Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2017

26 грудня 2017

Враження від їзди

Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2017

Відразу після торішнього «переродження», компактний Chevrolet Spark 2017-го року продовжує успішно складати конкуренцію Mitsubishi Mirage, Fiat 500 і Smart Fortwo. Незважаючи на те, що виробник у цьому році позбавив нас електричної версії, Spark, оснащений 1.4-літровим двигуном з витратою палива 5.7 л/100 км є втіленням ідеального економного автомобіля для повсякденного використання. Тепер у Spark є оновлене обладнання для забезпечення безпеки, включаючи опціонні систему попередження про можливе зіткнення (без запобігання зіткнення) і систему попередження про зміну ряду руху. З технологічної точки зору малолітражний автомобіль підтримує системи Android Auto і Apple CarPlay і пропонує 7-дюймовий сенсорний екран, аудіосистему з вбудованим модулем Wi-Fi і камеру заднього огляду.

На дорозі Ви зрідка зустрінете такий компактний автомобіль як Chevrolet Spark. Він на 10 см вужче і на 25 см коротше за звичайний малогабаритний дводверний автомобіль. Невеликі габарити автомобіля дозволять простіше паркуватися і маневрувати на жвавих вулицях міста. Такий автомобіль може сподобатися батькам, які підшукують засіб пересування для свого чада або міським мешканцям, які щодня стикаються з проблемою паркування. Але Spark – не найкращій варіант для вкладення грошей. Незважаючи на те, що стартова ціна на новий Шевроле Спарк в 2017-му здається вельми привабливою, додайте стандартне обладнання на зразок електросклопід'ємників і всього такого, і Ви отримуєте суму, близьку до вартості автомобілів з більш високими показниками. І навіть козир Chevrolet Spark – витрата палива 7.1 л /100 км – не реабілітує автомобіль, коли справа доходить до розмірів салону, продуктивності і загального відчуття від авто. Взагалі, важко стверджувати, що цей крихітний автомобіль забезпечує особливу економію палива. Наприклад, витрата Toyota Yaris iA становить 6.7 л/100 км, а запропонувати він може набагато більше. Більші, компетентні суперники, такі як Mazda3 і навіть Toyota Corolla, можуть легко заощадити до 7.4 л/100 км.

Хоча цей Spark більш «цивілізований» в порівнянні з попереднім поколінням, довготривалі поїздки на ньому не обіцяють нічого хорошого. Автомобіль погано приховує більшість дефектів дорожнього покриття, тому під час навіть короткої поїздки до магазину Вас будуть супроводжувати сторонній шум і гуркіт.

В цілому, Spark значно краще, ніж, скажімо, Mitsubishi Mirage, але це слабка похвала. Можливо цей малолітражний варіант сподобається тим, хто не проводить півжиття за кермом, але якщо це не про Вас, то краще віддати перевагу більш надійному та безпечному автомобілю, нехай навіть з вторинного ринку.

Інтер'єр

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

При першому погляді на Spark на думку спадає одне слово – «бляшанка». Потягніть за ручку дверей або відверніть сонцезахисний козирок, і Ви почуєте дешеве, глухе відлуння, яке тільки посилять тверді як панцир поверхні салону. Глянцеві чорні панелі намагаються виправити ситуацію, але наявність безлічі дешевих елементів, таких як базові пластикові дверні засувки, погана обшивка стелі в салоні, а також кріпильні гвинти сонцезахисного козирка, що впадають в очі, зводять всі спроби нанівець. Передні сидіння виглядають скромно, але, з огляду на те, що ми говоримо про Spark, вони ще й нічого. Сидіння стали трохи нижче, що, за словами виробника, зробило їх більш привабливими. Салон Chevrolet Spark розрахований на чотирьох. При складених задніх сидіннях вантажний простір збільшується з 311 л до 765 л – цього більш ніж достатньо, щоб розмістити кілька валіз, але менше, ніж було у Spark першого покоління. Виною всьому низька стеля і довжина кузова, який у цього покоління став коротше.

Елементи управління досить прості у використанні. У салонах будь-якій комплектації встановлений сенсорний екран з інформаційно-розважальною системою, яка забезпечує можливість Bluetooth-з'єднання і управління рульовим колесом. Підтримка Apple CarPlay і Android Auto є приємним доповненням, що дозволяє через екран легко отримати доступ до деяких додатків, включаючи навігацію. Задня камера присутня в усіх комплектаціях.

Екстер'єр

Перший Spark був спробою Chevrolet засвітитися на ринку малолітражних автомобілів, але високий профіль кузова і роздуті фари зіграли не на його користь. У 2017-му Spark удостоїли більш витонченого профілю, при цьому автомобіль залишився досить мініатюрним - близько 363 см в довжину, що коротше моделі 2015-го року. Завдяки більш низькому даху і довгій колісній базі, маленький хетчбек виробництва Chevrolet, став виглядати більш пропорційним. Особливістю конструкції є солідна решітка радіатора й ефектний корпус фар.

Технічні характеристики

Потужність 98 к.с. не дозволяє назвати Chevrolet Spark швидким автомобілем, він скоріше моторний, особливо, якщо порівнювати з іншими малопотужними авто на кшталт Mitsubishi Mirage. Відносно довга колісна база Spark сприяє стабільності і плавності ходу, а також «чуйному» управлінню. При використанні автоматичної безступеневої трансмісії в кращому випадку можна домогтися незначного прискорення. Якщо Ви вимагаєте від автомобіля більшої продуктивності, то варто зупинити свій вибір на механічній коробці передач.

Малолітражний Spark 2017-го року оснащений 1.4-літровим 4-циліндровим двигуном, який здатний розвинути потужність трохи нижче 100 кінських сил. Так, це небагато, але з вагою близько 1000 кг на більше розраховувати і не варто. У стандартному виконанні на Spark встановлена ​​5-ступенева механічна коробка передач. Для тих, хто віддає перевагу автоматичній коробці, новий Spark пропонує безступеневу трансмісію. Обидва варіанти забезпечують непогану економію палива, з показниками на трасі від 5.7 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017