Електричний Kia Niro EV 2022: огляд авто

1 липня 2022

Kia Niro EV здатний здивувати. Цей автомобіль виявиться набагато цікавішим, ніж ви очікуєте після першого погляду на консервативний дизайн кузова. Маленький та спритний електричний кросовер дозволяє легко маневрувати у місті.

Вибрати електромобіль Кіа Ніро ЕВ 2022 на Automoto.ua

Дізнайтесь із нашого огляду, чим ще зібрався привертати увагу покупців  Kia Niro EV.

Нове у 2022 році

До стандартної комплектації додано:

  • 10,25-дюймовий сенсорний екран;
  • звукова система Harman Kardon;
  • навігація.

Кому варто купити? 

Kia Niro EV підійде тим, хто шукає компактний електричний кросовер з відмінним співвідношенням ціни та якості. Зовні автомобіль виглядає непоказно, але чи варто вважати це мінусом? Натомість усередині Ніро пропонує багато цікавого. Навіть у базовій комплектації ви отримуєте сидіння з електроприводом та безліч технологій безпеки.
До речі, про безпеку. Niro EV – це один із найбезпечніших автомобілів на дорозі. 

Характеристики Kia Niro EV у нормі на тлі конкурентів: потужність 201 л.с., максимальний запас ходу 385 км.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Новий чи вживаний електрокар? 

Минулорічний Kia Niro EV мав щедрий набір стандартних функцій. Оновлення 2022 ще більше розширило список. Тепер ви отримаєте 10,25-дюймовий центральний сенсорний дисплей у комплекті з аудіосистемою преміум-класу та навігаційною системою в кожному Niro. Звісно, ​​новий електрокар буде чудовим вибором. Але, якщо хочете заощадити, подивіться варіанти вживані Кіа Ніро ЕВ в різних комплектаціях.

Kia Niro EV чи Hyundai Kona Electric

Kona EV, як і Niro EV, вперше з'явився на ринку у 2019 році. Кросовери поділяють загальну трансмісію та платформу. Kona EV виглядає футуристичнішим і пропонує дальність подорожі 415 км. Це гідна цифра на тлі всіх конкурентів. Продуктивність, динаміку та щедру комплектацію електрокара від Хюндай важко перевершити. Але варто пам'ятати і про недоліки: тісні задні сидіння, тривалий час зарядки і недостатню вантажопідйомність. 

Kia Niro EV або Tesla Model Y

Model Y заснований на тій же платформі, що і Model 3. Кросовер розганяється від 0 до 100 км/год як суперкар, за 3,5 секунди. З точки зору продуктивності він перевершує Kia Niro. Однак не варто забувати, що Ніро коштує в рази дешевше. І це може бути головним аргументом на користь корейського кросовера.  

Салон

Kia розробила для Niro EV інтер'єр, який напрочуд сильно відрізняється від стандартного Niro. Передня консоль електромобіля має багато додаткового місця для зберігання та додає інтуїтивно зрозумілий перемикач передач. 
Niro EV дуже тихий, в салон практично не потрапляє шум вітру, шин чи дороги. На низьких швидкостях автомобіль видає футуристичний звук-дзижчання, необхідний для попередження пішоходів. Він зникає після розгону до 32 км/год.

Новий 10,25-дюймовий екран виглядає справді преміально. Загалом Kia знаходиться на висоті з інформаційно-розважальною системою, встановленою на Niro EV 2022 року. Стандартна версія має навігацію, супутникове радіо SiriusXM та аудіосистему Harman Kardon з вісьмома динаміками та вбудованим сабвуфером. Система отримала два передні USB-роз'єми, елементи керування аудіосистемою на рульовому колесі та потокову передачу через Bluetooth. З цього року мультимедіа також підтримує бездротову інтеграцію Android Auto та Apple CarPlay. 

Багажник і вантажний простір є одним із найважливіших факторів у виборі нового позашляховика. Електричний Kia Niro приблизно середній для свого класу в параметрі вантажопідйомності. З заднім сидінням у вертикальному положенні ви отримуєте доступ до 524 літрів простору. Складіть крісла і ви отримаєте 1500 л. Це на 204 л більше, ніж у корпоративного родича Hyundai Kona Electric. 

Сховищ для дрібниць у салоні достатньо: є тримачі для пляшок у дверях, лоток на центральній консолі, “бардачок” та невеликий відсік перед ручкою перемикання передач.

Відео тест-драйв Kia Niro EV 2022 року

Технічні характеристики

Kia Niro EV 2022 оснащений повністю електричною трансмісією, яка розвиває 201 к.с. і 395 Нм крутного моменту. Ємність літій-іонного акумулятора становить 180 ампер/годину при потужності 64 кВтг. Ці характеристики продуктивності дозволяють Kia Niro EV триматися на гідному рівні у сегменті. 

Прискорення електричного кросовера майже безшумне. Маленький позашляховик розганяється з 0 до 100 км/год на годину за розумні 7,8 секунд і далі до максимальної швидкості 175 км/год. Завдяки миттєвому доступу до всього крутного моменту, водіння по місту перетворюється на задоволення. Потужність передається на передні колеса через одноступінчасту коробку передач.

Ємність батареї та запас ходу

Так, електричний Kia Niro зможе без проблем виконувати щоденні поїздки. Однак насправді він також є досить компетентним круїзером на далекі відстані. З запасом ходу в 385 км ви можете сміливо вирушити на Kia Niro EV у невелику подорож. 

Система літій-іонних полімерних акумуляторів ємністю 180 ампер/год може бути заряджена до 80% всього за 60 хвилин за умови використання пристрою швидкого заряджання CCS потужністю 100 кВт. Однак повний цикл зарядки при звичайному з'єднанні 2 рівня займає 9,5 годин. Niro поставляється із бортовим зарядним пристроєм потужністю 7,2 кВт.

Характеристики Kia Niro EV
Потужність 201 к.с і 395 Нм
Час розгону до 100 км/год 7,8 с
Максимальна швидкість 175 км/год
Запас ходу 385 км
Ємність батареї 64 кВтг

Безпека

Кіа Ніро Електро поки не отримала офіційних відгуків про безпеку. Але покупцям потрібно знати, що кросовер стандартно поставляється з повним набором передових засобів допомоги водієві. Серед них допомога в утриманні смуги руху та інтелектуальний круїз-контроль.

Розміри та вага 

Kia Niro EV класифікується як малолітражний кросовер. Габарити кузова становлять:

  • довжина 4,37 м,
  • ширина 1,8 м,
  • висота 1,57 м,
  • колісна база 2,7 м.

Дорожній просвіт авто дорівнює 15 см, а це означає, що його дійсно не слід брати на бездоріжжя. 

Споряджена маса електричного кросовера складає 1748 кг без урахування будь-яких опцій.

Можливі комплектації

Kia Niro EV 2022 доступні в комплектаціях EX і EX Premium. В обох версіях електромобіль живиться від акумуляторної батареї потужністю 64 кВтг і має запас ходу 385 км. Рекомендована виробником ціна Kia Niro EV починається з 40 385 $. Новинка поки що не доїхала до нас. Ціна Kia Niro EV на автобазарі в Україні починається від 27 500 $.

Попередній огляд Огляд Tesla Model S 2022: король електрокарів
Купити новий автомобіль Тесла Модель С 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Вибрати Hyundai Ioniq 5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Електричний Hyundai Ioniq 5 2022: огляд авто