Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020

20 листопада 2019

Сучасний Toyota Tacoma це надійний, компактний пікап, який у формі TRD моделі вразить своїми можливостями підкорення бездоріжжя. Салон у Tacoma більш, ніж приємний, а інформаційно-розважальні технології вражають легкістю використання. Стандартно у базу входять Android Auto і Apple CarPlay. Недоліками даного Toyota вважаються не надто потужний базовий двигун і повільна коробка передач. Пікапу бракує плавності ходу на поганому дорожньому покритті, а окремі суперники пропонують більше внутрішнього простору.

Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2020

Нове у 2020 році 

  • У базу увійшли Android Auto, Apple CarPlay і Amazon Alexa
  • Більшим став сенсорний екран
  • Перелік опцій поповнили 10 режимів налаштування водійського сидіння
  • Доступним став монітор навколишнього огляду 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Придбати такий пікап як Tacoma варто тим, хто розраховує на надійний і зручний автомобіль з хорошими позашляховими можливостями. Стартова ціна Toyota нічим не відрізняється від середньої по класу, але базова модель пікапу пропонує помітно кращий перелік оснащення. Кожен Tacoma отримав чимало функцій допомоги водію і класні інформаційно-розважальні технології. Між тим, перед прийняттям остаточного рішення, варто поглянути в сторону суперників, типу Ford Ranger і Honda Ridgeline. 

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Tacoma належать до покоління, яке було представлено на 2016 рік. На 2020 пікап пропонує декілька змін. У базу увійшли Android Auto, Apple CarPlay і Amazon Alexa. Сенсорний екран моделі початкового рівня нині має 7.0 дюймів, моделі вищої комплектації пропонують 8.0-дюймовий екран. Більшість комплектацій постачається з 10 режимами налаштування водійського сидіння. Модель TRD Pro отримала монітор кругового огляду. При бажанні зекономити можна розглянути старіші моделі, але вони не матимуть усіх переваг сучасних версій.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Toyota Tacoma чи Ford Ranger?

Якщо брати в цілому, то Ford Ranger  обходить Tacoma. Кожен Ranger постачається з потужним турбодвигуном і автоматичною коробкою передач на десять ступенів, яка відмічається плавністю і швидкістю роботи. Усі Ranger можуть буксирувати до 3.402 кг, в той час як Tacoma максимум потягнуть 3.084 кг. Більше комфорту під час їзди гарантує теж Ranger, хоча у Tacoma більше зворотного зв’язку керма. Виграє Toyota в плані якості оздоблювальних матеріалів салону, інформаційних технологій і систем допомоги водію. Порівняння можна продовжити, але вибір все одно треба буде робити, виходячи з власних потреб і уподобань.

Toyota Tacoma чи Honda Ridgeline?

Сучасний Honda Ridgeline це не шаблонний варіант. Завдяки цільній конструкції кузова він їздить скоріше як легковий автомобіль, ніж як традиційний пікап. Стандартно салон Ridgeline легко вміщує п’ятьох людей, в той час як більшість представників класу розміщують тільки чотирьох. Привід у Honda теж не зовсім звичний, він може бути переднім або повним, на відміну від більшості конкурентів, у яких він задній або повний. Якщо брати буксирувальні можливості, то вони мало чим відрізняються від середніх по класу. При бажанні отримати комфортний пікап, схожий на звичайний автомобіль, варто поглянути на Ridgeline. 

Салон 

Зі стандартною конфігурацією Access Cab у салоні Tacoma 2020 розміститься четверо людей. П’ятеро сядуть у Double Cab. Новинкою року стала функція налаштування водійського сидіння з 10 режимами. Між тим, високим пасажирам і водіям варто поберегти голову. Другий ряд у конфігурації Access Cab не надто просторий, тому на довгі поїздки туди не варто садити дорослих пасажирів. До того ж, сидіння надміру жорсткі. Заднього простору у варіанті Double Cab трохи більше, але до найкращих показників класу ще далеко. Як би там не було, але два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH передбачені. Незважаючи на репутацію «роботяги», нинішній Tacoma гарантує високий рівень якості оздоблювальних матеріалів. Дуже високою є якість збірки. У 2020 році творіння Toyota постачатимуть з Android Auto, Apple CarPlay і Amazon Alexa. У базу також увійшли збільшені екрани. Окремо варто відмітити легкість використання інформаційних технологій та елементів управління. 

Відео тест-драйв Toyota Tacoma 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартно Toyota Tacoma 2020 отримав 2.7-літровий чотирьохциліндровий двигун на 160 кінських сил. Моделі з цим двигуном не тішать часом розгону до сотні і відчуттям потужності. Варто пам’ятати про максимальне навантаження, яке теж дуже посереднє. Доступний 3.5-літровий V6 двигун на 278 кінських сил потішить кращими показниками розгону. Пікапу з цим силовим агрегатом легше справлятися з високими швидкостями і значним навантаженням. У пару обом двигунам дісталася шестиступінчаста механічна або автоматична коробка передач, яка не вирізняється швидкістю або плавністю роботи. З базовим двигуном витрата пального Тойота Такома перебуває на рівні 10.2 л/100км у міському і 12.4 л/100км у заміському циклах. З доступним V6 і приводом на задні колеса витрата становить 12.4 і 9.8 л/100км відповідно. З повним приводом пікап витрачає 13.2 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 12.0 л/100км у середньому. Відносно невеликий Tacoma гарно контролює рух корпусу і має на диво хороший зворотній зв'язок керма. Нажаль, йому бракує плавності ходу, особливо при їзді по поганому дорожньому покритті. Комусь манера ходу не сподобається взагалі, а хтось визнає її як непоганою, справа смаку і особистого сприйняття. Загалом, технічні характеристики Toyota Tacoma можна вважати непоганими.  

Розмір

У довжину Tacoma має від 518 до 548 см. Важить пікап від 1.775 до 2.043 кг.

Безпека 

Моделі 2020 отримали три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Пікап має хороші результати краш-тестів. Усі Tacoma стандартно постачаються з набором «Safety Sense P», до якого входять попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, переднє автоматичне екстрене гальмування і адаптивний круїз-контроль. Камера заднього виду теж стандартна. Опціями стали моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і задні сенсори паркування.

Можливі комплектації 

У наступному році Tacoma буде доступним у шести комплектаціях: SR, SR5, TRD Sport, TRD Off-Road, Limited і TRD Pro. Обрати можна і одну з двох конфігурацій кузова. Базова модель Tacoma SR отримала тканинну обшивку, механічне налаштування передніх сидінь, 4.2-дюймовий дисплей приладів, 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Android Auto, Apple CarPlay, Amazon Alexa, супутникове радіо, стерео на 6 динаміків, Bluetooth, функцію розпізнавання голосу  і три USB порти. Стандартними системами допомоги водію стали попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, переднє автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль і к камера заднього виду. В якості опцій пропонуються світлодіодне освітлення і функція доступу без ключа. Модель SR5 пропонує 10 режимів налаштування водійського сидіння, колеса з легкого сплаву, 8.0-дюймовий сенсорний екран, шкіряне кермо, функцію доступу без ключа і протитуманні вогні. Навігаційна система і задні сенсори паркування стають доступними при появі V6 двигуна. Модель TRD Sport стандартно оснащена навігацією, неконтактним електронним ключем, кнопковим запалюванням, бездротовою зарядкою, шкіряним важелем перемикання передач, розеткою і HD радіо. Опційним став монітор навколишнього огляду. Версії  Access Cab доступні з пакетом, до якого потрапили двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь і автоматичне дальнє світло. Версії Double Cab можна доповнити пакетом з шкіряною обшивкою і люком даху. Ще один пакет пропонує задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. З моделлю TRD Off-Road покупець отримує підвіску для їзди по бездоріжжю, амортизатори «Bilstein» і задній диференціал з блокуванням. Моделі з повним приводом з автоматичною трансмісією мають режими пересування по різним типам місцевості і систему допомоги при їзді по бездоріжжю. Моделі з механічною коробкою отримали активну протибуксувальну систему. Монітор кругового огляду став опцією. Модель Tacoma Limited вирізняється наявністю шкіряної обшивки, люку даху, задніх сенсорів паркування, стерео «JBL», двозонного автоматичного клімат-контролю, автоматичного дальнього світла, моніторингу сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і монітору навколишнього огляду. Топова модель Toyota Tacoma TRD Pro може похвалитися спеціально налаштованою підвіскою, амортизаторами «Fox», передніми захисними пластинами, покращеним салоном, світлодіодними протитуманними вогнями, монітором навколишнього огляду і системою режимів їзди по різним поверхням. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2020
Огляд тест-драйву: Audi R8 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2020