Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2017

27 січня 2018

Автомобілі Ford Transit Connect 2017 року є вантажні і пасажирські. Вони менші, ніж традиційні мінівени, такі як Honda Odyssey, або повнорозмірні комерційні мікроавтобуси, такі як старший брат Ford Transit. Можна перевозити до семи чоловік або 3625 л вантажу. На відміну від таких конкурентів, як Ram ProMaster City і Nissan NV200, Transit Connect 2017 пропонується в двох варіантах: з короткою (SWB) і довгою колісною базою (LWB). Приблизно такої ж довжини, як і седан середнього розміру, навіть подовжений Transit Connect є більш маневреним і може бути припаркований в житловому гаражі. Стандартний 4-циліндровий двигун продуктивний. Машина підходить для сім'ї і невеликого бізнесу.

Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2017

Вам сподобається

Якщо ви хочете транспортний засіб, який може вмістити сім чоловік або буде використовуватися в комерційних цілях, але не бажаєте мати справу з традиційним громіздким фургоном, ця модель - відмінна альтернатива. Також приваблює середня ціна Ford Transit Connect 2017 - 20 000 доларів і здатність поміщатися в житловий гараж.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Transit Connect не вистачає потужності і доступною комплектації, властивих традиційним сімейним мікроавтобусам, таким як Honda Odyssey і Chrysler Pacifica. Тим часом, підприємці вважають Transit Connect занадто маленьким. Mercedes-Benz Metris пропонує більш високу вантажопідйомність, тягу буксирування і потужність.

Нове в 2017 році

Додатковий 1,6-літровий 4-циліндровий двигун з турбонаддувом більше не використовується. Залишився стандартний 2,5-літровий 4-циліндровий двигун як єдиний силовий агрегат. Нова інформаційно-розважальна система Sync 3 удосконалилася, а топова модель Titanium (пасажирська версія) тепер може бути представлена з короткою колісною базою.

Враження від їзди

Є дві вагомих причини купити невеликий фургон - це полегшена маневреність і більш висока паливна економічність, і Ford Transit Connect 2017 має ці обидві характеристики. Завдяки унікальній конструкції шасі і передньому приводу, Transit Connect дуже схожий на седан з більш високим рівнем їзди, ніж традиційний вантажний фургон з причепом. Нам також подобається мінімальний радіус розвороту Ford, особливо корисний в міських умовах. 2,5-літровий двигун без наддуву не такий ефективний, як раніше доступний 1,6-літровий турбодвигун, але добре виконує свої функції в поєднанні з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Як сімейний автомобіль він хороший, але в якості великого пасажирського фургона краще використовувати Honda Odyssey.

Детальніше про  новий Ford Transit Connect 2017 року

Інтер'єр

В салоні фургона  Форд Транзіт Коннект з короткою колісною базою поміщається п'ять пасажирів в два ряди, а в моделі з довгою - сім чоловік в три ряди. Два окремих великих сидіння другого ряду є стандартними в топовій версії вантажівки Titanium і опцією на XLT - вони зменшують кількість пасажирів до шести. Вантажні фургони мають два сидіння спереду, позаду яких 3,6 м3 площі для зберігання вантажу для моделі LWB і 2,9 м3 для версії SWB. З задніми сидіннями, які можуть складатися або витягуватися, навіть в пасажирській версії є багато вантажного простору. Спереду Transit Connect схожий на Focus і Escape сімейства Ford.

Екстер'єр

Після виходу другого покоління 4 роки тому у Ford Transit Connect не стало високого даху, зате з'явився свій характерний стиль. Більші розміри добре позначилися на його практичності. Це один з небагатьох невеликих фургонів, що пропонують на вибір традиційні підйомні задні двері або роздільні двері. У моделей SWB коротка колісна база - 44,17 дм, а у моделей LWB довга колісна база - 48,18 дм.

Базова комплектація

Ford Transit Connect 2017 року поданий в моделях XL, XLT і в пасажирському варіанті - Titanium. Найдешевша вантажна модель Transit Connect - XL, має таку базу: вінілові сидіння, кондиціонер, стерео AM/FM з аудіовходом, шестиступінчасте регульоване сидіння водія, телескопічне кермо і задні вертикальні світлодіодні фари. Базова пасажирська версія XL також оснащена круїз-контролем і заднє скло з обігрівом. За додаткову плату в версії XLT ви отримаєте шкіряні крісла і камеру заднього огляду.

Опційне обладнання

Корисні функції включають: передні і задні датчики паркування, камеру заднього огляду і різні варіанти задніх дверей. Також рекомендується інформаційно-розважальна система Sync 3 з Bluetooth, яка пропонує навігацію, Apple CarPlay і Android Auto. Топова вантажівка Transit Connect Titanium включає в себе: шкіряні сидіння (з підігрівом спереду), двозонний клімат-контроль і дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням. Модель Titanium також може бути оснащена моніторингом сліпої зони з попередженням заднього поперечного руху і панорамним скляним дахом. Моделі вантажних автомобілів можуть бути сконструйовані так, щоб відповідати різним комерційним потребам.

Технічні характеристики Форд Транзіт Коннект 2017 року

Більше не використовується раніше наявний додатковий 1,6-літровий 4-циліндровий турбодвигун EcoBoost. Всі Transit Connect будуть оснащені стандартним 2,5-літровим 4-циліндровим двигуном без наддуву, який працює в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль має передній привід. 2,5-літровий мотор може працювати на стиснутому природному газі (СПГ) або зрідженому нафтовому газі (ЗНГ).

На вітчизняному ринку використовується 1,8-літровий 4-циліндровий дизельний двигун в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач, потужність якого 75-110 кінських сил. Моделі SWB розганяються до 100 км/год за 21 секунду. Витрачає по місту 7,3 л/100 км, за містом - 5,5 л/100 км, в змішаному циклі - 6,3 л/100 км. Версії LWB розганяються до сотні за 17,4 с. Витрата палива по місту 7,4 л/100 км, за містом - 5,5 л/100 км, в змішаному циклі - 6,4 л/100 км.

Transit Connect розрахований на буксирування до 907 кг, але ця цифра не може зрівнятися з відміткою 2 268 кг вантажівки Mercedes-Benz Metris. Вантажопідйомність Ford в 735 кг невелика в порівнянні з показниками Metris в розмірі 1 135 кг (вантажна модель) або 850 кг (пасажирська модель).

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017
Огляд тест-драйву: Lexus LC 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LC 2018