Огляд тест-драйву: BMW I3 2021

9 квітня 2021

BMW i3 2021 року - електромобіль з незвичайним стилем. На жаль, конкуруючі електрокари пропонують потужніші батареї і більший запас ходу за аналогічними цінами. Щоб компенсувати мізерний пробіг в 245 км, i3 можна замовити з додатковим бензиновим двигуном. Це відмінне рішення для тих покупців, які не зовсім готові відмовитися від технології внутрішнього згоряння.

Купити новий автомобіль BMW i3 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Проте модель від BMW має козирі в рукаві. Салон i3 преміальніший, ніж у конкурентів, особливо з додатковою зігнутої дерев'яною панеллю приладів і оздобленням зі шкіри. 

Нове в 2021 році

BMW залишила i3 практично без змін у 2021 році.

Кому варто купити? 

BMW i3 2021 - досить нова модель на вулицях України. Вона має розміри субкомпактного міського автомобіля, що робить її ідеальною для швидкого руху і маневрів на крихітних парковках. Якщо дизайн автомобіля BMW i3 привернув увагу, а обмежений запас ходу не ускладнює ваше життя - вибирайте модель від баварського бренду.

Нове або б/у авто? 

2021, як і 2020 рік, не приніс помітних новин для електромобіля BMW i3. Ви можете купити BMW i3 2021 року, або пошукати б/у варіант минулих років, щоб заощадити. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW i3 або Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt виглядає не так люксово, як i3, але в іншому він привабливіший автомобіль. У Шевроле значно більший запас ходу і нижча стартова ціна. Bolt також має більше вантажного простору і може бути оснащений декількома функціями безпеки, недоступними в i3, наприклад, попередженням про лобове зіткнення і системою паркувальних камер з круговим оглядом.

BMW i3 або Tesla Model 3

Tesla Model 3 - один з кращих розкішних електричних автомобілів. Модель від Тесла виграє у EV БМВ майже у всіх областях. У базовій комплектації стандартний запас ходу Model 3 в 423 затьмарює i3, навіть якщо ви додасте доступний бензиновий двигун BMW. Крім того, у Тесла чіткіша керованість і більше доступних засобів допомоги водієві. Те ж саме можна сказати і про повний привід. Додатково до всього, стартова ціна Tesla нижча, ніж у BMW.

Салон

У BMW i3 2021 року можуть розміститися до чотирьох чоловік. Інтер'єр красиво оформлений з використанням екологічних перероблених матеріалів і стильних елементів з натурального дерева.  

I3 має корисність типового маленького хетчбека, але з родзинкою. Задні бічні двері навішуються ззаду, тому вони відкриваються назустріч переднім дверям. Передня і задня двері не розділяються стійкою, що створює великий відкритий простір та полегшує вхід (і розміщення вантажу) ззаду.

Задні сидіння легко складаються. За ними знаходиться 425 літрів простору для багажу. Коли спинки крісел опущені, вантажний об’єм становить 1045 літрів. Це відмінні цифри для класу.

У той час як електричні та гібридні автомобілі красуються масивними екранами з сенсорною функцією і великою кількістю інформації, i3 2021 року використає набагато простіший підхід. Всі моделі i3 оснащені інформаційно-розважальним інтерфейсом BMW iDrive 6. Інтеграція Apple CarPlay є стандартною, але сумісність з Android Auto не пропонується. В автомобілі також відсутні розетки живлення, тільки один порт USB знаходиться на передній центральній консолі.

Інформаційно-розважальна система BMW iDrive проста, і більшістю функцій керує велика поворотна ручка на центральній консолі. 

Відео тест-драйв BMW i3 2021 року 

Технічні характеристики 

I3 оснащений літій-іонним акумулятором ємністю 42,2 кВтг і електродвигуном потужністю 168 к.с. У i3s той же акумулятор і двигун, але він видає в цілому 181 к.с. У будь-якому випадку, електродвигун енергійний і добре підходить для повсякденних поїздок. Одношвидкісна автоматична коробка передач забезпечує швидке і плавне прискорення.

Моделі з розширювачем запасу ходу, i3 і i3s, поєднують свої мотори з двоциліндровим бензиновим двигуном об'ємом 0,6 літра. Він призначений для аварійного використання, якщо батарея розряджена.

BMW i3 має запас ходу в 246 км. Додавання розширювача діапазону з двоциліндровим бензиновим двигуном знижує запас ходу тільки для електричного двигуна до 220 км, але збільшує загальний запас ходу до 320 км. Ці показники все ще відстають від інших електромобілів. 

Ось короткі відповіді на питання про БМВ i3, які проллють світло на технічні характеристики електромобіля. 

Як заряджати i3 EV?

У стандартну комплектацію цього BMW входить зарядний модуль потужністю 7,4 кВт і переносний зарядний шнур. Швидка зарядка від постійного струму також входить в стандартну комплектацію, що рідко зустрічається серед електромобілів. Є зарядний пристрій на 240 вольт.

Скільки часу потрібно, щоб зарядити BMW i3 EV?

Використовуючи стандартний зарядний пристрій і побутову розетку на 120 вольт, ви можете заряджати акумулятор зі швидкістю приблизно 4-6 км на годину. Заміна зарядного пристрою на 240 В скорочує час зарядки BMW i3 приблизно до 7 годин. У BMW i3 є швидка зарядка постійним струмом, яка відновлює близько 80% заряду акумулятора за 40 хвилин.

Де я можу зарядити BMW i3 EV?

Домашня зарядка - це один з варіантів. Хоча для цього вам знадобиться зарядний пристрій на 240 вольт або i-Wallbox від BMW. Крім того, ви можете використовувати будь-яку з громадських зарядних станцій країни.

Як довго прослужить батарея BMW i3 EV?

Важко дати точну оцінку терміну служби акумулятора, тому що на нього впливає безліч умов. BMW надає на батарею BMW i3 восьмирічну гарантію на 160 100 км.

Якщо ви сіли за кермо BMW i3, вас чекає одночасно вишукана і захоплююча поїздка. Підвіска згладжує більшість дорожніх недоліків, а поєднання гострого керма і низького центру ваги створює спортивну керованість. Доступна спортивна підвіска.

Як і інші гібриди і електромобілі, цей BMW оснащений системою рекуперативного гальмування, яка підтримує рух з однією педаллю, сповільнюючи автомобіль при натисканні на педаль акселератора. Ви також можете використовувати педаль гальма, щоб негайно зупинити автомобіль.

Час розгону BMW i3 від нуля до 100 км/год складає 7.2 с, а максимальна швидкість - 150 км/год. I3s набирає першу сотню за 6.8 с, а моделям з розширювачем діапазону потрібно близько 8.0 с.

Незалежно від трансмісії, цей BMW має тільки задній привід.

Безпека

Американський Страховий інститут дорожньої безпеки дав BMW i3 найвищий рейтинг «Добре» в чотирьох з п'яти категорій краш-тестів і другий за величиною рейтинг «Задовільно» в тестах підголівників і сидінь. Хоча i3 пропонує безліч технологій допомоги водієві, ні одна з них не є стандартною. 

Розміри і вага

Довжина i3 становить 4.0 метра. Споряджена маса цього автомобіля коливається від 1352 до 1500 кг.

Можливі комплектації 

BMW випускає i3 2021 року в двох основних комплектаціях: i3 і i3s. У обох є електродвигун, хоча він видає 168 "конячок" у i3 і 181 - у i3s. BMW також пропонує дві додаткові комплектації: i3 з Range Extender (REX) і i3s з Range Extender. Замість того, щоб бути чистим електромобілем, версії i3 REX з'єднують електродвигун з бензиновим двигуном, що перетворює BMW i3 в плагін-гібрид. Для покращення салону доступні додаткові пакети.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2021
Купити новий автомобіль Jeep Wrangler 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Секвойя 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2021