Огляд тест-драйву: Infiniti Q60

26 березня 2019

Як єдине купе від Infiniti, сучасний Q60 має складне завдання, стати всім для всіх. Конкуруючи з Audi A5 і BMW 4 Series, воно повинно мати достатній запас потужності, високий рівень спритності та динаміки. Змагаючись з Lexus RC, воно повинно гарантувати необхідну технологічність, а у порівнянні з Jaguar F-Type, не поступатися вишуканістю і стилістичною витонченістю. Саме тому, Q60 гарантує два турбодвигуна на 211 і 405 коней, доступний повний привід та елегантний, сучасний дизайн.

Огляд тест-драйву: Infiniti Q60

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати відчуття, які здатні гарантувати лише купе, але не зацікавлені у чомусь гамірному, Infiniti Q60 2019 вартий уваги. Доступна система повного приводу гарантує необхідну стабільність ходу круглий рік. Бонусом стане збалансована стартова ціна, якщо порівнювати з конкурентами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Автомобільні пуристи не будуть задоволені відсутністю механічної коробки передач. Не зрадіють і ті, хто люблять проїхатися з вітерцем, а саме шанувальники кузова кабріолет, оскільки його немає. Салону Q60 бракує візуальної складової та технологічності сучасного Audi A5/S5.

Нове у 2019 році

У поточному році відмовилися від комплектації Infiniti Q60 3.0t Sport. Лінійка обмежилися моделями Pure, Luxe і Red Sport 400. Переглянули деякі внутрішні елементи.

Враження від їзди

Незважаючи на більшу масу і довжину, ніж у деяких суперників, Infiniti Q60 є дуже спритним і динамічним автомобілем. При 211 кінських силах двигуна базова модель має достатній запас потужності для виконання маневрів. Спокусившись на 405 кінських сил доступного V6 турбодвигуна, водію варто готуватися до вражаючої жвавості. Сотні автомобіль за таких умов досягає за 5.1 секунд. Бонусом для любителів азарту стане приємний гуркіт двигуна. Семиступінчаста автоматична коробка передач працює добре, але навіть з перемикачами на кермі не здатна замінити традиційну механічну коробку. Модель Red Sport 400 може виявитися трохи жорсткуватою для повсякденної їзди, тому, якщо основне призначення це пересування по місту, варто звернути увагу на модель Luxe. Параметри ходу не такі плавні як у Audi A5, але жорсткими їх назвати теж неможна. Салон купе краще залишити двом людям, адже задні сидіння майже не придатні для використання, між тим, традиційний затишок гарантований. Загалом, технічні характеристики Infiniti Q60 потішать навіть вибагливих водіїв.

Найкращі характеристики

Система «InTouch», якою можна керувати прямо з кишені, запам’ятовує кожен аспект налаштувань, обраних водієм. Так, на відстані можна обрати позицію сидіння і керма, дзеркал, налаштувати клімат-контроль, стерео, навігацію і підвіску.

Не увійшовши у базу моделі Pure, але потішивши власників Luxe і Red Sport, екстрене гальмування прийшло на допомогу водіям. Система здатна попередити водія про об’єкти, транспортні засоби або пішоходів на шляху купе Infiniti Q60, а в разі відсутності реакції, зупинити автомобіль.

Детально про автомобіль Infiniti Q60

Інтер’єр

Привабливий, зручний і відмінно співвіднесений, салон Infiniti Q60 це бажане поєднання технологічності, дизайнерських рішень та високого рівня ергономіки. Елементи управління розміщені дуже зручно, а два сенсорних екрани, які контролюють навігацію та інформаційно-розважальну систему, знаходяться як раз там, де треба. Хоча картографія та графіка трохи застарілі, у порівнянні з суперниками. Одним з найкращих в сегменті є комфорт сидінь, що стане бонусом для автомобіля з спортивними замашками. Що правда, простору позаду мало, розміститися там, можна тільки, якщо водій і передній пасажир посунуть сидіння вперед. Багажник проковтне не більше пари сумок.

Відео тест-драйв Infiniti Q60 2019 року

Екстер’єр

Низький і широкий, з великими колесами Q60 на дорозі виглядає привабливо. Небагатьом автомобілям у виробництві пощастило отримати зовнішність концепт-кару і залишитися з нею, на щастя, Q60 один з них. Відпрацювавши певні недоліки попередників, кузов нового купе при ближчому розгляданні пропонує інтригуючі штрихи і уважне ставлення до деталей. Чого тільки варті перфоровані вихлопні патрубки, 3D емблеми та унікальні округлі форми капоту. Загалом, про творіння Infiniti можна сказати, що воно цікавіше за Mercedes C-Class Coupe, спокусливіше за BMW 4 Series і Audi A4, та менш неправдоподібно за Lexus.

Базова комплектація

Дуже добре оснащений навіть у базовій формі, Q60 постачається з 19-дюймовими колесами, функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, світлодіодними фарами і задніми вогнями, 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, камерою заднього виду, Bluetooth, аудіо на 6 динаміків та інформаційно-розважальною системою з двома екранами. У базу також увійшли обшивка сидінь під шкіру, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, двозонний клімат-контроль та два USB порти. Шкода, що точка Wi-Fi, Apple CarPlay і Android Auto не доступні жодній моделі.

Опційне обладнання

При відсутності фізичного зв’язку між кермом у ваших руках і колесами на дорозі, найкращим варіантом заповнити прогалину, може здаватися придбання доступної системи адаптивного рульового управління. Система видається рішенням проблеми, але у контексті спортивних автомобілів, яким позиціонується Q60, залишається чого бажати в плані зворотного зв’язку. Тому, не варто витрачати зайві кошти, краще залишитися зі стандартними налаштуваннями. Між тим, бажаними опціями для купе стали підігрів сидінь і керма, шкіряна обшивка, навігація та система камер на 360о. Підвищити рівень безпеки допоможуть система утримання смуги руху, система виявлення сліпих зон, адаптивний круїз-контроль та система попередження про можливе зіткнення.

Під капотом

Базовим для Q60 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 211 кінських сил і 350 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін відбувається за 7.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. Доступний 3.0-літровий V6 турбодвигун пропонує 405 кінських сил і 475 Нм. Пару йому складає та сама коробка. З приводом на всі колеса автомобіль розганяється за 5.1 секунд. Витрата пального сягає показників 13.3 л/100км у місті, 7.0 л/100км за його межами та 9.3 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2019
Огляд тест-драйву: Audi A3 2019
Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019