Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2019

2 липня 2019

Поки лідерами класу вважаються великі Chevy Tahoe і його двійник Suburban, Ford Expedition 2019 нічим їм не поступається, а в чомусь навіть обходить. Повністю оновлений минулого року Expedition пропонує унікальні технології безпеки, вражаючий дизайн з щедрою порцією алюмінію, продуману, незалежну задню підвіску і потужний V6 турбодвигун. У порівнянні з Tahoe сучасний Expedition отримав кращі буксирувальні здібності, комфортнішу їзду, краще управління і непоганий, як для позашляховика, рівень економії пального. Доступний зі стандартною і подовженою колісною базою Expedition наступає на п’яти суперникам.

Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2019

Вам сподобається 

Якщо вам потрібен великий позашляховик, але ви встигли розчаруватися з приводу типового дизайну, недостатньої оснащеності і нестачі технологій, погляньте в сторону Ford Expedition. Починаючи стильним салоном, включно з його технічною оснащеністю, закінчуючи системами допомоги, Expedition задовольнить чимало потреб.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не плануєте буксирувати причіп, а сім’ї вистачить шістьох стандартних сидінь, варто розглянути менші варіанти типу Chevrolet Traverse чи Ford Flex. Тим, хто шукає економніший варіант, сподобається Toyota Highlander Hybrid.

Нове у 2019 році 

У поточному році важко виділити значні зміни. Між тим, уваги вартий пакет «Stealth Edition», який гарантує унікальну стилізацію і перелік функцій. 

Враження від їзди 

Декілька хвилин, проведених за кермом Ford Expedition, водіям нагадає досвід, отриманий від F-150. Це позитивні емоції, навіть більше, полегшена конструкція Expedition робить його не таким громіздким, як можна було подумати, зважаючи на розміри. 3.5-літровий V6 турбодвигун і десятиступінчаста автоматична коробка працюють в повній гармонії, не залишаючи жодних сумнівів щодо недостачі потужності. Великий Expedition демонструє відносну жвавість при русі зі світлофору або виконанні маневру обгону у щільному русі. Свою роль відіграють збалансоване управління і потужні гальма. Крен корпусу, звісно, присутній, але не до такої степені як у Toyota Sequoia чи Chevy Tahoe. Загалом завдяки незалежній задній підвісці і амортизаторам, здатним до налаштування. Що стосується сліпих зон, то Expedition не вдалося їх уникнути, тому, якщо дозволяє бюджет, варто придбати камеру на 360о. Загалом, технічні характеристики Ford Expedition не змусять власника сумніватися у його можливостях. 

Найкращі характеристики 

Одна річ, яка не зазнала змін після перегляду, це незалежна задня підвіска. На відміну від суцільного мосту Tahoe, Sequoia і Suburban, задній міст Expedition рухається незалежно, покращуючи якість ходу і управління і створюючи додатковий простір для сидінь третього ряду. 

Високоякісний аудіо бренд типу Harman зазвичай зустрічається у Audi і Aston Martin. Відтепер до списку марок, доступних з цією системою, можете додати Ford, оскільки моделі 2019 доступні з відмінною аудіосистемою B&O на 12 динаміків. 

Детально про автомобіль Ford Expedition

Інтер’єр 

Система розміщення елементів управління позашляховика знайома всім, хто бував за кермом Ford. Між тим, салон Ford Expedition має свої особливості. Наприклад, регулятор гучності, перемикач режимів керування та регулятори температури мають насічки, що виглядає і відчувається класно. Важіль перемикання передач теж отримав насічки, крім того, ним легко користуватися, особливо зважаючи на кнопки для ручного регулювання, розташовані внизу. Обмежень в плані оснащення ви не відчуєте, особливо з моделлю Platinum. Пасажирам другого ряду пощастило не менше, ніж тим, хто опинився попереду, вони отримали зручні сидіння. Як не дивно, але і третій ряд тішить простором, особливо у версіях з подовженою колісною базою. Потішить і достатній вантажний об’єм, при необхідності отримати більше, можна скласти спинки сидінь третього ряду.

Відео тест-драйв Ford Expedition 2019 року

Екстер’єр 

Одразу помітно, що Ford Expedition ближчий до лінійки кросоверів, ніж до пікапів, на основі яких був створений. Головні і задні фари, загальна лінія профілю і, навіть, деталі більше нагадують Ford Explorer і Flex. Загалом, Expedition це привабливий позашляховик, чий дизайн поєднує сміливі і вишукані елементи. Моделі Platinum, якщо зважати на думку окремих клієнтів, трохи перестаралися з хромом, між тим, більшості вони подобаються, особливо листовий метал. Версії з подовженою колісною базою Expedition Max виграють від додаткового вантажного простору.

Базова комплектація 

Базова модель Expedition XLT постачається з системою стоп/старт, кондиціонером трьох зон з елементами управління позаду, аудіосистемою з AM/FM, MP3, CD, SiriusXM і 9 динаміками, Bluetooth і USB входом. Все перелічене цілком можна собі уявити  в сучасному автомобілі, між тим, стандартними є навіть електропривод спинок сидінь третього ряду, кнопкове запалювання і функція доступу без ключа. Про безпеку дбають камера заднього виду, чисельні подушки, після аварійна система оповіщення і система контролю причепа. 

Опційне обладнання 

Чимало опцій з’являється при переході до моделей вищої комплектації. Так можна розраховувати на шкіряні сидіння, автоматичний клімат-контроль, розважальну систему для задніх сидінь, підігрів і вентиляцію сидінь, 10 режимів налаштування водійського сидіння з пам’яттю та інше. Моделі Limited отримали інформаційно-розважальну систему Sync 3 з Apple CarPlay і Android Auto і аудіосистему «Bang & Olufsen». Доступними системами безпеки стали адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, утримання смуги руху і попередження про можливе зіткнення. Моделі Platinum потішать шкірою вищої якості, доступним панорамним люком, автоматичними підніжками і активною системою придушення шуму.

Під капотом 

Єдиним для моделей 2019 року став 3.5-літровий V6 турбодвигун EcoBoost на 375 кінських сил і 637 Нм. Компонується він десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно привід на задні колеса. Витрата пального Ford Expedition перебуває на рівні 13.8 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському і 11.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 13.8, 10.7 і 12.4 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2019
Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019