Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019

15 серпня 2019

У насиченому класі компактних позашляховиків виділяється Jeep Renegade 2019. На відміну від Mazda CX-3 чи Honda HR-V, новий Renegade пропонує декілька варіантів двигунів і продуману систему повного приводу з налаштуваннями «Snow», «Sand» і «Mud», комплектація Jeep Renegade Trailhawk додатково отримала «Rock», що полегшує пересування по відповідним поверхням. Силові агрегати цього року потішать більшим запасом потужності, а переглянутий інтер’єр став ще зручнішим. Коробкоподібна форма сприяє внутрішньому простору, дозволяючи чотирьом дорослим розміститися без найменших проблем. Шкода, що вантажний об’єм не збільшився. Мініатюрний Jeep дорожчий за Hyundai Kona, Kia Soul чи Fiat 500X, але він чи не єдиний у цій групі, хто дійсно здатний впоратися з примхами бездоріжжя. 

Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте компактний, економний позашляховик з хорошими позашляховими можливостями, привабливим дизайном і щедрим переліком оснащення, Jeep Renegade 2019 вартий уваги. Вертикальна лінія скління гарантує хороший запас особистого простору і відмінну видимість. Шанувальники Jeep будуть щасливі зустріти справжнього представника бренду.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Що стосується аспекту керування, то Mazda CX-3 і Nissan Kicks гарантують більше задоволення. Новий Honda HR-V пропонує вищий рейтинг перепродажу і надійності, так само як ще декілька суперників. Трохи більший Subaru Crosstrek здатний дістатися всіх місць, що і Renegade, пропонуючи кращий рівень економії пального і стандартний повний привід.

Нове у 2019 році 

Рестайлінг Jeep Renegade 2019 приніс нове обличчя, переглянуту приладову панель і новий 1.3-літровий турбодвигун, стандартний для моделей Limited і Trailhawk. Новинками серед опцій стали 19-дюймові колеса, адаптивний круїз-контроль і допомога при паралельному паркуванні. Старого 1.6-літрового турбодвигуна позбулися.

Враження від їзди 

Сучасний Renegade відмовився від старого 1.4-літрового турбодвигуна на користь нового 1.3-літрового турбодвигуна з 180 кінськими силами і 270 Нм. На відміну від колишнього силового агрегату, новий варіант доступний лише з автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Ставши унікальною для сегменту, дев’ятиступінчаста коробка мала не дуже хорошу репутацію у минулому, страждаючи на затримку реакції. Доведеться зачекати і дізнатися, чи зміниться щось цього разу. Стандартним залишився 1.0-літровий турбодвигун на 120 кінських сил і 190 Нм. Нинішній Renegade достатньо важкий, особливо з системою повного приводу. В результаті маємо посередні показники розгону. Для повсякденного використання в місті потужності вистачає, але Mazda CX-3, Honda HR-V і Toyota C-HR творіння Jeep програє. Між тим, коли закінчується асфальтоване покриття, Renegade демонструє всі свої можливості, про які усі, окрім Subaru Crosstrek, можуть тільки мріяти.

Найкращі характеристики 

Схожа на систему повного приводу Land Rover, система Jeep Renegade дозволяє обрати один з п’яти режимів: Auto, Snow, Sand, Mud і Rock, останній тільки для Trailhawk. Модель Trailhawk отримала систему контрольованого спуску з гори.

Люк «My Sky» оснащений двома панелями, які можна зняти, задля створення максимального відчуття відкритого простору. Якщо у повному відкриванні немає необхідності, можна просто відхилити передню панель. Окремо пропонується панорамний скляний люк з електроприводом.

Детально про автомобіль Jeep Renegade

Інтер’єр 

Ви з вашим Renegade можете годинами вистоювати у заторах робочих буднів, але один погляд на імітацію бризок бруду на тахометрі нагадає про вихідні і всі недосліджені місця за межами гамірного місті. Наче позашляховик каже вам: «Тримайся. Ти впораєшся!». Салон Jeep Renegade може вмістити п’ятьох людей, але з комфортом сядуть четверо. Позаду задніх сидінь передбачено 510 літрів вантажного простору, кількість якого зростає до 1415 літрів, якщо сидіння скласти. В усіх, окрім базової, моделях є можливість скласти сидіння переднього пасажира, що дозволяє перевозити довгі предмети.

Відео тест-драйв Jeep Renegade 2019 року

Екстер’єр 

Круглі передні фари? На місці. Решітка радіатора з сімома компонентами? На місці. Масивний посил? На місці. Короткі звіси для підйому в горах? На місці. Одна з основних переваг Renegade 2019 це те, що це типовий представник Jeep. Позашляховик поєднав усе найкраще від легендарного Wrangler і розкішного Grand Cherokee. Кути і вертикальне вітрове скло ніби взяті прямо з Willys MB 1940-х років. Між тим, Renegade вдається бути сучасним з чорним оздобленням і вигадливими лініями. 

Базова комплектація 

У поточному модельному році Renegade доступний у чотирьох комплектаціях: Sport, Latitude, Limited і Trailhawk. Модель Sport, хоча і є представником Jeep, але перелік її оснащення значним назвати не можна. Між тим, покупець отримує AM/FM радіо, USB порт, шість режимів водійського сидіння, рульову колонку, яка налаштовується по куту і вильоту, камеру заднього виду, електропривод вікон і дверних замків та 16-дюймові колеса. Найбільше відчувається брак кондиціонеру і круїз-контролю. На щастя, модель Latitude отримала як кондиціонер з круїз-контролем, так само як 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect з Android Auto і Apple CarPlay.

Опційне обладнання 

Система повного приводу опційна для всіх моделей окрім Trailhawk. Новий 1.3-літровий турбодвигун став стандартним для Limited і Trailhawk і опційним для решти лінійки. Окремо представлені моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, шкіряна обшивка сидінь, навігація, підігрів сидінь і керма, аудіосистема «Beats» з 9 динаміками, панорамний люк даху «My Sky», склоочисники з сенсорами дощу, двозонний клімат-контроль і допомога при паркуванні. Моделі з повним приводом отримали систему адаптації до поверхні з налаштуваннями «Snow», «Sand», «Mud» і «Rock», останнє доступне лише моделі Trailhawk.

Під капотом 

Базовим став 1.0-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 120 кінських сил і 190 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Сотні позашляховик досягає за 11.2 секунд. Витрата пального Jeep Renegade перебуває на рівні 7.5 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському і 6.1 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується новий 1.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 270 Нм. Він компонується виключно дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. До сотні двигун Jeep Renegade дозволяє розігнатися за 8.5 секунд. Витрачає автомобіль 8.6 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами і 7.5 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019