі показники витрати, варто розглянути варіант гібридної моделі. Під її капотом так само приховано V6 двигун, але у парі з електричним мотором.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2019
Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019