Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018

11 квітня 2018

Сучасний Dodge Challenger - це масивний автомобіль з майже необмеженими здібностями. Починаючи з Dodge Challenger з V6 двигуном на 305 коней і доступним повним приводом, продовжуючи V8 моделлю, від якої волосся стає дибки, і закінчуючи SRT Hellcat і SRT Demon, цей п’ятимісний дводверний автомобіль поєднує неймовірну продуктивність з усіма сучасними технологіями, яких можна бажати у 2018 році. У салоні чекають зручні сидіння, Apple CarPlay/Android Auto і тиша. Але не варто думати, що це просто практичний автомобіль, перед нами не Ford Mustang або Chevrolet Camaro. Так, SRT Demon спантеличує 840 кіньми під капотом, що є серйозною заявкою на перегони.   

Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018

Вам сподобається

Незалежно від вподобань щодо швидкості, Challenger - це дуже привабливий автомобіль з поєднанням класичних пропорцій і сучасного дизайну. Що стосується потужності, то на розсуд представлені моделі з 305 кінськими силами, SRT Hellcat з 707 кіньми та SRT Demon з 840 кінськими силами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасні Ford Mustang і Chevy Camaro легші та менші за Challenger. Обидва суперника пропонують V8 двигуни, достатньо потужності і краще управління, що так люблять шибайголови. До того ж, обидва доступні у кузові кабріолет, якого немає у Challenger.

Нове у 2018 році

Найбільшою новиною поточного року став Dodge SRT Demon з V8 двигуном на 840 кінських сил, готових промчати вас по треку. Ще однією помітною новинкою стала модель Hellcat Widebody з ширшими шинами для кращої керованості і більшим вибором кольорів та комплектацій.  

Враження від їзди

Від базового Challenger SXT до неймовірного SRT Demon, усі Challenger потішать їздою, щоправда у різний спосіб. Потужності стандартного V6 двигуна з головою вистачає на кожен день. При бажанні можна обрати систему повного приводу. Моделі з 5.7-літровим і 6.4-літровим V8 двигуном апріорі натякають на кращу динаміку. Останній варіант двигуна пропонує 485 кінських сил, які додають особливий смак динаміці Challenger. Верхні позиції лінійки займають SRT Hellcat і SRT Demon з 6.2-літровим V8 турбодвигуном. Окремо доступна модель Hellcat Widebody з більшими колесами і шинами для кращої керованості, у той час, як модель Demon від початку створювалась для перегонів. Між тим, усі Challenger придатні для повсякденного використання завдяки комфортній підвісці та відносно тихому салону.

Найкращі характеристики

Автомобілі типу Dodge Challenger створюються для молодих та відчайдушних, зрілості, а заразом і впевненості, додає система повного приводу. Сучасний Challenger - це єдиний подібний автомобіль з повним приводом.

Нова модель Dodge SRT Demon виділяється за рахунок вражаючої потужності та певної недоладності. При 840 конях Demon - це стовідсотковий гонщик.

Детально про автомобіль Dodge Challenger 

Інтер’єр

Ви ніколи не скажете, на які шалені вчинки здатний Challenger, опинившись у його зручному салоні. Центральний сенсорний екран поводиться так, наче він ваш старий приятель, пропонуючи цьогорічну інформаційно-розважальну систему Uconnect 8.4 з Apple CarPlay і Android Auto. В інтер’єрі вдало поєднані сучасна стилізація з ретро нотами. Серед основних приладів розмістився великий інформаційний центр для водія. Щоправда доведеться звикати до широких задніх стійок даху. На допомогу передбачені система попередження про сліпі зони та камера заднього виду. На задньому сидінні розмістяться троє пасажирів, а у багажному відділенні чимало багажу.

Екстер’єр

Усі моделі виконані у класичному дизайні з видовженим капотом, вкороченою задньою частиною і широкою посадкою. Моделі Hellcat Widebody і SRT Demon вирізняються за рахунок розширених крил та інших деталей. Ретро відчуття додають: повіртязабірники капоту, емблеми та опційні смуги. На щастя, дизайнери не захопилися старовинними деталями, тому перед нами сучасний, масивний і, без сумніву, потужний автомобіль. Бажаючим персоніфікувати Challenger пропонуються різноманітні кольори.  

Базова комплектація

Модель Challenger SXT постачається з V6 двигуном, інформаційно-розважальною системою Uconnect з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, USB-портами, двозонним клімат-контролем, дистанційним стартом та іншими елементами. Загалом представлено 16 різних моделей Challenger, кожна з яких має власний перелік стандартного обладнання.

Опційне обладнання

Модель Challenger GT додасть систему повного приводу, а моделі Challenger R/T, R/T Plus, T/A, T/A Plus, RT/Shaker, R/T Plus Shaker отримали 5.7-літровий V8 двигун. Уваги вартує пакет «Performance Handling», у якому моделі з 5.7-літровим двигуном були доповнені кращими гальмами і підвіскою. Моделі R/T Scat Pack, T/A 392, 392 Hemi Scat Pack Shaker, і SRT 392 можуть похвалитися більш вишуканим салоном. На загальному фоні вирізняються моделі SRT Hellcat і Hellcat Widebody з вражаючим стандартним переліком прямо з заводу.

Технічні характеристики Dodge Challenger

Базовим став 3.6-літровий V6 двигун на 305 кінських сил та 363 Нм. Пару йому складає автоматична коробка передач на вісім ступенів. Витрата пального з приводом на задні колеса становить 12.4 л/100 км у місті та 7.8 л/100 км за його межами. Наступним у списку йде 5.7-літровий V8 двигун на 375 кінських сил та 556 Нм. Він доступний з шестиступінчастою механічною та восьмиступінчастою автоматичною коробками передач. Як з першою, так і з другою коробкою автомобіль витрачає 14.7 л/100 км у міському, 9.4 л/100 км у заміському та 12.0 л/100 км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 485 коней та 644 Нм, гарантує 6.4-літровий V8 двигун. З шестиступінчастою механічною КПП витрата пального Додж Челленджер 2018 року перебуває на рівні 15.6 л/100 км у міському, 9.6 л/100 км у заміському та 12.6 л/100 км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою на вісім ступенів рівень залишається незмінним. Модель SRT Hellcat може похвалитися 6.2-літровим V8 двигуном на 707 кінських сил та 881 Нм. У парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач двигун витрачає 18.0 л/100 км у місті та 11.2 л/100 км за його межами. З автоматичною коробкою витрата зменшується до 17.6 і 10.7 л/100 км відповідно. Модель SRT Demon отримала 6.2-літровий V8 двигун, який при 840 кінських силах та 1044 Нм, став найбільш потужним представником лінійки. Автомобіль готовий вражати 2.3 секундами розгону до сотні.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018
Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018