Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020

19 листопада 2019

Оновлений Jeep Cherokee 2020 це хороший компактний позашляховик. Він чудово підходить для повсякденних поїздок і вихідних у дикій природі. Салон вирізняється комфортними сидіннями і легкою у використанні інформаційно-розважальною системою Uconnect. Щоправда, має Cherokee і певні недоліки, наприклад, базовий двигун залишає бажати кращого, а поведінка на звичайних дорогах не настільки вишукана, як у суперників. Деякі конкуренти пропонують кращий інтер’єр і більше вантажного простору.

Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік значних змін не передбачено 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо позашляхові можливості не пріоритет для вас, у сегменті представлені кращі варіанти. Представник Jeep не тільки має ціну вище середнього, він знаходиться у нижній частині списку класу. Більшість суперників гарантують більше оснащення за таку саму або і нижчу ціну. Так, уваги заслуговують Ford Escape і Honda CR-V.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Cherokee належать до покоління, яке було представлено на 2014 рік. На наступний рік помітних оновлень не планується. Зміни, між тим, відбулися у 2019, позашляховик трохи освіжили зовні, додали Apple CarPlay і 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи і потішили опційним чотирьохциліндровим турбодвигуном. Якщо є можливість знайти у продажу, варто зупинитися на версіях саме 2019 року. Ще більше грошей залишиться у бюджеті, якщо розглянути моделі попереднього покоління, хоча, вони не матимуть переваг новіших братів. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Jeep Cherokee чи Ford Escape?

Нинішній Ford Escape далеко не настільки здібний як Cherokee на бездоріжжі, але загалом він кращий. Творіння Ford має продуктивніші двигуни, точніше управління і гарантує більше задоволення від їзди, ніж Cherokee, плюс споживає менше пального. Обидва позашляховика мають легкі у використанні технології, але Escape виграє в плані особистого простору позаду і вантажного об’єму. Переважає Ford навіть в плані ціни, вартість Jeep Cherokee вища. 

Jeep Cherokee чи Honda CR-V?

Кращу позицію у класі утримує Honda CR-V, обходячи оновлений Jeep Cherokee по багатьом параметрам. Представник Honda має помітно більше вантажного простору, витрачає менше пального і пропонує кращі матеріали салону. Нижча ціна теж у CR-V. Якщо вам не потрібен підкорювач бездоріжжя, співвідношення ціни і якості від Honda стовідсотково заслуговує уваги. 

Салон 

Салон Cherokee вміщує п’ятьох людей. Обидва ряди сидінь зручні і гарантують надійну підтримку. Передні сидіння окремо варто відмітити за значний запас особистого простору. Задні сидіння тісними назвати не можна, але деякі суперники гарантують більше простору. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Матеріали оздоблення це поєднання м’яких поверхонь і жорсткого пластику. Загалом, не настільки вишукано як у суперників. Об’єм багажного відділення становить 708 літрів з розкладеними і 1529 літрів зі складеними сидіннями. Базова модель постачається з 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи Uconnect, стерео на шість динаміків, USB портом, Android Auto і Apple CarPlay. Доступними є панорамний люк, 8.4-дюймовий сенсорний екран, навігація, супутникове радіо, аудіосистема «Alpine» на 9 динаміків і додатковий USB порт. Усі елементи управління системи Uconnect знаходяться у центральній консолі, ними зручно користуватися з водійського сидіння. Крім того, система має один з найкращих інтерфейсів у сегменті. 

Відео тест-драйв Jeep Cherokee 2020 року

Технічні характеристики 

При бажанні отримати адекватний запас потужності, варто оминати базовий 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили. Від нього неможливо добитися бажаної динаміки ні у місті, ні за його межами. На щастя, доступний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 270 кінських сил і 3.2-літровий V6 двигун на 271 кінську силу помітно покращують ситуацію. З ними позашляховик Jeep Cherokee рухається достатньо швидко і впевнено. Витрата пального з базовим двигуном і приводом на передні колеса перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом показник змінюються на 11.2, 8.1 і 9.6 л/100км відповідно. Найбільше витрачає доступний 3.2-літровий V6 двигун, але саме він є найпотужнішим. Що стосується загальної манери ходу, то ситуація дещо двояка. З одного боку німе рульове управління, м’які гальма і помітний крен корпусу нікого не потішать, зважаючи на інтенсивність руху у місті і звивистість доріг, з іншого боку позашляховик є зручним для повсякденного використання. Але, як це зрозуміло з емблеми, цей автомобіль особливо вигідно виглядає на бездоріжжі. По факту, єдиним компактним позашляховиком, який може скласти гідну конкуренцію в даному випадку, є Jeep Wrangler. Окремої згадки заслуговує модель Trailhawk, яка демонструє неймовірні таланти там, де закінчується асфальтоване покриття і природа починає випробовувати техніку і людину на міцність. Буксирувальні можливості обмежуються 2.041 кг. 

Безпека 

Нинішній Jeep Cherokee отримав три роки або 57.963 км пробігу повної гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Позашляховик має хороші результати краш-тестів. Задля безпеки моделі стандартно оснащені камерою заднього виду і задніми сенсорами паркування. Доступними функціями допомоги водію стали попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про перехресний рух позаду, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон та допомога при паралельному і перпендикулярному паркуванні.

Розміри 

У довжину Cherokee має 457 см. Важить він від 1.628 до 1.932 кг.

Можливі комплектації 

Наступного року Cherokee буде доступним у п’яти комплектаціях: Latitude, Latitude Plus, Limited, Trailhawk і Overland. Усі стандартно мають привід на передні колеса. В якості опцій пропонується одразу три системи повного приводу «Jeep Active Drive I», «Jeep Active Drive II» і «Jeep Active Drive Lock». Базова модель Latitude стандартно постачається з 2.4-літровим двигуном на 184 кінських сили, автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів, тканинною обшивкою сидінь, камерою заднього виду, задніми сенсорами паркування, 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, Android Auto, Apple CarPlay, шістьма динаміками аудіосистеми і USB портом. Додатково можна отримати систему повного приводу і V6 двигун. Пакет «SafetyTec» розширить комплектацію за рахунок моніторингу сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Пакет «Cold Weather Group» подбає про наявність підігріву керма і передніх сидінь та функції дистанційного старту. Модель Latitude Plus пропонує тканинну або вінілову обшивку, електропривод водійського сидіння, додаткові USB порти, кнопкове запалювання і супутникове радіо. Доповнити комплектацію можна системою повною приводу, V6 або 2.0-літровим двигуном та пакетом «Cold Weather Group». Новий пакет «Comfort/Convenience Group» додає електропривод дверей багажника, двозонний автоматичний клімат-контроль, функцію дистанційного старту і автоматичне затемнення бічних дзеркал. Окремим опціями стали аудіосистема «Alpine» і панорамний люк. Модель Limited на додачу до оснащення, яке пропонують моделі нижчої комплектації, гарантує 8.4-дюймовий сенсорний екран, шкіряну обшивку «Nappa», електропривод сидіння переднього пасажира, підігрів передніх сидінь і керма, двозонний автоматичний клімат-контроль, електропривод дверей багажника, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Даній моделі доступні усі двигуни і типи систем повного приводу. Спеціально для неї пакет «Technology Group» пропонує адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстерн гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, склоочисники з сенсорами дощу і автоматичне дальнє світло. З пакетом «Luxury Group» можна розраховувати на вентиляцію передніх сидінь і функцію відкривання багажника без рук. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020