Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2021

1 квітня 2021

GMC Acadia 2021 - трьохрядний американський позашляховик. На перший погляд гарний зовнішній вигляд і просторий салон роблять його ідеальним сімейним автомобілем, але інші конкуренти в цьому ціновому діапазоні вражають більше. Покупці будуть вибирати серед  стандартного чотирициліндрового двигуна, чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом або плавного шестициліндрового двигуна, але жоден з цих силових агрегатів не забезпечує видатну продуктивність або найкращу економію палива. 

Купити новий автомобіль GMC Acadia 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Але, не все так погано. У салоні позашляховика від GMC є затребувані капітанські крісла другого ряду і зручна інформаційно-розважальна система. Батьків порадують продумані відсіки для зберігання дрібниць, які знадобляться в подорожах з дітьми. Проте матеріали інтер'єру не відповідають ціні Acadia, навіть в топовій версії Denali.

Нове в 2021 році 

В GMC Acadia 2021 року немає серйозних змін.

Кому варто купити?

GMC - новий гравець на українському авторинку. Acadia - цікавий американський позашляховик. Він сподобається сімейним людям, які віддають перевагу спокійним поїздквм. У багажнику помістяться необхідні для невеликої подорожі речі. Економна витрата палива базового GMC Acadia збереже гроші для покупки приємних дрібниць в дорозі. 

Нове або б/у авто? 

GMC нічого не змінив у авто, тому можна вибрати модель 2020 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

GMC Acadia або Chevrolet Traverse

Chevrolet Traverse - найближчий конкурент автомобіля GMC. Traverse вміщує на одну людину більше, ніж Acadia, в ньому набагато просторіший третій ряд, і він входить в число лідерів класу за вантажопідйомністю. У обох позашляховиків схожі трансмісії, керованість і якість поїздки. Acadia виглядає трохи дорожчим всередині, але Traverse має вищий прогнозований рейтинг надійності. Який автомобіль вибрати? Залежить від ваших уподобань і завдань, які повинен вирішувати позашляховик. 

GMC Acadia або Buick Enclave

Buick Enclave має набагато більше вантажного простору і приємніший інтер'єр, ніж авто GMC. Бьюїк також пропонує більше місця в третьому ряду. Обидва позашляховика забезпечують однаковий рівень продуктивності і обидва мають зручні для користувача технічні функції. Однак у Enclave вищий прогнозований рейтинг надійності. Вибирайте Buick Enclave. 

Салон

Трирядні моделі Acadia вміщують семеро людей або шестеро, якщо вам потрібні капітанські крісла другого ряду. Комплектація AT4 поставляється тільки в дворядній конфігурації і розрахована на п'ять пасажирів.

Компактний зовнішній вигляд Джіемсі Acadia може допомогти йому вписатися в гараж і паркувальне місце, але це позначається на просторості салону авто. Перші два ряди сидінь забезпечують досить місця і високі дорослі можуть їхати в обох рядах. Крісла третього ряду тісні, але це проблема багатьох середньорозмірних трьохрядний позашляховиків.

Усередині Acadia виглядає непогано, але якість змішана. По салону розкидано кілька м'яких на дотик поверхонь, але є і дешевий на вид пластик.

Acadia не дає вам стільки вантажного простору за задніми сидіннями, як багато конкурентів по класу - 362 літри. Складіть третій ряд вниз, і у вас буде 1180 літрів. Ви отримуєте 2237 літрів зі складеними обома рядами. Це вже непоганий показник для всього класу.

Інформаційно-розважальний інтерфейс GMC Acadia інтуїтивно зрозумілий, тому не потрібно багато практики, щоб розібратися в ньому. Сенсорний екран швидко реагує на введення, і легко читається з місця водія. Що стосується технологій, Acadia пропонує безліч можливостей для всієї родини. Від декількох USB-портів до точки доступу Wi-Fi, тому пасажири можуть без проблем залишатися на зв'язку. Apple CarPlay і Android Auto стандартні для всіх комплектацій.

Відео тест-драйв GMC Acadia 2021 року
 

Технічні характеристики 

GMC пропонує на вибір модельний ряд з трьох двигунів. Позашляховик поставляється з чотирициліндровим двигуном потужністю 193 л. с., чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і потужністю 230 к.с., а також V6 на 310 к.с. З кожним двигуном йде дев'ятирівнева автоматична коробка передач.

Базовий чотирициліндровий двигун підходить для того, щоб дістатися з пункту А в пункт Б, але він не вражає. Стандартний GMC не приваблює ні технічними характеристиками, ні динамікою. Розгін до сотні займає 8.5 секунд.

Два доступних силові агрегати забезпечують швидшее прискорення і енергійне відчуття на швидкостях шосе. V6 розганяє трьохрядний позашляховик GMC за 6.1.секунд. 

Зі своїм базовим двигуном і переднім приводом GMC Acadia демонструє витрату палива в середньому 9.8 літрів на сотню кілометрів. Це набагато краще, у деяких з його однокласників. 

Хоча цей GMC - не найспортивніший позашляховик, він відчуває себе досить зібраним на поворотах і не має великого нахилу кузова. Acadia легко справляється з маневрами в тісноті і плавно їде по нерівному асфальту.

При правильному оснащенні позашляховик GMC Acadia може буксирувати до 1815 кг.

Безпека

Acadia 2021 року одержала п'ятизіркову оцінку результатів краш-тестів NHTSA. Технології допомоги водієві GMC виводять авто на новий рівень захисту, але для їх отримання доведеться купити топову комплектацію. 

Розміри і вага 

Великий позашляховик Акадія має 4.9 м в довжину. Споряджена маса коливається від 1780 до 1991 кг.

Можливі комплектації 

GMC Acadia 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: SL, SLE, SLT, AT4 і Denali. SLE і SLT - це два основних напрямки, на які слід орієнтуватися. Хоча SLE не має більшої кількості функцій, ніж базова модель, вона пропонує безліч додаткових технологій. Тим часом SLT має набагато більше стандартних функцій комфорту і допомоги водієві, ніж нижні оформлення салону.

Комплектація AT4 сподобається покупцям, які хочуть більше похашхяхових якостей, але не відчувають необхідності пересідати на класичний джип. Denali - найдорожча версія в лінійці, але вона також більш люксова і підходить для покупців, які хочуть максимально комфортної їзди.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2021
Купити новий Hyundai Ioniq 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Infiniti Q60 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2021