Електричний Hyundai Ioniq 5 2022: огляд авто

5 липня 2022

Hyundai Ioniq 5 2022 року - абсолютно новий повністю електричний компактний кросовер. Авто вражає передовими технологіями, футуристичним стилем та зручним салоном. Задумана як суббренд Hyundai, назва Ioniq також застосовується до цілого ряду майбутніх моделей електромобілів. Але 5 дебютував першим. Який він, Hyundai Ioniq 5? 

Вибрати Hyundai Ioniq 5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році

Ioniq 5 дебютує як зовсім новий електромобіль. 

Кому варто купити?

Hyundai Ioniq 5 – це новий лідер сегменту доступних електромобілів. Він пропонує варте уваги поєднання футуристичного стилю, люксового дизайну інтер'єру та швидкої зарядки.

Якщо ви шукаєте недорогий новий електромобіль, почніть з Іонік. Ціна в Україні на Hyundai Ioniq 5 2022 починається з 44 000 $.

Новий чи вживаний електромобіль?

Це зовсім нова модель, тому версій для порівняння немає. Поки можна купити тільки новий Хюндай Іонік 5.

Дивіться також каталоги:

Hyundai Ioniq 5 або Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E та Ioniq 5 дають достатньо драйву в управлінні за стандартами електричних позашляховиків, але Mach-E пропонує набагато потужніші установки (до 480 л). в порівнянні з 320 к.с., у Ioniq 5). Запас ходу обох електрокарів знаходиться приблизно на однаковому рівні. Всередині Mach-E, можливо, виглядає висококласніше, але Іонік 5 пропонує трохи більше простору для пасажирів. Вартість і Хюндай, і Форд у базовій версії – від 44 000 $.

Hyundai Ioniq 5 або Tesla Model Y

Tesla Model Y представляє клас люксових електричних позашляховиків. Якість Ioniq 5 дозволяє сміливо порівнювати його із Тесла. Модель Y має трохи більший запас ходу (до 530 км) та доступний третій ряд сидінь. Вам сподобається за кермом обох авто, але характер Tesla спортивніший. З Модель Y ви отримаєте більше вантажного простору, а з Ioniq 5 – якісніший інтер'єр і зрозумілішу мультимедіа. Зверніть увагу на стартову ціну Hyundai Ioniq 5, яка приблизно на 15 000 $ доларів нижча, ніж у Tesla.

Салон

Інтер'єр Hyundai Ioniq 5 виглядає набагато традиційнішим, ніж дизайн кузова. І все ж таки салон - перевага моделі. Опціональні світлі матеріали підійдуть не всім, але якість всередині чудова – краще, ніж у будь-якого конкурента. Чого лише варті різні розумні "фішки", наприклад, передні сидіння, які майже повністю відкидаються, дозволяючи вам подрімати, поки батарея заряджається.

В обох рядах достатньо місця для дорослих. Спинки задніх сидінь повністю відкидаються, що дозволяє розслаблятися та насолоджуватися тишею поїздки.

Єдиний мінус салону – оглядовість. Спереду все гаразд, але товсті задні стійки даху створюють відносно великі сліпі зони. Вирішує проблему доступна система камер кругового огляду.

Ще один недолік Ioniq 5 – порівняно малий багажник. Вантажний відсік пропонує лише 772 л простору. Це менше, ніж у Mach-E або Tesla Model Y. Ці моделі також мають набагато зручніші передні багажники. У Ioniq 5 в передньому відсіку ледве вміщує зарядний кабель.

У чому Ioniq 5 не можна дорікнути, то це в технологічності. Електромобіль оснащений безліччю технологічних функцій, більшість із яких входять до стандартної комплектації.

Іонік 5 2022 також поставляється з додатком Hyundai Bluelink, яке дозволяє власникам керувати рядом функцій автомобіля. Ви можете увімкнути обігрівач або кондиціонер перед поїздкою, встановити обмеження часу зарядки та переглянути зарядні станції з програми. Існує також звичайне підключення Apple CarPlay та Android Auto, а вся інформаційно-розважальна система працює швидко та чітко.

Відео тест-драйв Hyundai Ioniq 5 2022 року

Технічні характеристики

Задньопривідні моделі Ioniq 5 оснащені одним електродвигуном потужністю 225 к.с. Повнопривідні отримали два електродвигуни, які в сумі видають 320 к.с. Обидва силові агрегати поєднуються з одноступінчастою коробкою передач.

З будь-якою трансмісією Hyundai швидкий. Базова версія розганяється з місця до 100 км/год. за 5,1 с. Максимальна швидкість обмежена електронікою лише на рівні 185 км/год. Hyundai Ioniq 5 має достатньо потужності для маневрів на трасі. 

Ємність батареї та запас ходу

Батарея Hyundai Ioniq 5 представлена ​​двома версіями: на 58 кВтг або акумулятором на 77,4 кВтг. Акумулятор меншого розміру є базовим та поєднується з одним електродвигуном та заднім приводом. Моделі Ioniq 5 з акумулятором більшого розміру поставляються або з заднім приводом, або з додатковим двигуном спереду, який забезпечує повний привід.

Модель Hyundai Ioniq 5 SE Standard Range має запас ходу 354 км. Інші версії із заднім приводом можуть проїхати до 482 км при повній зарядці. Моделі AWD Ioniq 5 мають запас ходу 432 км.

Електрична архітектура Ioniq 5 сумісна з найновішими потужними станціями швидкої зарядки постійним струмом. За словами Hyundai, підключення до зарядного пристрою потужністю 350 кВт дозволить вам зарядити Ioniq 5 з 10 до 80% всього за 18 хвилин. Ioniq 5 також пропонує класну функцію живлення електроніки, інструментів та іншого обладнання від акумулятора автомобіля.

Характеристики Hyundai Ioniq 5
Потужність 225 к.с., 320 к.с.
Час розгону до 100 км/год 5,1 с
Максимальна швидкість 185 км/год
Запас ходу 354 км, 432 км, 482 км
Ємність батареї 58 кВт/год, 77,2 кВт/год

Безпека

Поряд із набором передових технологій допомоги водієві Ioniq 5 пропонує автономний режим водіння 2 рівня під назвою Highway Driver Assist 2. Це означає, що електромобіль може рухатися шосе і змінювати смугу руху практично без втручання водія. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 300 см,
  • Довжина – 463 см,
  • Ширина – 190 см,
  • Висота – 160 см.

Його споряджена маса коливається від 1905 до 2115 кг.

Можливі комплектації 

Електричний кросовер Хюндай Іонік 5 можна купити в одній з чотирьох комплектацій: SE Standard Range, SE, SEL та Limited.

Попередній огляд Електричний Kia Niro EV 2022: огляд авто
Вибрати електромобіль Кіа Ніро ЕВ 2022 на Automoto.ua
Вибрати новий електромобіль Шкода Enyaq iV 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Skoda Enyaq iV 2022: огляд авто