Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017

24 січня 2018

Навіть з урахуванням округлих форм, фірмової решітки радіатора і унікальної стилізації, навряд чи сучасні водії сильно уподобають семимісний Lincoln MKT. Всередині очікує чимало місця, але третій ряд сидінь не дуже придатний для дорослих. Під капотом Lincoln зустрічаються два V6 двигуна, одним з яких є хвалений 3.5-літровий турбо EcoBoost. Система повного приводу доступна, але навіть з нею MKT не може зрівнятися з такими «королями» бездоріжжя, як Land Rover Discovery або Lexus GX. Між тим, габаритному творінню Lincoln вдається добре витримати конкуренцію Acura MDX, Infiniti QX60 і Buick Enclave.

Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017

Вам сподобається

Вишуканий MKT пропонує чимало оснащення, потужні двигуни та вдосталь простору. До того ж, цей кросовер обходить чимало суперників по ціні, яка тішить своєю збалансованістю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сповнена протиріч стилізація MKT не така сучасна як у деяких його суперників. Місця на третьому ряду навряд чи вистачить для високих пасажирів. Крім того, значні розміри Lincoln MKT ускладнюють процеси паркування і маневрування.  

Нове у 2017 році

У поточному році кросовер не відзначився якимись значними змінами. Моделі з двигуном EcoBoost тепер стандартно оснащені обладнанням пакету «Elite».

Враження від їзди

З 3.7-літровим V6 двигуном у MKT немає проблем з набором і утриманням потужності. На відкритих дорогах він з легкістю проходить кілометр за кілометром, гарантуючи комфортну їзду. Водія потішать зворотній зв'язок управління і потужні гальма. У базових моделях відчувається крен корпусу, але автомобілі з двигуном EcoBoost і повним приводом доповнюються системою Lincoln Drive Control, яка значно покращує ситуацію. На вибір представлені Sport, Comfort і Normal режими, але значну різницю між ними відчути важко. Бонусом кросовера стала шестиступінчаста автоматична коробка передач, яка миттєво реагує на запити. За відсутності монітору кругового огляду, який входить в базу Infiniti QX60, припаркувати MKT не легко, тому варто задуматися про сенсори паркування і систему Active Park Assist.

Найкращі характеристики

При 365 кінських силах V6 турбодвигун EcoBoost чудово пасує габаритному і темпераментному MKT. Моделі з цим двигуном стандартно оснащені системою повного приводу і більшою кількістю елементів.

Зовнішність MKT може спантеличувати і подобатися не всім, але його салон має стати прикладом для наслідування. Приваблива стилістика і легкі у використанні елементи не залишать байдужим навіть найвибагливішого покупця. Як опції пропонуються холодильник у консолі другого ряду й електропривод третього ряду.

Детально про автомобіль Lincoln MKT 

Інтер’єр

Великий Lincoln MKT пропонує просторий і зручний салон, який не поступається інтер’єрам інших вишуканих кросоверів. Сидіння перших двох рядів дуже просторі, а от третій ряд краще залишити дітям або не дуже високим дорослим. У моделях на шістьох людей суцільне сидіння другого ряду замінюється на капітанські крісла, які можна доповнити функціями підігріву та охолодження. Завдяки великому лобовому склу, водій отримує чудову фронтальну видимість. Елементами управління користуватися легко. Склавши сидіння другого і третього рядів, водій отримує вражаючий вантажний простір.

Екстер’єр  

Як не дивно, але великий, округлий Lincoln MKT має спільну з Ford Flex структуру. Кросовер справляє враження, але позитивне чи негативне вирішує кожен для себе. Найвиразнішими елементами зовнішності є масивна решітка радіатора, розділена на два крила, і дивна лінія скління. У задній частині виділяються видовжені, широкі фари. Бонусами автомобіля стали панорамний люк і електропривод дверей багажного відділення.

Базова комплектація

Навіть з базовою моделлю покупець отримує: шкіряну обшивку першого і другого рядів, тризонний клімат-контроль, підігрів і охолодження передніх сидінь, підігрів сидінь другого ряду, камеру заднього виду, телескопічне кермо й електропривод дверей багажного відділення. Про дозвілля людей дбають: AM/FM/CD аудіосистема на 10 динаміків, система Sync 3 і 8.0-дюймовий екран. Моделі з двигуном EcoBoost стандартно оснащені системою повного приводу, системою Lincoln Drive Control та іншими елементами.

Опційне обладнання

Збільшити перелік оснащення можна просто обравши моделі з двигуном EcoBoost. Так, з’являються: функція підігріву рульового колеса, навігаційна система, аудіосистема THX II та розважальна DVD система для задніх сидінь. Окремо доступні капітанські крісла другого ряду, холодильник і електропривод третього ряду сидінь. Окремої згадки вартує система допомоги при паркуванні. Про безпеку подбають: адаптивний круїз-контроль, система утримання смуги руху, моніторинг сліпих зон та надувні ремені другого ряду.

Під капотом

Стандартним для MKT став 3.7-літровий V6 двигун на 303 кінських сили і 380 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрата пального перебуває на рівні 13.8 л/100км у міському та 9.4 л/100км у заміському циклах. Привід на передні колеса. Бажаючим отримати більше потужності, варто звернути увагу на 3.5-літровий V6 турбодвигун з 365 конячками і 350 Нм. Витрата пального становить 14.7 л/100км у місті та 10.2 л/100км за його межами. Привід у даному випадку на всі колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2017
Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017