Огляд GMC Canyon 2023: нове покоління

15 травня 2023

Компактний пікап GMC Canyon отримав повне оновлення в 2023 році. В автомобіля змінився двигун, розширився набір технологій та систем допомоги водієві, а також з'явилася позашляхова комплектація. Чи достатньо оновлень, щоб GMC Каньон став кращим в сегменті?

Вибрати новий пікап GMC Каньон 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Повне оновлення пікапа.

Кому варто купити?

Новий GMC Canyon 2023 пропонує комфортний простір для пасажирів та достатньо місця для вантажу, що робить його ідеальним для роботи та відпочинку. Модель варто розглянути тим, хто вибирає авто з великою вантажопідйомністю та здатністю до бездоріжжя.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Canyon 2023 - оновлена версія популярного пікапа від компанії General Motors, яка відкриває третю генерацію моделі. В Каньон змінилось все. Пікап отримав нові передні фари, решітку радіатора та бампери, що зробили його вигляд сучаснішим та спортивнішим. В салон додалась центральна консоль з великою панеллю приладів і мультимедійними екранами. Під капотом теж відбулись зміни. Зникли три варіанти двигунів. Замість них тепер єдиний 310-сильний 2,7-літровий бензиновий чотирициліндровий мотор. Разом з оновленнями виросла ціна. Тепер новий пікап GMC Canyon 2023 коштує від $36 900.

Якщо ви розглядаєте вживані автомобілі ДжіЕмСі, ознайомтесь з відгуками реальних власників

GMC Canyon чи Toyota Tacoma

Компактний пікап Toyota Tacoma чудово підходить для регулярних мандрівок бездоріжжям, однак її поїздка в місті може здаватись надто жорсткою. Такома поступається Каньону в потужності двигунів: 159 к.с. та 278 к.с. проти 310 “конячок”, технологіях та простору кабіни. Однак переваги машини від GMC позначається на гаманці, адже базовий Canyon 2023 року більш ніж на $8 000 дорожчий за Tacoma.

GMC Canyon чи Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado також отримав повне оновлення в 2023 році. Тож, обидва пікапи мають актуальний дизайн та технології, а також пропонують спеціальні позашляхові версії. Колорадо має три варіанти потужності двигуна та в базовій версії коштує дешевше, ніж GMC Canyon, приблизно на $5 000. В параметрах простору салону та розміру вантажної платформи пікапи однакові. 

Салон

Поки що Каньон представлений лише у версії кабіни для екіпажу. Вона розрахована на 5 людей. Сидіння зручні в обох рядах, додатковий комфорт під час посадки/висадки створюють повнорозмірні пасажирські двері. 

Інтер’єр Canyon став помітно кращим та сучаснішим у порівнянні з минулою генерацією. Матеріали салону цього GMC якісніші, ніж раніше, але всередині залишається досить багато твердого пластику. Однак все добре зібрано та продумано, а оздоблення топових версій має натяк на розкіш. Матеріали та кольори відрізняються залежно від комплектації. Це може бути як тканина, так і перфорована шкіра. Акцентні кольори застосовуються лише до панелі приладів і дверних панелей.

 

Усі комплектації Каньон отримали цифрові панелі приладів і великий 11,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з найновішим інтерфейсом GM. Wi-Fi, бездротові Android Auto та Apple CarPlay є стандартними функціями.

Версії Elevation і AT4 оснащені 8-дюймовими цифровими панелями приладів, а моделі AT4X і Denali - більшими 11-дюймовими. 

Canyon 2023 поставляється з вантажною платформою довжиною 156 см. Загальний об’єм вантажного простору 1186 л, вантажопідйомність складає 458-743 кг.

Відео тест-драйв GMC Canyon 2023 року

Технічні характеристики

Canyon пропонує лише одну версію двигуна – Turbo High-Output із потужністю 310 к.с. GMC поєднує цей силовий агрегат з восьмиступінчастою АКПП у всіх комплектаціях. Специфікація Elevation отримала задній привід, але опціонально доступний повний привід із двошвидкісною роздавальною коробкою, заднім диференціалом підвищеного тертя та вибором режимів. Для наступних моделей в лінійці стандартним є повний привід.

Попри те, що під капотом всіх версій Каньон знаходиться один і той самий двигун, витрата пального відрізняєтья:

  • 11,8 л/100 км - Elevation,
  • 12,3 л/100 км - Elevation з повним приводом, AT4 та Denali,
  • 13 л/100 км - AT4X.

Одна з причин купити GMC Canyon - це висока буксирна здатність. Специфікації Elevation, AT4 і Denali можуть “тягнути” до 3492 кг, AT4X - 2721 кг, а AT4X Edition 1 - 2495 кг.

Для тих, хто планує активно використовувати пікап на бездоріжжі, створена модель AT4X. Вона відрізняється електронним блокуванням передніх і задніх диференціалів, додатковими режимами водіння, 27-сантиметровим дорожнім просвітом, амортизаторами Multimatic DSSV, 33-дюймовими всюдихідними шинами та захисними пластинами.
 

 Характеристики GMC Canyon 2023 
 Потужність   310 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   160 км/год 
 Середня витрата палива   11,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   81 л 

 

Безпека

Стандартний набір помічників водія включає автоматичне екстрене гальмування з функцією виявлення пішоходів, автоматичне дальнє світло та допомогу в утриманні смуги руху. Модель AT4 пропонує дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, а Denali та AT4X - адаптивний круїз-контроль, систему керування сліпими зонами, систему камер кругового огляду, попередження про пішоходів ззаду та задні датчики паркування. Опціональні технології безпеки залежать від комплектації. Наприклад, в версії AT4X за доплату можна отримати фронтальну та задню камери під кузовом.

Розміри та вага

  • Колісна база - 333 см,
  • Довжина - 541 см,
  • Висота - 202 см,
  • Ширина - 183 см,
  • Дорожній просвіт - 24 см.

Спорядження маса пікапа коливається від 2041 кг до 2381 кг.

Можливі комплектації

GMC Canyon нового покоління доступний у комплектаціях: Elevation, AT4 , AT4X і Denali.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Sequoia 2023: в новому стилі
Вибрати новий позашляховик Тойота Секвойя 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан БМВ 5 серії 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW 5 series 2023: преміальна класика