Огляд BMW 5 series 2023: преміальна класика

19 травня 2023

BMW 5 серії - один із найкращих преміальних середньорозмірних авто на ринку. Претендентом на лідерство робить збалансоване поєднання спортивної керованості, широкого вибору потужних силових агрегатів, комфорту поїздки, якісного просторого салону та зручної мультимедійної системи. Проте такі переваги означають цінник, цифра на якому перевищує середню в сегменті. 

Вибрати новий седан БМВ 5 серії 2023 року на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає великих змін.

Кому варто купити?

BMW 5 Series 2023 створений для покупців, які шукають автомобіль бізнес-класу з високим рівнем комфорту та технологій. Він також підійде тим, хто вибирає преміальний високопродуктивний та високоефективний седан.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Між БМВ 5 серії 2023 року та минулорічною моделлю немає помітної різниці. Тому, можна розглянути пропозиції вживаних авто. 

Вартість нового автомобіля БМВ 5 серії починається від $56 000.

Нова модель БМВ 5 серії 8 покоління очікується в наступному році.

BMW 5 серії або Mercedes-Benz E-Class

Середньорозмірний преміальний Mercedes-Benz E-Class приваблює покупців потужними двигунами, комфортною поїздкою, довгим списком функцій і простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Однак він дещо відрізняється від свого конкурента від BMW. E-Class доступний у більшій кількості стилів кузова, серед яких седан, купе, кабріолет і універсал, і може похвалитися класичними матеріалами салону. З іншого боку, нова модель БМВ 5 серії 2023 року пропонує спортивне та динамічне водіння. Обидва авто - відмінні  варіанти в сегменті. 

BMW 5 серії або Audi A6

Audi A6 і BMW 5 серії мають кілька спільних переваг: просторі сидіння, бадьорі двигуни, збалансовану поїздку, приблизно однакову початкову ціну. Однак кожна модель відрізняється своїми особливостями. А6 має кращі матеріали інтер'єру, а 5 серія - зручніший інтерфейс інформаційно-розважальної системи та більше простору для багажу. Зрештою, вибір залежить від вподобань покупця.

BMW 5 серії або Volvo S90

Volvo S90 вибирають за просторий салона та мінімалістичний скандинавський дизайн. Однак, він також пропонує найкращий гібридний варіант у сегменті, який має запас ходу до 93 км на електротязі, а також меншу витрату пального, ніж у BMW 530e, і більшу потужність, ніж шестициліндровий 540i. Водночас, BMW виглядає спортивнішим, дає більше драйву за кермом і має кращий набір технологій, ніж S90.

Салон

BMW 5 серії - це п’ятимісний седан із просторими та комфортними сидіннями в обох рядах. Водій оцінить гарну оглядовість і багато регулювань крісла, які дозволяють легко знайти зручну посадку за кермом.

Незалежно від комплектації, салон нової BMW 5 серії виглядає та відчувається висококласно. Покупець отримує широкий вибір варіантів преміального оздоблення: від перфорованого шкірозамінника SensaTec до натуральної шкіри Dakota та Nappa.

 

 

Як і у більшості сучасних авто, центральне місце в інтер'єрі 5 займає сенсорний екран. Цифровий 12,3-дюймовий дисплей працює на базі системи BMW iDrive 7.0. Ним можна керувати за допомогою кнопок на кермі, поворотної ручки iDrive, голосових команд, жестами або ж просто натисканням на екран. Система досить проста у використанні та оснащена всіма сучасними опціями, серед яких Bluetooth, інтеграція Apple CarPlay і Android Auto, навігація. 

Седан від БМВ пропонує не лише просторий салон, а й місткий багажник. Об’єм вантажного відсіку складає 530 л. І це пристойний показник для сегменту. У гібридних версіях  багажне відділення трохи менше.

Відео тест-драйв BMW 5 series 2023 року

Технічні характеристики

BMW 5 серії точно не бракує вибору комплектацій. Кожна версія  має власну силову установку. Але всі моделі оснащені восьмиступінчастою АКПП з плавним перемиканням передач. 

Отже, перейдемо до варіантів двигунів. Під капотом седана може бути бензиновий силовий агрегат::

  • 2,0-літровий турбодвигун потужністю 184 к.с. у моделі 520i,
  • чотирициліндровий двигун потужністю 248 к.с. у версії 530i,
  • рядна шістка на 335 кінських сил у 540i,
  • V8 потужністю 523 к.с. у M550i,
  • V8 потужністю 600 к.с. у топової M5.

Окремої уваги заслуговує плагін гібрид 530e, який складається з чотирициліндрового двигуна і електромотора із сумарною потужністю 288 “конячок”.

Дизельні силові агрегати представлені двома 2,0-літровим турбодизелем 520d та шестициліндровий мотором 530d.
Седан може бути оснащений заднім приводом (стандартний у початкових комплектаціях) або повним xDrive (стандартний у топових версіях та опціональний для решти).

BMW 5 series створений для поціновувачів водіння авто. Тому, задоволення від процесу перебування за кермом гарантовані. Навіть в базовій версії це спритний седан з чіткою керованістю та потужними гальмами. Відмінно налаштована система підвіски захищає  пасажирів від нерівностей дороги.
 

 Характеристики BMW 5 series 2023
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,9 с 
 Максимальна швидкість   235 км/год 
 Середня витрата палива   6,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   68 л 

 

Безпека

У тестах Euro NCAP BMW 5 серії отримав повну оцінку в 5 зірок. Цьому сприяли вражаючі показники: 91% за безпеку дорослих та 85% за безпеку дітей. 

Усі специфікації 5 серії оснащені набором з 6 аербегів (подвійними передніми бічними подушками і шторками безпеки. Є триточкові ремені безпеки для всіх п’яти пасажирів і кріплення Isofix для дитячих сидінь, встановлені на крайніх задніх сидіннях. 

Набір асистентів водія залежить від ринку продажу седана та конкретної комплектації. Технології безпеки доступні покупцям в пакеті Driving Assistant та його “просунутої” версії Driving Assistant Plus.

Розміри та вага

  • Колісна база - 298 см,
  • Довжина - 497 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 143 см.

Важить седан від 1715 кг до 1970 кг.

Можливі комплектації

BMW 5 series 2023 доступний у двох варіантах оформлення салону та кузова: SE та M Sport. На вибір представлені бензинові, дизельні та гібридні силові агрегати. Однак, не всі двигуни доступні з кожною стилізаціює салону та зовнішнього вигляду.

Попередній огляд Огляд GMC Canyon 2023: нове покоління
Вибрати новий пікап GMC Каньон 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан Ауді А6 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi A6 2023: лаконічний та технологічний