Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2021

5 лютого 2021

Jeep Grand Cherokee 2021 року - позашляховик середнього розміру. У нього висококласний інтер'єр зі зручними сидіннями, проста у використанні інформаційно-розважальною система і достатньо місця для дорослих в обох рядах. 

Купити позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021 на AutoMoto.ua

Найбільша сила Grand Cherokee - це його універсальність. Існує широкий спектр комплектацій, придатних для їзди по дорогах і бездоріжжю. Від базового Laredo до всюдихідного Trailhawk і божевільного Trackhawk на 707 кінських сил - Grand Cherokee повинен задовольнити ваші потреби. Розкішні та технологічні варіанти численні, а його тягове зусилля, особливо з додатковим 5,7-літровим V8, вражає для свого класу.

Нове в 2021 році 

Jeep Grand Cherokee 2021 отримав додаткові комплектації 80th Anniversary Edition і Laredo X. 

Кому варто купити? 

Вам слід подумати про Jeep Grand Cherokee 2021 року, якщо ви шукаєте дворядний позашляховик для сімейних справ в будні дні і екстремальних подорожей по пересіченій місцевості у вихідні. Grand Cherokee залишається одним із найпотужніших позашляховиків на ринку. 

Нове або б/у авто? 

Модель Grand Cherokee року переноситься з 2020 року з несуттєвими змінами. Додано дві комплектації, функції яких були доступні раніше. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перед тим, як купити новий Jeep Grand Cherokee 2021, подивіться на моделі 2020 року і старше, щоб заощадити. 

Очікується, що дворядний Grand Cherokee перейде на абсолютно нову платформу у 2022 модельному році. 

Jeep Grand Cherokee або Dodge Durango

Dodge Durango має багато спільного з Grand Cherokee: схожу інформаційно-розважальну систему, варіанти двигуна і коробки передач. Фактично, обидва цих позашляховика середнього розміру з'їжджають з конвеєра одного заводу. Однак є деякі суттєві відмінності. В Durango можуть розміститися до семи чоловік, а в Grand Cherokee - тільки п'ять. У Dodge також набагато більше вантажного простору, плавніший рух, вища буксирна здатність, ніж у Jeep. Це робить Durango кращим вибором для більшості покупців. З іншого боку, вибирайте Grand Cherokee, якщо плануєте покататися по бездоріжжю, так як це найкращий позашляховик.

Jeep Grand Cherokee або Toyota  4Runner

4Runner існує вже кілька десятиліть і може справлятися з пересіченою місцевістю, яка лякає більшість інших позашляховиків середнього розміру. 

4Runner має збільшений вантажний простір, вміщує до семи осіб і пропонує більше стандартних функцій безпеки. Проте Grand Cherokee може похвалитися розкішним інтер'єром, а також кращою керованістю, більшою буксирного здатністю і потужнішими двигунами.

Вибір між цими міцними автомобілями залежить від особистих вподобань. 

Салон

Jeep Grand Cherokee - дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння зручні і м'які, а попереду достатньо місця для голови і ніг, навіть для високих пасажирів. Задні крісла також комфортні і просторі. 

Тканинне оздоблення входить в стандартну комплектацію нового Jeep Grand Cherokee 2021. Доступні оновлення включають обшивку зі штучної шкіри, оформлення з натуральної шкіри, передні і задні сидіння з підігрівом, передні сидіння з вентиляцією і рульове колесо з підігрівом.

Grand Cherokee має два повних набори роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і якір страхувального ременя для заднього середнього сидіння. 

Grand Cherokee поточного покоління, можливо, наближається до кінця свого життєвого циклу, але в це складно повірити, коли знаходишся в салоні. Інтер'єр виглядає сучасно і лаконічно. Багато поверхонь оббиті текстилем чи шкірою або покриті м'яким на дотик пластиком.

Jeep Grand Cherokee має 1028 літрів вантажного простору за задніми сидіннями і 1934 зі складеними сидіннями. Це трохи замало в порівнянні з іншими позашляховиками середнього розміру. 

Jeep Grand Cherokee пропонується зі стандартним 7-дюймовим сенсорним екраном або доступним 8,4-дюймовим сенсорним екраном. На обох дисплеях є прості меню, великі значки, а також додаткові кнопки і ручки для управління звуком і кліматом. Це спрощує налаштування температури і музики під час водіння. Apple CarPlay і Android Auto також є стандартними, що дозволяє користувачам легко інтегрувати функції своїх смартфонів. В цілому, інформаційно-розважальне програмне забезпечення Jeep Uconnect не є інноваційним, але залишається дуже зручним для користувача.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2021 року

Технічні характеристики 

Jeep Grand Cherokee стандартно оснащується двигуном V6 потужністю 295 кінських сил, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і заднім приводом. Повний привід опціональний для всіх версій, окрім Trailhawk. 

Цей V6 добре підходить для повсякденних поїздок. Він працює безшумно і розганяє Grand Cherokee до сотні за 7.6 секунд. Також заслуговує на похвалу восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Вона забезпечує плавне, але швидке переключення передач.

Доступно три двигуни V8, кожен з яких надає Grand Cherokee трохи більше драйву. 5,7-літровий V8 на 360 кінських сил є додатковим в комплектаціях Trailhawk, Overland, High Altitude і Summit. Він полегшує обгін інших транспортних засобів і краще підходить для буксирування причепа, ніж стандартний V6.

Grand Cherokee SRT оснащений 475-сильним 6,4-літровим двигуном V8, який наділяє позашляховик ракетним прискоренням. Розгін цієї версії Jeep Grand Cherokee з нуля до 100 км/год займає всього 4,5 секунди. На вершині лінійки Grand Cherokee Trackhawk встановлений 707-сильний двигун V8 з наддувом. Швидкість до 100 км/год досягається за 3,5 секунди. Звучить двигун теж пікантно. Вихлоп видає громовий рев, а нагнітач виє при кожному натисканні дросельної заслінки.

Jeep Grand Cherokee хороший багато в чому, але не в економії палива. Grand Cherokee з двигуном V6 і заднім приводом витрачає пристойні 11.2 л в комбінованому циклі. Доступний 5,7-літровий силовий агрегат V8 збільшує витрату до 13.8 л. Моделі SRT і Trackhawk вимагають близько 15.7 л на 100 км в змішаному циклі. 

Jeep Grand Cherokee націлений на те, щоб досягти успіху на дорозі і бездоріжжі, але більшою мірою він вражає в останній категорії. Він відчуває себе досить стійко на поворотах, а його гальма забезпечують прекрасне гальмівне зусилля. Рульове управління добре зважено на низьких швидкостях, але на високих швидкостях робить Jeep більшим і громіздкішим.

Jeep Grand Cherokee добре себе почуває на бездоріжжі, особливо в його конфігурації Trailhawk, яка стандартно поставляється з всюдихідними шинами, декількома протиковзними пластинами, двоступеневою роздавальною коробкою, заднім диференціалом підвищеного тертя і пневматичною підвіскою Jeep Quadra-Lift. Ці функції не є обов'язковими в інших комплектаціях. Підвіска витончено пружинить по камінню і ямах та забезпечує високий дорожній просвіт 27 см в максимальному положенні, дозволяючи Grand Cherokee безпечно долати перешкоди. Система контролю тяги чіпко тримається навіть на м’яких поверхнях.

Jeep Grand Cherokee може буксирувати до 2812 кг при оснащенні двигуном V6 і буксирним комплектом класу IV. Моделі Grand Cherokee V8 розраховані на буксирування до 3265 кг при належному оснащенні.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США привласнила Jeep Grand Cherokee 2021 року загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок для повнопривідних моделей і чотири з п'яти зірок для повнопривідних моделей. Обидві моделі отримали п'ять зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в лобовому краш-тесті. 

Розміри і вага 

Jeep Grand Cherokee має наступні габарити: 

  • довжина - 4.8 м,
  • висота - 1.76 м,
  • ширина - 1.9 м. 

Споряджений позашляховик важить 2300 кг. 

Можливі комплектації 

Оновлений Jeep Grand Cherokee 2021 року доступний в 10 комплектаціях: Laredo E, Laredo X, Limited, 80th Anniversary, Trailhawk, Overland, High Altitude, Summit, SRT і Trackhawk. Перші вісім варіантів комплектації - від Laredo E до Summit - стандартно поставляються з двигуном V6. V8 не є обов'язковим в комплектаціях Trailhawk, Overland, High Altitude і Summit. Потужніші силові агрегати V8 входять в стандартну комплектацію комплектацій SRT і Trackhawk.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2021
Новий кросовер Honda Pilot 2021 на AutoMoto.ua
Купити позашляховик Toyota C-HR на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2021