Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018

31 березня 2018

Новий Jeep Renegade не просто виглядає більш масивним і готовим до примх бездоріжжя, ніж його суперники по класу, він справді таким є. Найменший і найдешевший позашляховик від Jeep отримав пристойний дорожній просвіт і сучасну систему повного приводу, що дозволяє йому гарантувати хорошу продуктивність у будь-яку погоду і на будь-якому покритті. Доступно чотири комплектації, починаючи моделлю Sport з приводом на два колеса, закінчуючи Trailhawk з найкращою у класі здатністю долати перешкоди бездоріжжя і потужним двигуном Tigershark на 182 конячки. Сучасний Renegade має спільну з Fiat 500X платформу, але в решті між автомобілями мало схожого. Суперниками творіння Jeep вважаються Honda HR-V, Toyota C-HR, Mazda CX-3 і Nissan Rogue Sport.

Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте доступний компактний позашляховик, який не лише виглядає масивно, але і готовий до пригод, Jeep Renegade вартий уваги. На відміну від більшості представників класу, він справді любить випробування. Позашляховик не боїться забруднитися і не любить залишатися вдома у снігопад.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо картинка стрімких потоків і гірських серпантинів це просто мрія, варто зосередитися на більш спортивному Mazda CX-3 або габаритнішому Honda HR-V. І якщо Subaru Crosstrek  пропонує менше потужності, він компенсує це кращим рівнем економії пального і стандартним повним приводом.  

Нове у 2018 році

Усі Jeep Renegade тепер постачаються з камерою заднього виду. У базу моделей Latitude, Limited і Trailhawk увійшли інформаційно-розважальна система Uconnect 4 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay і Android Auto. Цим же моделям доступний 8.4-дюймовий екран з навігацією. Після редизайну центральної консолі збільшилася кількість місця для зберігання особистих речей.

Враження від їзди

Хоча на розсуд водія представлено два двигуна, базовий 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, доступний виключно з шестиступінчастою механічною коробкою, явно не вражає. Автоматична коробка не запропонована навіть як опція. Більшість покупців спокуситься на 2.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 182 кінськими силами та автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Чудова комбінація з хорошим запасом потужності та плавністю роботи. Присутній необхідний рівень потужності, а маневреність і управління віднесено до сильних сторін. У порівнянні з Jeep Wrangler, компактний Renegade пропонує цивілізовані манери їзди і більше комфорту. Нажаль, у порівнянні з Honda HR-V, Mazda CX-3, Nissan Rogue Sport і Toyota C-HR, його динаміка не така вже і вражаюча.

Найкращі характеристики

Як набагато дорожчий Range Rover сучасний Renegade з повним приводом дає водію можливість обрати один з чотирьох режимів: Auto, Snow, Sand і Mud. Кожен з них підлаштовує систему повного приводу позашляховика до відповідних умов. У моделі Trailhawk можна додатково розраховувати на режим Rock і систему контрольованого спуску з гори.

Опційний для всіх комплектацій скляний дах «My Sky» це набагато більше, ніж просто двокомпонентний скляний люк з електроприводом, який теж доступний. Конструкція складається з передньої панелі, яка автоматично зсувається, і двох компонентів, які знімаються вручну.  

Детально про автомобіль Jeep Renegade

Інтер’єр

Ви все ще можете стояти у заторі з вашим Renegade, але єдиний погляд на бризки бруду, зображені на тахометрі, нагадають, що вихідні поруч. Це щось типу того, коли позашляховик до вас звертається «Тримайся. Ти все зможеш». Салон сучасного творіння Jeep вміщує п’ятьох пасажирів. Позаду задніх сидінь передбачено 0.5 м3 вантажного простору. При складених сидіннях його кількість збільшується до 1.4 м3. Сидіння переднього пасажира також складається, що дозволяє перевозити довгі предмети.

Екстер’єр

Круглі фари? Є! Решітка радіатора на сім вертикальних перекладин? Є! Загальний посил витривалості? Є! Короткі обвіси для видирання на скелі? Є! Одним з найкращих аспектів стосовно Renegade це те, що він виглядає як типовий Jeep. Перед нами вдале поєднання сімейної ДНК іконічного Wrangler і вишуканого Grand Cherokee. Кути і скління походять на те, що зустрічалося у Willys MB зразка 1940 року. Між тим, Renegade виглядає як сучасний автомобіль з затемненою стилізацією і спокусливими вигинами.  

Базова комплектація

Позашляховик запропонований у чотирьох комплектаціях: Sport, Latitude, Limited і Trailhawk. Базова модель приваблює збалансованою стартовою ціною і доступом до бренду «Jeep», але не вразить переліком елементів, до якого увійшли: AM/FM радіо, USB-порт, водійське сидіння з шістьма механічними режимами налаштування, камера заднього виду, електропривод вікон і дверних замків та 16-дюймові колеса. Найболючіше відчувається відсутність кондиціонера і Bluetooth. Тому бажано перейти до моделі Latitude, яка окрім двох зазначених пунктів додасть 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect і протитуманні вогні.

Опційне обладнання

Система повного приводу стала опцією для всіх моделей окрім Trailhawk. Бажаючим отримати автоматичну коробку варто обирати 2.4-літровий двигун. Він, у свою чергу, є стандартним для Limited і Trailhawk і опційним для інших. До загального переліку опцій увійшли: моніторинг сліпих зон, система попередження про виїзд за межі смуги руху, шкіряна обшивка, навігація, підігрів сидінь і керма, аудіосистема «Beats» на 506 Вт і 9 динаміків, скляний дах «My Sky», склоочисники з сенсорами дощу, двозонний клімат-контроль і задні сенсори паркування. Моделі з повним приводом оснащені системою підлаштування під поверхню пересування.

Під капотом

Моделям 2018 року доступні два двигуна. Базовим Sport і Latitude дістався 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 160 кінських сил та 230 Нм. З приводом на передні колеса і шестиступінчастою механічною коробкою передач сотні автомобіль досягає за 10.9 секунд. Витрата пального становить 7.6 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському та 6.0 л/100км у змішаному циклах. З приводом на всі колеса показник розгону зміниться на 8.8 секунд, а витрати пального на 6.9 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності, а саме 182 кінських сили та 240 Нм, пропонує 2.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. У даному випадку пару йому складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. В разі приводу на всі колеса розгін відбувається за 8.6 секунд, витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018
Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2018