Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2021

5 квітня 2021

Новий Hyundai Sonata 2021 - гідний уваги сімейний седан середнього розміру. Його особливий стиль привертає увагу перебільшеними пропорціями, масивною решіткою радіатора та незвичною яскравою окантовкою. Усередині Hyundai Sonata красується вишуканим інтер'єром, комфортним пасажирським простором і висококласними функціями. 

Купити новий автомобіль Hyundai Sonata 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Хоча цей седан від Hyundai - не найшвидший і не спортивніший, у нього є три ефективних силові агрегати, включаючи гібридний варіант. Показники витрати палива вас приємно здивують, особливо, гібридної трансмісії. 

Нове в 2021 році 

Hyundai Sonata 2021 - частина сьомого покоління. Нова модель була представлена в 2020 році, тому зараз не очікується серйозних змін. Ось що буде свіжого:  

  • дебют комплектації N Line,
  • незначні зміни в доступності стандартних функцій.

Кому варто купити? 

Новий Hyundai Sonata 2021 року - це седан середнього розміру, який конкурує з усіма зірками, такими як Honda Accord і Toyota Camry. Sonata пропонує всі типові для седана переваги: просторий салон, місткий багажник. До того ж він швидший, ніж ви могли очікувати. Але по-справжньому вражають численні технічні функції Хендай Соната 2021: проста у використанні нова інформаційно-розважальна система і доступна паркувальна камера з об'ємним оглядом у високій роздільній здатності. Додайте до цього відмінну економію палива і отримаєте ідеальний сімейний автомобіль. 

Sonata, без сумніву, сподобається більшості покупців седанів середнього розміру. Модель - дійсно правильний вибір в своєму класі. Це хороший автомобіль з багатьох причин. Зверніть увагу, його ціна трохи нижча, ніж у багатьох конкурентів у класі. Hyundai Sonata - гарне співвідношення ціни і якості.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен седан з усіма перерахованими вище перевагами, варто купити Хендай Соната 2021. 

Нове або б/у авто? 

Хендай Соната 2021 практично ідентична торішнії моделі, яка отримала повний рестайлінг. Ви можете сміливо вибирати седан 2020 року після редизайну. Хендай Соната 2021 не отримала новий кузов або зміни в технічних характеристиках. Єдине оновлення - додавання до лінійки колоритної комплектації N Line з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 290 к.с. 

Hyundai Sonata або Toyota Camry

Toyota Camry - серйозний конкурент для Hyundai Sonata. Седан від Тойота пропонує кращу керованість, вигіднішу витрату палива і два потужні двигуни, разом з 301-сильним V6, який набагато продуктивніший, ніж будь-який з доступних моторів Sonata. Обидва автомобілі мають однаково вражаючі інтер'єри, просторі пасажирські місця і схожий список стандартних функцій безпеки та інформаційно-розважальних функцій. Однак у Сонати є більший багажник і триваліша гарантія. Зробити правильний вибір вам допоможе тест-драйв обох моделей. 

Hyundai Sonata або Kia K5

У Kia K5 багато спільного з Сонатою. Седани мають однаковий об’єм простору для пасажирів і вантажу, а списки функцій практично ідентичні. Проте K5 доставляє трохи більше задоволення від водіння, і він пропонує двигун з турбонаддувом, з яким не зможе зрівнятися жодна комплектація Sonata. K5 також пропонує повний привід. Седан від Kia виграє в порівнянні, за умови, що ви шукаєте високопродуктивний автомобіль. 

Салон

Соната вміщує п'ять чоловік. Розмір салону Hyundai Sonata чудовий, він відповідає інтер'єру більших автомобілів в цьому сегменті і забезпечує достатньо місця для пасажирів будь-якої статури. З іншого боку, навіть людям середнього зросту доводиться трохи пригинатися при вході і виході. Хотілося б більшого діапазону регулювання водійського сидіння, особливо по висоті.

Інтер'єр Sonata привабливий і здається, що він коштує більше, ніж вказано на ціннику. Матеріали виглядають і відчуваються висококласними, компоновка панелі приладів проста і ергономічна. Дизайнерам Hyundai вдалося зробити для Sonata найпривабливіший і найпродуманіший інтер'єр в своєму класі.

Вантажний простір Сонати - ще одна перевага моделі. Седан має багажник об'ємом 450 літрів. Тут достатньо місця для пакунків після шопінгу чи речей для сімейної подорожі на вихідних.

Головний елемент інформаційно-розважальної системи - 8,0-дюймовий сенсорний екран. Він зручний в роботі і може похвалитися чіткою графікою. До нестачі фізичних кнопок і ручок на приладовій панелі доведеться звикнути, оскільки навіть для перемикання радіостанції доведеться використовувати сенсорний екран. Спрощує завдання миттєва реакція на дотики. Відмінне голосове управління розуміє більшість команд на природній мові. Інтеграція зі смартфоном можлива через Android Auto і Apple CarPlay. 

Відео тест-драйв Hyundai Sonata 2021 року

Технічні характеристики 

Соната стандартно оснащується чотирициліндровим двигуном потужністю 191 к.с. і пропонує 180-сильний чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом. Восьмиступінчаста коробка автомат встановлена у всіх комплектаціях Hyundai Sonata. 

Базовий двигун розганяє авто до першої сотні за 7.6 секунд і є непоганим в щоденних поїздках. Варіант з турбонаддувом прискорює розгін. Але все ж Sonata не буде найшвидшим седаном. 

З будь-яким двигуном цей Hyundai витрачає в середньому 7.4 л/100 км. Корейський бренд також пропонує Sonata Hybrid, але це окрема модель. 

Седан відрізняється продуманою керованістю і забезпечує комфортну поїздку по більшості дорожніх покриттів. Проте він далекий від спортивного, і час від часу рух здається трохи жорстким.

Безпека

Sonata отримала п'ятизіркові оцінки від американських NHTSA і IIHS. Пакет Hyundai SmartSense функцій допомоги водієві входить в стандартну комплектацію і включає в себе автоматичний асистент дальнього світла, адаптивний круїз-контроль і попередження про неуважне або розсіяне водіння. Седан навіть може самостійно в'їжджати і виїжджати з паркувального місця. Однак ця функція доступна для топової комплектації Limited. 

Розміри і вага 

Кузов Hyundai Sonata має довжину 4.89 м, ширину - 1.85 м, висоту - 1.44, вага - 1610 кг. У Hyundai Sonata типовий для седана кліренс - 155 мм.  

Можливі комплектації 

Sonata випускається в п'яти комплектаціях: SE, SEL, SEL Plus, N Line і Limited. Моделі SE і SEL в стандартній комплектації оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 191 к.с. Версії SEL Plus і Limited мають по капотом 1,6-літровий чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом потужністю 180 к.с. Комплектація N Line отримує найпотужніший мотор - 2,5-літровий 290-сильний чотирициліндровий з турбонаддувом. Передній привід і коробка автомат запропоновані в стандартному оснащенні всіх версій Hyundai Sonata.

Седан в базовому оснащенні може похвалитися довгим списком стандартних функцій, включаючи безліч технологій допомоги водієві. Проте варто перейти як мінімум до комплектації SEL, щоб зробити Hyundai Sonata ще комфортнішою та додати такі опції як регульоване сидіння водія, підігрів передніх сидінь, моніторинг сліпих зон і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2021
Купити новий автомобіль Infiniti Q60 2021
Купити новий автомобіль Chevrolet Equinox 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2021