Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2021

5 лютого 2021

Toyota C-HR - малолітражний позашляховик. Маленький кросовер знаходиться в нижній частині модельного ряду Тойота. Він служить моделлю початкового рівня, схожою на Yaris або Corolla. C-HR виділяє серед конкурентів яскравий стиль і довгий список стандартних функцій. Незважаючи на те, що його ходова частина надійна, а список стандартних функцій великий, у нього занадто багато недоліків. По-перше, C-HR не вистачає потужності при русі по шосе, а сильне натискання на педаль акселератора створює гучний гул. Показники витрати бензину C-HR середні, і хоча повний привід пропонується у багатьох конкурентів по класу, він недоступний в цій Toyota. Крім того, погана оглядовість через заднє скло автомобіля. Пасажири на задніх сидіннях, ймовірно, будуть відчувати себе так, ніби вони сидять в печері. На додачу до всього, C-HR має один з найменших вантажних відсіків в своєму сегменті.

Купити позашляховик Toyota C-HR на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Toyota C-HR в 2021 році отримала оновлений набір функцій допомоги водієві. Стандартною для всієї лінійки є система активної безпеки Toyota Safety Sense 2.0, яка включає в себе автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, допомогу в утриманні смуги руху з виявленням краю дороги, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичне дальнє світло фар і адаптивний круїз-контроль.

На додаток до всього, для комплектації XLE доступний новий зовнішній вигляд Nightshade Edition, який затемнює більшу частину кузова C-HR і додає 18-дюймові чорні колеса.

Кому варто купити? 

Унікальний стиль Toyota C-HR 2021 року однозначно привертає увагу. Якщо вам потрібен кросовер з цікавим дизайном для щоденних поїздок, а не для установки рекордів на трасі - розгляньте Тойота C-HR. 

Нове або б/у авто? 

Тойота обмежила зміни в C-HR на 2021 рік додаванням додаткових стандартних засобів допомоги водієві і нового стилю салону. Вибирайте "свіжу" модель, якщо оновлення актуальні для вас. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У 2020 році у C-HR був невеликий рестайлінг, який приніс з собою новий зовнішній вигляд і додаткові функції, додав світлодіодні фари і сумісність зі смартфонами Android Auto. Ви можете купити новий Тойота C-HR, але торішнього випуску, і відмінно заощадити. 

Toyota C-HR або Honda HR-V

Honda HR-V повільно прискорюється, але пропонує приголомшливі показники економії палива і величезний вантажний відсік для класу. У кросовера від Хонда красивіший інтер'єр, ніж у конкурента від Тойота. Хоча в стандартній комплектації Toyota поставляється з додатковими функціями безпеки та інформаційно-розважальною системою, Honda доступна з повним приводом, а C-HR - ні. HR-V перемагає в порівнянні.

Toyota C-HR або Mazda CX-3

Кросовер Mazda CX-3 вважають привабливішим в управлінні ніж C-HR. CX-3 також пропонує швидше прискорення, економнішу витрату бензину і висококласний салон. Хоча Mazda має одні з найменших габаритів в класі, її багажник на 170 літрів більший, ніж у Toyota. Вибирайте Mazda.

Салон

Toyota C-HR - п'ятимісний кросовер. У першому ряду достатньо місця, у другому - вистачає для дорослих середнього зросту. Однак пасажири на задніх сидіннях, ймовірно, будуть відчувати клаустрофобію через невеликі вікна, темну кольорову гаму і товсті стійки даху.

Є два повних набори роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і анкера для кріплення на задньому центральному сидінні. Страховий інститут дорожньої безпеки присвоїв системі LATCH C-HR вищу оцінку Good за простоту використання.

Унікальний стиль C-HR проявляється ромбовидними візерунками на дверях і поверхнях приладової панелі. Салон цієї Тойоти виконаний в основному з якісних матеріалів, але центральна консоль покрита твердим пластиком.

Компактний позашляховик має 1540 літрів вантажного простору за заднім рядом. Ви можете збільшити багажник Toyota C-HR до 1 047 літрів, якщо складете задні сидіння. 

Завдяки високо розташованому сенсорному екрану з логічним меню, інформаційно-розважальну систему C-HR легко використовувати. Також є фізичні органи управління, які дозволяють зручно регулювати температуру під час водіння.

У стандартну комплектацію входить технологія інтеграції смартфонів Android Auto. 

Стандартні інформаційно-розважальні функції: 8-дюймовий сенсорний екран, шість динаміків, Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, Bluetooth, порт USB, супутникове радіо, розпізнавання голосу і точка доступу Wi-Fi.

Доступні інформаційно-розважальні функції: HD-радіо.

Додаткові стандартні функції: дистанційний вхід без ключа і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Інші доступні функції: безключовий доступ і запуск кнопкою. 

Відео тест-драйв Toyota C-HR 2021 року

Технічні характеристики 

C-HR приводиться в рух 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 144 кінських сили. Він працює в парі з безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). Це нормально для поїздок по місту, але якщо ви часто виїжджаєте на трасу, вам буде бракувати потужності. 

При звичайній поїздці містом недолік кінських сил добре маскується завдяки дроселю. Але натисніть максимально на педаль акселератора, двигун набере максимальну швидкість і залишиться там, гудучи, поки ви чекаєте, щоб безступінчата автоматична трансмісія (CVT) відрегулювала свої передавальні числа в марній спробі забезпечити швидкий рух вперед. "Сотня" на спідометрі Toyota C-HR з'являється тільки через 11 секунд. 

Кросовер пропонує приблизно середню паливну ефективність для субкомпактного позашляховика. Toyota C-HR витрачає 8.1 л/100 км в змішаному циклі. Тойота C-HR гібрид економічніший, але цей огляд не про нього.  

C-HR непогано справляється з забезпеченням комфортної поїздки. І хоча автомобіль безумовно не спортивний, його точне рульове управління і хороша стійкість на поворотах надають впевненості. 

Передній привід входить у стандартну комплектацію. Повний привід відсутній.

Безпека

Новий кросовер Тойота C-HR має високий рейтинг безпеки. 

Страховий інститут дорожньої безпеки США дав Toyota C-HR 2021 року найвищу оцінку "Good" за всіма шести тестами на безпеку при зіткненні. 

IIHS використовує іншу шкалу для оцінки характеристик запобігання зіткнень. C-HR отримав найвищу оцінку “Superior” за свої стандартні системи запобігання лобового зіткнення.

Національне управління безпеки дорожнього руху США присвоїло цій Toyota п'ять зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в тесті на перекидання.

Стандартні розширені функції безпеки C-HR:

  • камера заднього виду,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування,
  • виявлення пішоходів,
  • Lane Keep Assist,
  • автоматичне дальнє світло фар,
  • адаптивний круїз-контроль.

Доступні розширені функції безпеки:

  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду.

Розміри і вага 

C-HR має кузов 4.3 м в довжину. Споряджена маса кросовера складає 1496 кг.

Можливі комплектації 

Toyota C-HR 2021 року доступна в чотирьох комплектаціях: LE, XLE, Nightshade Edition і Limited. Всі моделі поставляються з чотирициліндровим двигуном потужністю 144 к.с., безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT) і переднім приводом. 

Гібрид Тойота C-HR - модель, яку слід розглядати окремо. 

Так як всі Тойота C-HR 2021 року мають однакові технічні характеристики, комплектації відрізняються елементами оздоблення та списком функцій безпеки і комфорту.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2021
Купити позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021 на AutoMoto.ua
Новий позашляховик Mazda CX-9 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2021