Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019

3 липня 2019

Харизматичний Toyota 86 2019 це аномалія, яка вражає двічі. Це єдиний спортивний автомобіль з двома дверима у портфоліо Toyota. Це компактне купе було створено у співпраці з Subaru. Візаві Subaru вийшов не менш виразним і може похвалитися незабутніми індивідуальними якостями, включно з єдино можливим приводом на задні колеса. Моделі 86, названі так на честь культових версій Corolla з 80-х, невеликого розміру, легкі, спритні і відносно швидкі з двигуном на 200 коней. Якщо не брати до уваги фіксований, металевий дах, 86 має чимало спільного з Mazda MX-5 Miata, який відомий азартом ходу, не пропонуючи значної потужності. 

Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019

Вам сподобається 

Це один з тих випадків, коли можна отримати насолоду від трохи менш потужним транспортним засобом замість того, щоб мріяти про вражаюче потужний автомобіль, потенціал якого реалізувати навряд чи вдасться. Перед нами легкий і добре збалансований автомобіль, який завжди готовий підтримати бажання водія до жвавої прогулянки.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вам потрібно більше практичності, потужності, вишуканості, престижу і, можливо, не настільки низьку посадку. З майже ідентичною ціною Volkswagen Golf GTI і Ford Mustang можуть краще відповідати вашим вимогам. 

Нове у 2019 році 

Новий обмежений випуск, кількістю всього 1.418 екземплярів, став доступний цього року. Новинка отримала назву 86 TRD Special Edition. Версії TRD відносяться до підрозділу «Toyota Racing Development» і пропонують покращення, включно з спеціальним набором аеродинамічних додатків, плюс спортивний салон. 

Враження від їзди 

Це один з тих автомобілів, з яким навіть проста поїздка за продуктами перетворюється на пригоду, особливо якщо обрати незвичайний, звивистий маршрут. Шасі добре відчуває дорогу, а його рухи передбачувані, що стає у нагоді при підкоренні крутих поворотів. Водій отримує можливість експериментувати з такими речами як гальмування в останній момент, дозволяючи перерозподілу навантаження повернути автомобіль перед внесенням коректив зі сторони рульового управління перед наступним поворотом. Недолік полягає в тому, що Toyota GT 86 2019 може бути шумним. Крім того, жорсткість ходу просто втомлює. Така манера їзди до смаку справжнім ентузіастам. Салон Toyota GT 86 пропонує чотири сидіння, але для використання придатні лише два передніх, що в принципі відповідає натурі і спрямованості автомобіля. 

Найкращі характеристики 

Режим «Track» системи «Vehicle Stability Control» дає більше свободи навіть з урахуванням обмеженої потужності. Натиснувши на відповідну кнопку, водій може змусити рухатися шасі з певною долею пробуксовки коліс і поперекового зміщення. 

Багажник вміщує 170 літрів, тому можливість скласти задні сидіння додає простору. Це дозволить розмістити великі валізи чи додаткові пакети з покупками.

Детально про автомобіль Toyota 86

Інтер’єр 

Інтер’єр Toyota GT 86 має, принаймні, один спільний з Porsche 911 елемент. Обидва автомобіля пропонують тахометри прямо у центрі приладової групи, оскільки кількість обертів двигуна часто важливіша за швидкість руху. Це стало прямим доказом того, наскільки сфокусованим на водієві може бути автомобіль. Решта приладів та елементів управління розміщені теж дуже вдало. Передні сидіння тішать комфортом і достатнім рівнем підтримки, що важливо у тривалих подорожах. А обшивка під замшу не дозволяє пасажиру і водію зміщуватися під час крутих поворотів. Позиція водія низька, як раз така, яку очікуєш від подібного автомобіля. 

Відео тетс-драйв Toyota GT 86 2019 року

Екстер’єр 

Єдиною реальною різницею між Toyota 86 і Subaru BRZ стала емблема. Обидва автомобілі мають класичні пропорції і силуети купе. Видовжений, опущений ніс додає шарму невеликому кузову, а низхідна лінія даху плавно переходить у вкорочену задню частину. До речі, за близькість передньої частини до землі відповідає двигун, позичений у Subaru. Розробники надали перевагу простоті дизайну, уникнувши надмірних заломів і розширень корпусу.

Базова комплектація 

Окрім випуску TRD Special Edition, стандартні версії 86 доступні у базовій і GT моделях. Перша постачається з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, світлодіодним зовнішнім освітленням, кондиціонером, дисковими гальмами спереду і ззаду, камерою заднього виду, спортивними передніми сидіннями, шкіряним кермом та інформаційно-розважальною системою з 7.0-дюймовим сенсорним екраном. Більш того, стандартною є шестиступінчаста механічна коробка передач. Версія GT отримала кнопкове запалювання і двозонний клімат-контроль. 

Опційне обладнання 

Передбачених опцій не так багато, однією з найважливіших стала шестиступінчаста автоматична коробка передач. Обрати її можна для обох моделей. Навігаційна система стала ще одним класним додатком. Випуск TRD Special Edition може похвалитися гальмами «Brembo», компонентами підвіски «Sachs» і спортивними шинами Michelin на 18-дюймових колесах. 

Під капотом 

За потужність купе відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 200 кінських сил і 205 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід тільки на задні колеса. Розгін Toyota GT 86 до сотні відбувається за 7.6 секунд. Витрата пального становить 10.4 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою показник розгону змінюється на 8.2 секунд, а витрати пального на 9.6, 5.7 і 7.1 л/100км відповідно. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2019
Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019