Огляд тест-драйву: Fiat 500 2018

24 липня 2018

Незважаючи на досить непевний початок, Fiat 500 починає пробивати шлях до сердець автомобілістів. Подібні автомобілі часто сприймаються виключно як малоцікаві транспортні засоби, здатні хіба що на доставку з дому на роботу і навпаки. Цьогорічний Fiat 500 додав обертів, пропонуючи власне розуміння стилю. Трохи посвіжів екстер’єр, а силова лінійка поповнилася 1.4-літровим турбодвигуном. Доступний автомобіль у Pop, Lounge і Abarth комплектаціях. Мініатюрні хетчбек і кабріолет наполягають на тому, що малолітражки не обов’язково мають бути нудними, повільними або погано оснащеними. Менший ніж Ford Fiesta і Mini Cooper Hardtop, Fiat 500 програє в плані внутрішнього простору, але компенсує недолік непоганим переліком стандартного й опційного оснащення і лінійкою силових агрегатів.

Огляд тест-драйву: Fiat 500 2018

Вам сподобається

Якщо ви розглядаєте варіант субкомпактного автомобіля з харизмою, fiat 500 2018 року до ваших послуг. При 15 варіантах кольору і нових опціях, які дозволяють максимально персоніфікувати хетчбек і кабріолет, сучасний 500 затьмарює Honda Fit, Smart ForTwo і Mini Cooper.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, автомобіль fiat 500 не має такого рейтингу надійності, як у більш відомих Honda Fit, Ford Fiesta і Nissan Versa Note. А тим, кому пощастило зі зростом вище середнього, взагалі не варто ризикувати з обмеженим простором 500.

Нове у 2018 році

Основна зміна відбулася під капотом. 1.4-літровий турбодвигун замінив старий двигун у більшості комплектацій. Майже всі опції втратили прив’язку до комплектації і можуть бути замовлені для будь-якої з них. Кабріолет нині доступний у тих самих моделях, що і хетчбек.  

Враження від їзди

Маючи форму томату на колесах, Fiat 500 відчувається досить жвавим. Звісно, про серйозне навантаження мова не йде, але на міських вулицях творіння Fiat почувається наче вдома, вражаючи маневреністю. Проблем з паркуванням 264-сантиметрового автомобіля виникнути практично не може. Основною новиною стало збільшення потужності. Усі нинішні двигуни мають турбронаддув. Хоча ще минулого року базовим був 1.2-літровий двигун зі 102 кіньми. Нині стандартним є 1.4-літровий турбодвигун на 135 кінських сил. Найбільше задоволення можна отримати, перебуваючи за кермом моделі  Abarth з 1.6-літровим двигуном на 160 коней. Вона помітно переважає базову модель в плані управління і потужності. Захисників навколишнього середовища потішить електрична модель 500e. Технічні характеристики fiat 500 дозволяють говорити про типовий, мініатюрний автомобіль для міста.

Найкращі характеристики

Кабріолет Fiat 500 отримав досить нетрадиційний дах. Рухома частина складається по принципу жалюзі, натомість металева рама залишається на місті. Автоматичний механізм спрацьовує на швидкості до 100 км/год.

Такого ажіотажу, як Cooper S, новенький 500 Abarth не спричине, але посміхнутися водій при натисненні на педаль газу все ж зможе. Добре оснащена модель при збалансованій стартовій ціні, потішить жвавістю пересування.

Детально про автомобіль Fiat 500

Інтер’єр

На прогулянку у Fiat 500 можна запросити друга, але не більше. Хетчбек і кабріолет 500 є одними з найменших автомобілів на сучасних дорогах. Пропонуючи милу, грайливу стилізацію, автомобілі вимагають поблажливості до внутрішнього простору. Якщо передні сидіння виявляються просторішими, ніж того можна очікувати, то задні дійсно тісні. Насправді, передні сидіння єдині придатні для дорослих людей, хоча підбиті вони не дуже добре і розміщені чітко вертикально, що додасть проблем з пошуком зручної позиції високим водіям. Задні сидіння краще взагалі використовувати як додатковий вантажний простір. Об’єм багажного відділення хетчбеку становить 0.2 м3, у кабріолеті він ще менший, а саме 0.1 м3. На загальному фоні виділяється модель Abarth з краще підбитими передніми сидіннями, ексклюзивним кермом з пласким дном і червоними стіжками.

Екстер’єр  

Зовнішність це відмінна риса автомобіля, яка дозволяє виділитися у загальному потоці. Існуючи вже майже десятиліття, Fiat 500 все ще справляє позитивне враження. Новий фіат 500 виглядає трохи інакше, хоча зміни не кидаються в очі. Круглі оченята фар і вузькі щілини решітки радіатора віддають данину минулому, у той час, як збільшена в об’ємі передня частина - відповідь сучасним тенденціям і необхідне підкріплення в плані безпеки. У профіль автомобіль виглядає добре, не псує картину навіть спойлер.

Базова комплектація

Сучасні Fiat 500 досить непогано оснащені як для мініатюрних автомобілів, але Android Auto/Apple CarPlay відсутні. Маленькі творіння Fiat представлені у трьох комплектаціях: Pop, Lounge і Abarth. Базова модель отримала: 16-дюймові колеса, 7.0-дюймовий цифровий набір приладів, тканинну обшивку сидінь, шкіряне кермо, Bluetooth, USB-порт і 5.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Початкова модель кабріолету має таке саме оснащення, виділяючись за рахунок даху з електроприводом і задніх сенсорів паркування. Модель Lounge додає: шкіряне оздоблення передніх сидінь з електроприводом, автоматичний клімат-контроль і підігрів бічних дзеркал. Топова Abarth оснащена: червоними, гальмівними супортами, спортивним рульовим колесом і аналоговими приладами. Про безпеку пасажирів всіх моделей дбають: сім подушок, контроль стабільності, система допомоги при підйомі та активні підголівники.

Опційне обладнання

Навігація є опцією для всіх моделей. Модель Abarth можна доповнити: 17-дюймовими колесами, шкіряними сидіннями, унікальними бічними дзеркалами, аудіосистемою «Beats» і підігрівом передніх сидінь. Пакет «Pop Sport Appearance» подбає про наявність: спортивного облицювання, 16-дюймових литих дисків коліс, заднього спойлера, бічних обвісів і чорного облицювання фар.  

Відео тест-драйв Фіат 500 2018

Під капотом

У поточному році базовим став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 135 кінських сил і 206 Нм. Компонується він п’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід у всіх 500 на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.9 секунд. Витрата fiat 500 становить 8.4 л/100км у міському, 5.3 л/100км у заміському і 6.5 л/100км у змішаному циклах. Наступним у переліку йде 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 145 кінських сил і 206 Нм. з ним автомобіль розганяється за 8.0 секунд, витрачаючи 5.8 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим є 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 160 кінських сил і 230 Нм. З ним Fiat 500 до 100 км/год розганяється за 7.4 секунди, витрачаючи 5.8 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2018
Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2018