Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2021

8 квітня 2021

Новий Jeep Wrangler 2021 - це універсальний автомобіль, на якому можна їхати куди завгодно і робити що завгодно. У ньому все ще зберігся дух оригінального військового джипа часів Другої світової війни. В епоху, коли позашляховики стали де-факто сімейним автомобілем, Wrangler - це повернення до більш грубих і міцних машин. Він не так зручний, як конкуруючі Toyota 4Runner або Land Rover Defender, але забезпечує відмінні всюдихідні можливості, дво- і чотирьохдверну конфігурації, а також знімний верх.

Купити новий автомобіль Jeep Wrangler 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • плагін-гібрид Wrangler 4xe поповнив лінійку трансмісій;

  • представлений Rubicon 392 с 470-сильним двигуном V8;

  • додалася доступна фронтальна камера для бездоріжжя.

Кому варто купити? 

Якщо ви плануєте часто їздити бездоріжжям, точно оціните Джип Вранглер 2021 модельного року. Wrangler - король своєї ніші. Ви готові пожертвувати частиною розкоші, щоб отримати максимум позашляхових можливостей? Подумайте над тим, щоб купити Jeep Wrangler 2021. Але не лякайтеся: сьогоднішній Wrangler має сучасні функції комфорту (кондиціонер і склопідйомники з електроприводом), пропонує шкіряну оббивку, сенсорний екран, приладову панель з навігацією, Wi-Fi і м'який верх з електроприводом.

Нове або б/у авто?

Головна новина для Wrangler 2021 року - два нових силових агрегати: плагін-гібрид 4xe і вогнедишний V-8 потужністю 470 к.с. в новому Rubicon 392. Електрифікована трансмісія складається з турбованого чотирициліндрового двигуна і електромотора, які разом видають 375 "конячок". Новий 4xe здатний проїхати на електриці до 40 км і розігнатися до 100 км/год за 6,0 с. Система 4xe буде доступна тільки на чотирьохдверних моделях Jeep Wrangler Unlimited, трьохдверний джип залишиться без гібрида. Плагін-гібрид Wrangler збереже той же дорожній просвіт і позашляхові можливості, що і моделі з ДВЗ. 

Система зовнішньої камери TrailCam стала доступною опцією для комплектацій з 8,4-дюймовим інформаційно-розважальним дисплеєм.  

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Jeep Wrangler або Jeep Cherokee

Jeep Cherokee - компактний позашляховик, який підходить для більшості покупців. У Cherokee тихий салон з безліччю стандартних функцій. Він набагато плавніше рухається по нерівних дорогах. Чероккі також коштує менше, ніж його побратим Jeep, і пропонує просунутіші функції безпеки. Cherokee, можливо, не зможе триматися разом з Wrangler на найекстремальніших трасах, але його міцна комплектація Trailhawk допоможе підкорити не одне бездоріжжя.

Jeep Wrangler або Jeep Gladiator

Jeep Gladiator - компактний пікап, який є головним прямим конкурентом Wrangler на автомобільному ринку. Ці джипи мають схожий стиль,  характеристики, позашляхові якості та однаковий двигун V6. У обох також є знімний дах, двері і складне вітрове скло. Стартова ціна Wrangler на кілька тисяч доларів нижча, ніж у Gladiator. Це вагомий аргумент, якщо ваш бюджет обмежений. З іншого боку, Gladiator пропонує практичність відкритого багажника, а його буксирувальна здатність майже вдвічі вища, ніж у Wrangler. 

Салон

Дводверні моделі Wrangler пропонують чотири місця, а чотирьохдверні Wrangler Unlimited - п'ять. Квадратна форма позашляховика означає, що навіть високим пасажирам повинно вистачати місця в обох рядах. На жаль, поїздка в тиші в цьому автомобілі нереальна, вам і вашим друзям буде заважати шум дороги.  

Це не найпросторіший або найзручніший автомобіль на ринку, але Wrangler являє собою ідеальне поєднання вінтажного і сучасного характеру Jeep. Інтер'єр Jeep Wrangler виконаний з міцних, водостійких матеріалів, тому його сидіння і обшивку салону легко чистити. 

Багажний простір в Jeep Wrangler хороший чи поганий, в залежності від того, про які модифікації ви говорите. Дводверний Wrangler має одні з найменших об’ємів в класі: 540 літрів за задніми сидіннями і 895 літрів при складених задніх сидіннях.

Однак чотиридверний Wrangler Unlimited володіє більшою місткістю, ніж більшість інших компактних кросоверів: 897 літрів за задніми сидіннями і 2050 літрів в складеному вигляді.

Jeep Wrangler на подив сучасний з точки зору інтеграції інформаційно-розважальних систем і смартфонів. Доступ до аудіо- і кліматичних функцій можна отримати за допомогою кнопок і ручок на приладовій панелі, а всі елементи управління водонепроникні. Це стане великим плюсом, якщо ви потрапите під дощ зі знятим дахом.

Додаткова 8,4-дюймова система Uconnect пропонує чітку графіку, швидку реакцію і один з кращих інформаційно-розважальних інтерфейсів в галузі. Доступно безліч портів для зарядки (USB і USB-C). Apple CarPlay і Android Auto стандартно поставляються з 7 і 8,4-дюймовими сенсорними екранами Wrangler. 

Відео тест-драйв Jeep Wrangler 2021 року

Технічні характеристики 

Базовий двигун Wrangler - 285-сильний Pentastar V6. Він забезпечує адекватне прискорення і потужність, але це не найбільш вражаюча трансмісія. З нею Jeep Wrangler набирає розгін до 100 км/год за 6.8 с. Опціональна версія цього V6 включає помірно-гібридну систему eTorque, яка збільшує крутний момент під час розгону. 

Для отримання більш динамічних характеристик зверніть увагу на додатковий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 270 кінських сил. Він володіє достатньою жвавістю для їзди по шосе. В цілому турбо-четвірка - енергійніший двигун, ніж V6.

Також доступний Джип Wrangler в версії дизель, в 2021 це трансмісія V6, яка здатна впоратися з будь-якими завданнями. Базовий V6 поставляється з шестиступінчастою механічною коробкою передач і доступний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з плавним перемиканням. "Восьмиступка" є стандартною для інших двигунів.

Якщо вас приваблює ідея підкорювати складні маршрути тільки на електричній тязі, тоді очевидним вибором буде трансмісія 4xe. Акумуляторна батарея 17,0 кВтг забезпечує до 40 км поїздки на електриці, але Jeep стверджує, що цього достатньо для декількох годин руху бездоріжжям на низькій швидкості. Коли батарея розряджається, чотирициліндровий двигун з турбонаддувом здатний керувати всіма чотирма колесами, як звичайний Wrangler, тому не потрібно турбуватися про те, що ви застрягли без заряду.

Цей Jeep - один з найменш економних компактних позашляховиків. Зі своїм базовим двигуном він витрачає 11.2 л/100 км в змішаній поїздці. Найефективніша модель Вранглер - новий гібрид. Працюючи на електриці, вона витрачає еквівалент 4.7 літрів палива. 

Джип Вранглер має величезний набір функцій, які допомагають в пригодах на бездоріжжі. Як тільки закінчується асфальт, захисні пластини, роздавальна коробка, блокування диференціалів і постійний повний привід перетворюють Jeep Wrangler на справжнього звіра. Кожна модель - відмінний позашляховик, але Rubicon стоїть вище інших.

Безпека

Новий Jeep Wrangler 2021 ще не тестували на аварійність. 

На жаль, Jeep пропонує для моделі лише кілька додаткових функцій допомоги водієві, серед якого немає високотехнологічного обладнання, яке ми очікуємо побачити на автомобілях цього цінового діапазону. 

Розміри і вага 

Дводверний Wrangler має довжину 4.2 м, а чотиридверний Wrangler Unlimited - 4.7 м. Споряджена маса Вранглер коливається від 1777 до 2031 кг.

Можливі комплектації 

Jeep Wrangler 2021 року випускається в двох-і чотиридверному варіантах кузова (останній відомий як Wrangler Unlimited) і доступний в 12 комплектаціях: Sport, Willys Sport, Sport S, Islander, Willys, 80th Anniversary, Altitude, Sahara, Rubicon, Sahara Altitude , High Altitude і абсолютно новий 4xe.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2021
Купити Subaru Legacy 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль BMW i3 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW I3 2021