Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2021

28 грудня 2020

Jaguar F-Type 2021 року - хороший спортивний автомобіль класу люкс. F-Type представлений в елегантних кузовах купе і кабріолет з приголомшливою лінійкою чотирьох-, шести- і восьмициліндрових двигунів. Їздити на Ягуар Ф Тайп по звивистих дорогах - це справжнє задоволення. Підвіска дозволяє цьому Jaguar триматися впевнено і стабільно, не жертвуючи комфортом поїздки. В авто досить вантажного простору, принаймні, за стандартами спортивних автомобілів. 

Купе Jaguar F-Type 2021 жовтого кольору на AutoMoto.ua

Проте у моделі дійсно є свої недоліки: інформаційно-розважальна система з повільним відгуком, не найзручніші сидіння і низький прогнозований рейтинг надійності.

Нове в 2021 році 

  • оновлений зовнішній вигляд; 
  • переналаштована підвіска; 
  • доданий кластер цифрових датчиків; 
  • комплектація SVR знята з виробництва.

Кому варто купити? 

Шукаєте справжній спортивний автомобіль? Купіть новий Jaguar F-Type 2021 року. Він миттєво розганяється і гарантує драйв від водіння. Jaguar F-Type підкорить вас елегантним дизайном, досить просторим вантажним відсіком і хорошим набором стандартних функцій. 

Нове або б/у авто? 

Jaguar представить F-Type значне оновлення стилю до 2021 року. F-Type отримає новий капот і бампери, вужчі світлодіодні фари і 12,3-дюймову цифрову приладову панель. Jaguar також переналаштував підвіску F-Type і зняв з виробництва високопродуктивну версію SVR. В іншому модель 2021 року механічно схожа на моделі F-Type 2020 року і старше.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Jaguar F-Type або Porsche Cayman

Porsche Cayman купе є одним з кращих автомобілів в сегменті розкішних спортивних автомобілів, і він перевершує F-Type в багатьох аспектах. Cayman відрізняється більш чіткою керованістю і доступний з механічною коробкою передач, чого більше не пропонує F-Type. Cayman також має просторий салон, просту у використанні інформаційно-розважальну систему і високий прогнозований рейтинг надійності. Ціни на Кайман нижче в усіх напрямках. Якщо вас цікавить версія з відкидним верхом, зверніть увагу на Porsche Boxster. Втім, для Porsche це не блискуча перемога. У Jaguar є набагато просторіший вантажний відсік.

Jaguar F-Type або Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette - видатний спортивний автомобіль, і це найкращий варіант для більшості покупців. Corvette забезпечує різке прискорення, тонкий баланс керованості і якості поїздки, а також привабливий дизайн інтер'єру. Його надійність вища, ніж у Jaguar, а інформаційно-розважальна система простіша у використанні. Найбільша родзинка Corvette, можливо, - його ціна. Цей 490-сильний монстр коштує всього на пару тисяч дешевше, ніж F-Type з чотирма циліндрами. У порівнянні перемагає Chevrolet Corvette.

Салон

Ягуар пропонує Ф Тайп в варіантах кузова купе і кабріолет. Обидві моделі оснащені двома сидіннями з хорошою бічною підтримкою. З іншого боку, крісла тверді, і для високих пасажирів не так багато простору вгорі і внизу. Це знижує привабливість F-Type в якості повсякденного авто.

F-Type стандартно поставляється з шкіряною обшивкою і сидіннями з електроприводом, регульованими в 12 напрямках. Доступні сидіння із підігрівом і вентиляцією. У моделей з відкидним верхом є дах з механічним приводом, яка піднімається і опускається за 12 секунд.

Як і багато двомісних спортивних автомобілів, F-Type не має кріплень для дитячих автокрісел. 

Інтер'єр Jaguar F-Type трохи розчаровує в порівнянні з його яскравим екстер'єром. Багато в чому це пов'язано з простим дизайном приладової панелі, яка виглядає досить застарілою. Безліч м'яких на дотик пластиків і обтягнутих шкірою поверхонь не поступаються конкурентам в своєму класі, але рівень шумоізоляції мінімальний по стандартам спортивних автомобілів. Оглядовість гарна спереду і збоку, але недостатня ззаду.

Купе Jaguar F-Type має багажник об'ємом 407 літрів, що набагато краще, ніж в середньому для розкішного спортивного автомобіля. Вантажний відсік неглибокий, але довгий. 

Кабріолет F-Type має багажник меншого розміру - 209 літрів, хоча в ньому все ще достатньо місця для пари сумок з покупками.

Jaguar F-Type оснащений останньою версією інформаційно-розважальної системи Touch Pro. Вона складається з 10-дюймового сенсорного екрану з відмінною графікою, а також панелі з фізичними кнопками для управління звуком і кліматом. Це дозволяє досить зручно і легко налаштувати гучність і температуру під час водіння. Недоліками мультимедіа є не завжди логічні меню і повільна реакція екрану на введення.

З іншого боку, система підтримує Apple CarPlay і Android Auto, що дозволяє водіям інтегрувати програми для смартфонів. Кластер цифрових датчиків також є плюсом. Його можна налаштувати так, щоб він відображав стільки інформації, скільки ви хочете, включаючи навігацію.

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 10-дюймовий сенсорний екран, 
  • навігація, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • Bluetooth, 
  • порт USB, 
  • HD-радіо, 
  • супутникове радіо,
  • 10 динаміків.

Доступні і додаткові інформаційно-розважальні функції: стерео з 12 динаміками, 12,3-дюймовий цифровий приладовий щиток, дистанційний вхід без ключа, запуск за допомогою кнопки, дистанційний запуск, автоматичний клімат-контроль.

Ви можете поліпшити свій Jaguar FT системою безключового доступу, дверима багажного відділення з електроприводом, двозонним автоматичним клімат-контролем і панорамним дахом. 

Відео тест-драйв Jaguar F-Type 2021 року

Технічні характеристики 

Jaguar F-Type 2021 року доступний з трьома варіантами двигунів: 4-циліндровий з турбонаддувом на 296 кінських сил, V6 з наддувом на 380 кінських сил і V8 з наддувом на 575 кінських сил. Всі працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Модель з чотирма циліндрами - або P300 на мові Jaguar - може здатися не такою бажаною, як V6 або V8, але не дозволяйте кількості циліндрів вводити вас в оману. Він видає неабиякий крутний момент на низьких оборотах і легко розганяє F-Type. Розгін з нуля до 100 км/год займає близько 5,5 секунд. Дросельна заслонка реагує швидко, а восьмиступінчаста автоматична трансмісія плавно і швидко перемикає передачі. Ви можете перемикати передачі вручну за допомогою підрульових перемикачів.

Модель V6 - або P380 - має різкий звук вихлопу і ще різкішу реакцію дросельної заслінки, але вона не набагато швидше, ніж модель з чотирма циліндрами. Ягуар Ф Тайп з такими характеристиками може розігнатися з нуля до 100 км/год за п'ять секунд. 

V8 вражає. З таким двигуном F-Type R вистрілює з нуля до 100 км/год всього за 3,5 секунди, а його вихлопні труби видають дзвінкий рев з потріскування.

Моделі F-Type P380 і F-Type R стандартно поставляються з повним приводом, тоді як базова модель F-Type P300 поставляється тільки з заднім приводом.

Jaguar F-Type має непогані показники економії палива для розкішного спортивного автомобіля.F-Type P300 витрачає 10.2 л/100 км в місті і 7.8 л/100 км на шосе. F-Type P380 потрібно близько 13.1/9.0 л/100 км по місту/шосе, а F-Type R - 14.7/9.8 л/100 км.

Jaguar F-Type підтверджує свій зовнішній вигляд спортивного автомобіля спортивної динамікою. На поворотах він поводиться стійко і впевнено, демонструє чітке рульове управління і прекрасне гальмівне зусилля. Ходові якості F-Type нестабільні, тому на нерівному асфальті можна чекати невеликого поштовху від підвіски. Проте більші нерівності і вибоїни поглинаються з достатнім комфортом.

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки:

  • камера заднього виду,
  • передній і задній парктронік,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування,
  • Lane Keep Assist,
  • розпізнавання дорожніх знаків,
  • моніторинг сонливості водія.

Доступні розширені функції безпеки: моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, система допомоги при парковці без допомоги рук.

Розміри і вага 

Довжина Jaguar F-Type становить 4,48 м. Споряджена маса коливається від 1519 до 1763 кг.

Можливі комплектації 

Jaguar F-Type 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: P300, First Edition P300, R-Dynamic P380 і F-Type R. Початковий рівень F-Type P300 - хороший варіант для більшості покупців. У нього потужний двигун з турбонаддувом і широкий набір стандартних функцій. Проте оновіть F-Type до топової R, якщо дійсно хочете високої продуктивності. Це єдина версія з двигуном V8.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2021
Новий Hyundai Tucson синього кольору на AutoMoto.ua
Новий білий BMW 8 Series 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2021