Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017

26 грудня 2017

Ще з 1983 року Dodge Grand Caravan прославився, як великий сімейний автомобіль. На сьогоднішній день він залишається гідною моделлю, здатної задовольнити багато потреб сучасного суспільства, пропонуючи універсальність, безліч функцій і нижчу початкову ціну, ніж Honda Odyssey чи Toyota Sienna. Можливо, візуально Grand Caravan – не найпривабливіший автомобіль, але ж головне те, що всередині.

Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017

Вам сподобається це авто, якщо комфорт Вашої родини, безпека і радість водіння для Вас набагато важливіші, ніж думка оточуючих. Мінівен Grand Caravan 2017 року також стане раціональним вибором, якщо доступна ціна і потужний стандартний двигун – головні критерії вибору авто. У 2017 році він отримує оновлені рівні комплектації: SE, SE Plus, SXT і GT. Стандартним в цьому році є 6.5-дюймовий тачскрін для транслювання інформації з камери заднього огляду, та й в цілому виробник приклав чимало зусиль, щоб надати більше функцій за помірну ціну.

Враження від поїздки

У той час, як рульове управління Honda Odyssey і Nissan Quest має кращий зворотній зв'язок, легке управління Grand Caravan має свої переваги. Двигун V6 на 3.6 л. забезпечує 283 к.с., що цілком і повністю можна оцінити, коли Ви завантажили його по повній і рухаєтеся в повільному трафіку або піднімаєтеся вгору по крутому схилу. При цьому він досить економний, не залежно від того, на якій версії Ви зупинили свій вибір. Оснастіть його пакетом буксирування - і він зможе потягнути більше 1600 додаткових кілограм. При поворотах, йому необхідно надати достатньо простору, більше, ніж його прямим конкурентам. Але і розміри Додж Гранд Караван немаленькі: 5144 мм довжини, 1953 мм ширини і 1750 мм висоти. Правда кліренс становить всього 140 мм. Безпека має першочергове значення в сімейних транспортних засобах, і Grand Caravan у цьому досяг успіху, завдяки великій кількості подушок безпеки, контролю стійкості, камері заднього виду і моніторингу сліпих місць. У вищих рівнях комплектації Grand Caravan може бути оснащений: мультимедійним жорстким диском, навігацією, супутниковим радіо, Bluetooth і навіть розважальною системою Blu-ray DVD з USB-портами або вбудованою службою передачі даних через UConnect Web-сервер Chrysler. Всі версії мають передній привід, а істотним недоліком залишається те, що при їзді відчуваються нерівності поверхні й амортизація залишає бажати кращого.

Детальніше про мінівен

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Інтер'єр

Салон Додж Гранд Караван 2017 року є зручним і просторим для семи пасажирів. Одна з його переваг – експлуатаційна гнучкість кузова, в першу чергу завдяки здатності сидінь 2-го ряду Stow 'n Go швидко складатися в підлогу, щоб максимізувати вантажний простір без переміщення важких сидінь. Третій ряд також має електропривод, і перетворення салону в чистий вантажний відсік займає всього кілька секунд, дякуючи останнім поліпшенням. Можливо, недолік лише в тому, що Grand Caravan призначений тільки для семи пасажирів, на відміну від більшості його конкурентів, які можуть вміщати вісім чоловік. Всі пасажири мають зручні сидіння, два доступних відеоекрани для задніх пасажирів, і безліч інших зручностей. Водій отримує красиво оброблену приладову панель і багато місця для різних дрібниць.

Екстер'єр

Існує думка, що форма повинна відповідати змісту, але Додж Гранд Караван 2017 року руйнує ці стереотипи. Його зовнішні дані зовсім непримітні: звичайна обгортка навколо функціонального і сімейного автомобіля. Але двоє розсувних дверей – це знахідка для того, хто коли-небудь потрапляв в переповнену автостоянку, до того ж, вони оснащені автоматичним механізмом. Якщо вантажного простору позаду третього ряду виявиться недостатньо – система Stow'n Place на даху використовує перекладини, які повертаються на шарнірах для кращої фіксації вантажу, які можна заховати під бічні рейлінги.

Стандартна комплектація

Додаткова комплектація

Grand Caravan SE пропонує розважальну систему Uconnect. SXT може бути оснащений: трьохзонним клімат-контролем, підігрівом керма і передніх сидінь, сонцезахисними завісами на вікнах для пасажирів другого і третього ряду, відкривачем гаражних воріт, голосовими функціями Uconnect, верхнім всеосяжним освітленням і задніми поворотними лампами для читання. GT може бути поліпшений пакетом функцій Safety Sphere Group, який пропонує: моніторинг заднього поперечного трафіку, задні датчики паркування і моніторинг сліпих місць.

Технічні характеристики Додж Гранд Караван 2017 року

У 2017 року Dodge Grand Caravan доступний тільки з одним двигуном – 3.6-літровим V6 на 283 кінських сил. Відомий як Pentastar, – це відмінний силовий агрегат, що забезпечує плавну потужність і досить хорошу економію пального. Він з'єднується з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, яка забезпечує їх плавне перемикання.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2017
Огляд тест-драйву: Honda FIT 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda FIT 2017