Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2018

5 лютого 2018

Ford Mustang – це ідеальний флагманський спортивний автомобіль, який нічим не поступається конкурентам у своєму сегменті. Він має сучасний дизайн з рисами у стилі ретро, які власне й ідентифікують його як Мустанг, до того ж, інженерами було розроблено шасі, яке забезпечує відмінну керованість в поєднанні з комфортною їздою. Раніше відомий як купе і представлений в 2017 році в Європі як кабріолет, Ford Mustang залишається вірним початковій формулі, яка принесла йому успіх більше 50 років тому, і постає перед нами зі швидкими манерами, цікавим дизайном і доступною ціною. Всі Mustang мають задній привід, а стандартний двигун з турбонаддувом поставляється з 310 к.с. і витратою палива 7.8 л/100 км на шосе. Основні суперники – Chevy Camaro, Dodge Challenger і BMW 4 Series.

Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2018

Що нового в 2018 році

Ford Mustang тепер має: нижчу, більш агресивну решітку радіатора, нову 10-ступінчасту автоматичну коробку передач і реконструйовану підвіску. Також доступна нова 12-дюймова цифрова панель приладів з можливістю налаштування, а потужність 5.0-літрового V8 збільшилася до 460 к.с.

Враження від поїздки

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ford Mustang – це автомобіль для тих, хто хоче привернути увагу, хто бажає відчути всю силу цього автомобіля і зануритися в його красу. Так, він поступається Dodge Challenger Hellcat з його 707 к.с. і Chevy Camaro ZL1 з 650 к.с., але в Європі важко знайти дешевший автомобіль з двигуном V8, ніж Mustang 5.0 V8 GT, який оцінюється в дві третіх вартості Audi S6. Варто сказати, що ця версія витрачає багато палива, а деякі з матеріалів, використаних у салоні, сподобаються далеко не всім, але все це відходить на другий план, як тільки ви сідаєте за кермо.

Стандартний 3.2-літровий 4-циліндровий EcoBoost не тільки забезпечує задовільний гуркіт від underhood, але його 310 кінських сил дають йому можливість розігнатися до 100 км/год менш ніж за 5 секунд – продуктивність, яка перевершує показники колишнього Mustang. GT став ще швидшим з 5.0-літровим V8, потужність якого тепер становить 460 кінських сил. Перенастроєна підвіска, особливо з регульованими амортизаторами MagnaRide, створює безкомпромісну комбінацію зручної їзди і жвавих манер. Існуючі двигуни поєднуються або з 6-ступеневою механікою, або з 10-ступеневою автоматикою. GT отримує шестипоршневі гальма Brembo і, хоча реакція на педаль досить різка, стандартні диски і супорти EcoBoost виконують гідну роботу щодо уповільнення Mustang. Його маленькі вікна обмежують видимість, але елементи управління досить зрозумілі, щоб легко маневрувати автомобілем по вулицях міста, в той час, як камера заднього виду є стандартною для збільшення рівня оглядовості ззаду. Версії Premium, GT і Shelby оснащені останньою версією інформаційно-розважальної системи Ford Sync. Вона простіша в експлуатації, ніж попередня, має великий 8.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto, а додаток FordPass дозволяє вам запускати, блокувати і виявляти місцезнаходження вашого Mustang зі смартфоном.

Детальніше про новий Ford Mustang 2018 року

Інтер'єр

Купе або кабріолет Форд Мустанг вміщають чотирьох пасажирів, але задні сидіння тісні, а в жорсткому корпусі Shelby GT350R і зовсім відсутні. Передні сидіння зручні, а висоти в салоні достатньо для комфортної їзди навіть на великі відстані. Багажник більший, ніж можна було очікувати – 380 л в купе і 320 л в кабріолеті, задні сидіння також можна скласти для розміщення довгих предметів. Особливо приємна у використанні цифрова панель, яка реконфігурується в залежності від режиму приводу і пропонує, здавалося б, нескінченну кількість налаштувань.

Екстер'єр

З довгим капотом, коротким багажником, похилим заднім склом і потрійними задніми фарами, Ford Mustang 2018 року важко переплутати з іншим автомобілем, крім маленьких моделей Ford. Більш низька решітка радіатора і реконструйовані світлодіодні фари роблять його ще більш привабливим. Кабріолет виглядає найкраще з вирівняним ізолюючим тканевим дахом, який можна сховати за 10 секунд. Все це доповнюється активними заслінками решітки радіатора на версіях EcoBoost, які перенаправляють потоки повітря, покращуючи аеродинаміку.

Відео тест-драйв Форд Мустанг 2018

Базова комплектація

Ford Mustang EcoBoost Fastback оснащений: камерою заднього виду, кнопковим стартом, Track Apps, що допомагає вибирати режими управління між Normal/Sport/Comfort, 4-позиційним ручним регулюванням сидінь водія, високоінтенсивними фарами і 17-дюймовими алюмінієвими колісними дисками. Стандартною також є: аудіосистема AM/FM/CD з двома входами USB та синхронізацією Bluetooth. Функції безпеки включають в себе: контроль тяги і стійкості, передні, бічні і колінні подушки безпеки. Версія Premium додає: Sync 3, двохзонний клімат-контроль, 18-дюймові колісні диски і задній спойлер.

Додаткове обладнання

Є безліч додаткових варіантів, починаючи від вентильованих сидінь до аудіосистеми Shaker, що відповідають вашому смаку і бюджету. Доплативши 1545 доларів можна придбати нову 10-ступінчасту автоматичну коробку передач. Не слід залишати без уваги також Performance Package для GT, що пропонує: шини Michelin Pilot Sport 4S, 19-дюймові колісні диски, великі гальма Brembo, унікальну настройку підвіски, великий радіатор і збільшений задній спойлер, додаткові прилади і покращене шасі. Цей пакет також доступний у версії EcoBoost за 2500 доларів. За 1700 доларів Ford додатково пропонує нові амортизатори MagneRide на будь-якій версії, аналогічні використовуваним на Shelby GT350.

Технічні характеристики нового Форд Мустанг 2018 року

EcoBoost оснащений 2.3-літровим 4-циліндровим двигуном з турбонаддувом, потужністю 310 к.с., і витрачає 10.2 л/100 км пального в змішаному циклі. GT відчуває себе набагато краще. Він готовий до роботи з 5.0-літровим двигуном V8, який отримує потужність 460 к.с. Витрати палива в купе і кабріолет суттєво не відрізняються і становлять 11.7 л/100 км у комбінованому режимі. Є ще один, найменш економний силовий агрегат в GT350 – 5.2-літровий V8 з 526 л.с. з витратою 13.7 л/100 км. Виробник зазначає, що версія V8 розганяється за 4.8 секунди на сухій поверхні, але наш тест-драйв показав, що на слизькій дорозі цей показник збільшується до 5.6 секунд. Всі Mustang – задньопривідні і оснащені 6-ступеневою механічною коробкою передач. Нова 10-ступенева автоматика з підрульовими перемикачами є опціональною для всіх, крім варіантів Shelby і користується попитом.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2018