Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2017

24 січня 2018

У четвертому поколінні новий Jaguar XJ 2017 року представлений у вигляді елегантного і розкішного повнорозмірного седана, який укомплектований V6 і V8 двигунами з наддуванням, потужністю до 550 кінських сил. Автомобіль доступний з заднім або повним приводом (RWD, AWD). Лідер на ринку модель Jaguar пропонує високий рівень комфорту і технологій, а також повністю алюмінієві корпус і конструкцію для зменшення ваги. У минулому році Jaguar модернізував інформаційно-розважальну систему – поліпшив сенсорний екран, який тепер реагує на дотики набагато швидше. Зовнішній вигляд XJ теж отримав невеликі, але значні оновлення в якості нових фар і переробленої решітки радіатора. На щастя, унікальні чорні глянцеві стійки кузова і прозорий дах залишилися недоторканими. Моделі XJ, які є чудовою альтернативою BMW сьомої серії, Audi A8 і Mercedes-Benz S-класу, випускаються з довгою і короткою колісними базами.

Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2017

Коли автомобілі німецьких виробників, на кшталт BMW і Mercedes-Benz, вже трохи «приїлися», саме час звернути увагу на такого вражаючого «британця» представницького класу як Jaguar XJ. Великий шикарний Jaguar – це доволі спритний і легкий на підйом автомобіль, управляти яким одне задоволення. Кожен XJ обладнаний 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач з ручним перемиканням, за його швидке прискорення відповідає рядний шести-або восьмициліндровий двигун з наддуванням. Jaguar XJ в комплектації R-Sport має стандартну потужність – 340 кінських сил, що більш ніж достатньо для більшості покупців. Звісно більш потужними є моделі XJR з двигуном V8, який виробляє 550 кінських сил і тому може розігнатися з неймовірною швидкістю. Крім того, XJR заслужив репутацію автомобіля, який забезпечує тиху і комфортну поїздку, завдяки стандартній підвісці з системою адаптивного демпфування.

У новому модельному році Jaguar привносить невеликі зміни в свій флагманський седан XJ. Незважаючи на те, що інформаційно-розважальна система XJ була значно поліпшена, а вбудований Wi-Fi є стандартним, BMW, Audi і Mercedes як і раніше мають системи з більшими можливостями. Ціна на Ягуар XJ 2017 року розпочинається близько 75 000 доларів. Вартість Jaguar при перепродажі, в тому числі моделі XJ, значно менше, ніж у конкурентів бренду.

Інтер'єр

Просторий і привабливий салон Jaguar XJ 2017 року виконано з використанням м'якої шкіри і дерев'яних елементів. Шкіряні приладова і дверні панелі, а також елегантний аналоговий годинник і подвійний рядок обшивки сидінь випромінюють розкіш і майстерність старої Європи. Але ось сучасні форми і блок кнопкових перемикачів повертають нас до реальності 21-го століття. Така чудова комбінація в дизайні інтер'єру XJ навряд чи може здатися комусь застарілою або нудною.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Jaguar XJ останнього модельного року робить величезний крок на шляху до більш просунутих інтерфейсів, але те, що пропонує виробник, деякі можуть сприйняти як пускання пилу в очі. Датчики і допоміжні елементи управління не мають звичних циферблатів, вся інформація відображається на 8.0-дюймовому РК-екрані з високою роздільною здатністю. За допомогою сенсорного дисплея користувачі з легкістю контролюють кліматичну, аудіо і навігаційну системи. І хоча контроль над автомобілем тепер здійснюється набагато простіше, власники попередніх моделей XJ швидше за все зустрінуть заміну кнопкового управління сенсорним з недовірою.

Екстер'єр

Jaguar відомий своїм прекрасним зовнішнім виглядом ще з 1950-х років. Завдяки довгим обтічним формам, відмінному задньому підсвічуванню і затемненим стійкам кузова, які роблять скло заднього виду неймовірно великим, Jaguar XJ 2017 року є одним з найпривабливіших седанів виробника. Цей автомобіль має харизму. Як відомо, мода приходить і йде, але стиль залишається назавжди, і прекрасні атлетичні форми Jaguar з притаманною йому мінімалістичною елегантністю тільки це зайвий раз доводять. Вражає той факт, що моделям з довгою колісною базою вдалося додати 13 сантиметрів до загальної довжини і при цьому не зіпсувати профіль автомобіля. До недоліків Jaguar XJ можна віднести багажник, який для свого класу має невеликий розмір, а через наявність низького даху пасажирам високого зросту буде необхідно проявляти особливу обережність, щоб сісти на заднє сидіння.

Технічні характеристики

Незалежно від того виберете ви довгу або коротку колісну базу, Jaguar XJ пропонує три варіанти двигуна. Бюджетні моделі мають 3.0-літровий двигун з наддуванням конфігурації V6, який забезпечує потужність 340 кінських сил і чудовий крутний момент на низьких обертах, до того ж, це єдині моделі XJ, які доступні з повним приводом. Моделі XJ середнього класу оснащені 5-літровим двигуном V8 з наддуванням, який виробляє 470 кінських сил, і, якщо модернізувати автомобіль до комплектації XJR, то можна стати володарем потужного звіра з 550 кінських сил. Автомобіль має досить непогані показники економії палива, особливо, якщо під капотом знаходиться шестициліндровий двигун.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2017
Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017