Огляд Toyota Sequoia 2023: в новому стилі

12 травня 2023

Великий позашляховик Toyota Sequoia отримав безліч змін в 2023 році. Оновлений автомобіль відрізняється шикарним інтер’єром, елегантною та зрозумілою мультимедіа, безліччю стандартних функцій допомоги водієві, тихою та комфортною поїздкою будь-якою дорогою. Але головною “фішкою” Sequoia став гібридний силовий агрегат V6. Що ж, позашляховик точно вартий уваги. Проте чи є недоліки в нової Тойота Секвоя 2023?

Вибрати новий позашляховик Тойота Секвойя 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Повне оновлення та перехід позашляховика Тойота Секвоя в третє покоління. 

Кому варто купити?

Sequoia стане вдалим вибором для тих, шукає великий позашляховик з відмінною прохідністю, трирядним семи- або восьмимісним салоном та репутацією Toyota. Автомобіль підходить покупцям, яким потрібен потужний та надійний автомобіль для сімейного використання, подорожей на природу чи перевезення вантажів.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Toyota повністю переробила Sequoia до 2023 року. Модель, яка відкриває третє покоління, отримала актуальний зовнішній стиль, сучасну та значно вищу кабіну, абсолютно нову інформаційно-розважальну систему, гібридну силову установку V6, більшу тягову здатність та вражаючий набір технологій безпеки.

Купити нову Тойота Секвоя можна від $58 300.

Toyota Sequoia або Chevrolet Tahoe

Tahoe пропонує деякі значні переваги порівняно з конкурентом Sequoia. По-перше, базова версія Tahoe коштує дешевше (приблизно на $6 300), але доступна з більшою кількістю варіантів двигуна, серед яких бензинові V8 і турбодизель з шістьма циліндрами. Позашляховик Chevrolet пропонує більше місця на сидіннях ряду та додаткові 1020 л багажного відділення. Чи можна вважати Tahoe переможцем в цьому порівнянні? Sequoia має свої переваги-аргументи: преміальний вигляд салону, комфортніша поїздка нерівними дорогами, більше стандартних функцій безпеки та вища тягова здатність.

Toyota Sequoia або Ford Expedition

Ford Expedition - серйозний конкурент Toyota Sequoia. Базовий Expedition коштує приблизно на $5 200 доларів США дешевше, ніж Sequoia початкового рівня, але пропонує достатній простір для дорослих у всіх трьох рядах і більший вантажний відсік. Ford Expedition має доступний режим водіння по шосе без рук. Головна перевага Sequoia над Expedition - краща якість поїздки нерівними дорогами. Тож вибір залежить від вимог до позашляховика та вподобань щодо бренду. 

Салон

Секвоя - це трирядний позашляховик, який вміщує вісім пасажирів у нижніх комплектаціях, або сім, починаючи з комплектації Platinum і вище. Простір салону Toyota Sequoia має недоліки через гібридне обладнання. Так як гібридна батарея встановлена ​​під другим рядом сидінь, ці сидіння не можуть ковзати вперед або назад, а також встановлені вище. Таке рішення ускладнює доступ до третього ряду, який, до речі, буде зручним лише для дітей. 

Інтер’єр Toyota Sequoia 2023 року логічно спланований та виконаний в сучасному стилі Toyota. На водія та пасажирів очікують численні м’які на дотик поверхні, а також розкішні дерев’яні та металеві акценти в топових версіях. Моделі найвищого рівня мають оздоблення майже на рівні Lexus. Якість матеріалів та шумоізоляція високі, незалежно від комплектації.

 

 

Toyota пропонує нову Sequoia з двома сенсорними екранами інформаційно-розважальної системи. Базова версія SR5 оснащена 8-дюймовим дисплеєм, решта версій - 14-дюймовим. Обидва ці сенсорні екрани зручно розташовані, а прості меню та великі значки мінімізують відволікання від водіння. Присутні традиційні фізичні елементи керування для таких загальних функцій, як регулювання гучності радіо та клімату. 

За третім рядом сидінь у крайньому задньому положенні знаходиться 325 л вантажного простору. Відсування останніх крісел вперед збільшує об'єм до 630 л. Якщо скласти пасажирські сидіння Toyota Sequoia, отримаєте багажник на 2460 л.

Відео тест-драйв Toyota Sequoia 2023 року

Технічні характеристики

Toyota Sequoia 2023 року оснащена новою гібридною системою Tundra iForce MAX, яка складається з 3,5-літрового двигуна V6 з подвійним турбонаддувом, електромотора, акумуляторної батареї ємністю 1,87 кВт/год і 10-ступінчастої автоматичної коробки передач. Загальна потужність позашляховика складає 437 к.с. Задній привід входить в стандартне оснащення, доступний повний привід.

Витрата пального Toyota Sequoia 2023:

  • 10,7 л/100 км - з заднім приводом,
  • 11,7 л/100 км - з повним приводом.

Sequoia - великий позашляховик і це відчувається в водінні. Складається враження, що Секвоя займає всю смугу руху та не вміщується на жодній парковці.

Перевагою є підвіска, яка плавно поглинає нерівності дороги та не змушує пасажирів трястись на поганому асфальті. 

Позашляхові здібності цієї Toyota непогані, особливо у версії TRD Pro. Повний привод чудово справляється зі збереженням тяги в суворих умовах. Список обладнання, яке стане в нагоді за межами асфальту, включає двошвидкісну роздавальну коробку з високим і низьким діапазоном передач, контроль низької швидкості, блокування заднього диференціала, всюдихідні шини та захисні пластини. Проте головним обмеженням Sequoia на бездоріжжі стає скромний кліренс у 22 см (23 см в версії TRD Pro). 
 

 Характеристики Toyota Sequoia 2023 
 Потужність   437 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,6 с 
 Максимальна швидкість   172 км/год 
 Середня витрата палива   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

 

Безпека

Toyota Sequoia 2023 року пропонує в стандартній комплектації майже всі засоби безпеки, які можуть знадобитись. Контроль стійкості та тяги, ABS, сім подушок безпеки, попередження про лобове зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням і виявленням пішоходів, допоміжна система підтримки смуги руху, попередження про виїзд зі смуги, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Всі ці технології безпеки являються частиною пакету безпеки Toyota Safety Sense 2.5. 

Список помічників водія доповнюють стандартні передні та задні парктроніки, камери заднього виду та кругового огляду, бічні дзеркала з автоматичним нахилом вниз, внутрішні дзеркала з автоматичним затемненням, а також автоматичні світлодіодні фари. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 284 см,
  • Довжина - 528 см,
  • Ширина - 202 см,
  • Висота - 189 см.

Важить оновлена споряджена Секвоя від 2549 кг до 2805 кг.

Можливі комплектації

Абсолютно нова ​​Toyota Sequoia 2023 доступна в п’яти комплектаціях: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro і Capstone.

 

Попередній огляд Огляд Nissan GT-R 2023: культовий спорткар
Вибрати новий спортивний автомобіль Ніссан GT-R 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий пікап GMC Каньон 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд GMC Canyon 2023: нове покоління