Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019

16 листопада 2018

Сучасний Hyundai Veloster це спортивний хетчбек, виділитися з натовпу якому допомагає унікальна стилізація. Автомобіль має одні двері зі сторони водія і двоє зі сторони пасажира. Окрім незвичного дизайну Veloster привертає увагу спортивною спрямованістю та динамікою. Приємним є і той факт, що на відміну від ультрасучасних, нестандартних і так званих омріяних автомобілів, творіння Hyundai пропонується зі збалансованою ціною. А зважаючи на останні оновлення перед нами дійсно вартий уваги варіант.

Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019

Вам сподобається

Новий Hyundai Veloster 2019 для тих, хто хоче отримати динамічний автомобіль з виразною зовнішністю і функціональним кузовом. А оскільки Hyundai Genesis Coupe більше не доступний, Veloster залишається єдиною спортивною альтернативою не у кузові седан від Hyundai.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Поки Hyundai стверджує, що Veloster має більше вантажного простору ніж Toyota C-HR, Jeep Renegade і Chevy Trax, це все ж не позашляховик з його місткістю.

Нове у 2019 році

Перед нами друге покоління Veloster, яке стало трохи більшим і набагато агресивнішим. Салон було переглянуто, а базовий двигун отримав додаткову порцію потужності. Стала кращою і шестиступінчаста механічна коробка передач.

Враження від їзди

Значною зміною для Veloster стала заміна заднього мосту з балкою, що скручується, на багатоступінчасту незалежну задню підвіску. Автомобіль нині має більш посаджене відчуття. До числа покращень також відноситься кращий зворотній зв'язок керма. Моделі Hyundai Veloster Turbo 2019 виграють за рахунок 1.6-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 204 кінських сили. Стандартний 2.0-літровий двигун пропонує 147 кінських сил. Моделі з турбодвигуном обійдуться не на багато дорожче, але вони більше відповідають футуристичному посилу автомобіля. Загалом, технічні характеристики Hyundai Veloster дозволяють йому відчуватися легким і спритним, але не позбавленим стабільності і надійності. Розробники проробили чудову роботу в плані контролю шуму, вібрації і різкості. Насправді у салоні майже не відчувається шум вітру чи коліс. А якщо заплющити очі, то легко переплутаєш творіння Hyundai з автомобілями вищого класу. Моделі Turbo R-Spec отримали покращену шестиступінчасту механічну коробку передач, у той час як моделі Turbo постачаються з семиступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням. Новий Veloster пропонує Normal, Sport і Smart режими. У режимі Sport помітно голоснішим стає звук вихлопу. Режими змінюють відповідь дроселя та точок перемикання передач.

Найкращі характеристики

Трьохдверна конфігурація можливо виглядає застаріло, але це тільки до тих пір, поки ви не подивитеся з обох сторін. Якщо ви дивитеся на Veloster зі сторони водія перед вами купе. Обійдіть його зі сторони пасажира і ви побачите хетчбек на чотири двері. Цей додатковий портал робить величезну різницю в плані практичності заднього простору.

Спортивний хетчбек типу Veloster має звучати настільки ж добре, як і виглядає. Саме тому Hyundai приділили особливу увагу нотам двигуна. Посилене звучання можна вимкнути або сповна насолодитися ним у режимі Sport.

Детально про автомобіль Hyundai Veloster

Інтер’єр

Компанія пройшла довгий шлях в покращенні інтер’єру своїх творінь, і нинішній салон Hyundai Veloster тому підтвердження. Поверхні вкриті приємним на дотик матеріалом. Особливе враження справляє подвійна конфігурація кабіни, де простір водія відділений від простору переднього пасажира. Базова і Turbo R-Spec моделі отримали тканинну обшивку сидінь, моделі Premium і Turbo запропонують поєднання шкіри і тканини, а топова Turbo Ultimate потішить стовідсотковою шкірою. Заднє сидіння складається у співвідношенні 60/40. Розробники вистояли проти спокуси підкорити всі функції єдиному сенсорному екрану і запропонували вдале поєднання традиційних кнопок і перемикачів. Моделі нижчої комплектації постачаються з 7.0-дюймовим екраном, у той час як Premium і Turbo мають 8.0-дюймовий. Новий 8.0-дюймовий екран на вітровому склі доступний як опція. Він відображає данні навігації, систем безпеки і аудіо файли.

Відео тест-драйв Hyundai Veloster 2019 року

Екстер’єр

У порівнянні з минулим поколінням Hyundai Veloster 2019 виглядає набагато більш агресивно. Не в останню чергу завдяки великій, каскадній решітці радіатора. Свій внесок в аеродинаміку і масивність роблять більші нижні впускні отвори та додаткові слоти. Сучасний Veloster отримав більш гостру лінію даху, задній спойлер, більш виразний задній дифузор та два вихлопних патрубки. Стандартно пропонують світлодіодні денні ходові вогні і задні фари, повністю світлодіодні фронтальні фари є опцією. Масивності образу додають 18-дюймові колеса. Модель Turbo Ultimate виділяється за рахунок чорного даху.

Базова комплектація

Комплектації Hyundai Veloster називаються Base, Premium, Turbo R-Spec, Turbo і Turbo Ultimate. Навіть моделі Base виграли від наявності таких елементів, як система попередження зіткнення, система утримання смуги руху та автоматичні фари. Моделі Premium і вище отримали систему попередження про сліпі зони та попередження про перехресний рух. Система «Drive Attention Warning» увійшла у базу всіх моделей. Вона контролює стиль управління і попереджає, коли час перепочити. Стандартними для всіх Veloster стали Apple CarPlay і Android Auto, круїз-контроль, Bluetooth та сенсорний LCD екран. Моделі Base їздять на 17-дюймових колесах, в той час як решті дісталися 18-дюймові.

Опційне обладнання

Моделі вищого рівня можна доповнити бездротовою зарядкою, неконтактним електронним ключем, кнопковим запалюванням, аудіосистемою «Infinity» на 8 динаміків, люком даху, автоматичним клімат-контролем, склоочисниками з сенсорами дощу та світлодіодними фарами. Моделям Turbo R-Spec і Turbo Ultimate з механічною коробкою доступні літні шини «Michelin Pilot Sport 4». Моделі з семиступінчастою автоматичною коробкою потішать розумним круїз-контролем, 4.2-дюймовим TFT дисплеєм між приладами та 8.0-дюймовим проекційним дисплеєм на вітровому склі.

Під капотом

Базовим для Hyundai Veloster 2019 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 147 кінських сил і 179 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Як опція пропонується шестиступінчаста автоматична коробка. Витрата пального в першому випадку перебуває на рівні 9.4 л/100км у міському, 7.2 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. У другому випадку, з автоматичною коробкою, можна розраховувати на показники 8.7 л/100км у місті, 7.0 л/100км за його межами та 7.9 л/100км у середньому. 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 204 кінських сили і 265 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 6.1 секунд. Витрата пального становить 8.8 л/100км у місті, 7.1 л/100км за його межами та 8.1 л/100км у середньому. З семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням витрата складає 9.0,7.0 та 8.1 л/100км відповідно. Привід виключно на передні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019
Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019