Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2022

7 лютого 2022

Jeep Wrangler вважається культовим авто. Без нього, швидше за все, не було б інших хардкорних позашляховиків, таких як Suzuki Jimny, Land Rover Defender та Mercedes-Benz G-Class. З іншого боку, керованість та ходові якості страждають від того, що автомобіль орієнтований на жорстку бездоріжжя. Чи є сенс вибирати новий Jeep Wrangler 2022 або ж варто придивитися до конкурентів? Дізнайтесь більше про цю унікальну машину з нашого огляду. 

Купити новий автомобіль Джип Вранглер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році 

Jeep залишив без зміни характеристики Wrangler та вніс лише незначні оновлення у доступність стандартних функцій.

Кому варто купити? 

Як не крути, Джип Вранглер 2022 є одним з кращих повнопривідних автомобілів на планеті. Якщо вам потрібен справжній позашляховик, Wrangler стане просто чудовим варіантом. Вам сподобається цей джип, якщо любите їздити брудом у лісі та долати річки вбрід. Вранглер - це чисте полотно, на яке ви додасте свою унікальну індивідуальність.

Нове чи б/у авто? 

Jeep представляє пакет Xtreme Recon як опцію для комплектації Wrangler Willys на 2022 рік. Цей пакет раніше був зарезервований для версії Rubicon і включає 35-дюймові шини та осі з вищим передаточним числом 4,56. В іншому між моделями 2022 та 2021 років немає істотних відмінностей. 

Рекомендована виробником ціна Jeep Wrangler коливається від на диво доступної $29 725 на дводверну версію Sport початкового рівня до божевільної $74 800 на чотиридверний Rubicon 392. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибрати будь-який Jeep Wrangler в Україні можна на автобазарі AutoMoto.ua. 

Jeep Wrangler або Ford Bronco

Абсолютно новий Ford Bronco багато в чому схожий на Wrangler. Обидва авто відмінно підходять для бездоріжжя, доступні в дво- і чотиридверному кузові мають знімні верх і двері. Основною перевагою Wrangler стає ширший спектр варіантів трансмісії: потужні V8 та турбодизельні двигуни, а також плагін-гібрид. Проте Форд Бронко виділяється як кращий вибір загалом. З ним ви отримаєте вищий клас кабіни, просторіші сидіння та більший вантажний простір, довший список стандартних технологій та функцій безпеки, а також кращу керованість на дорозі. Крім того, базова ціна приблизно на $1 200 нижче, ніж у Wrangler.

Jeep Wrangler чи Toyota 4Runner

Toyota 4Runner легко порекомендувати любителям активного відпочинку, але важко порадити для щоденних поїздок на роботу. Як і Jeep, 4Runner має відмінні позашляхові якості та незграбну керованість на асфальті. Стартова ціна Toyota також вища, ніж у Jeep, а витрата палива – більша. З іншого боку, Тойота 4Runner пропонує кращу буксирувальну здатність, більшу вантажну зону та місця для семи пасажирів. Складний вибір. Протестуйте обидва авто.

Салон

Jeep Wrangler 2022 доступний у дводверному та чотиридверному кузові. Двохдверний варіант має чотири місця, а чотиридверний Unlimited – п'ять місць. 

Інтер'єр Вранглер успішно доповнює його сміливий екстер'єр. Стиль утилітарний, із нотками ретро, ​​але привабливий. Текстильний салон є стандартним для всієї лінійки. Ви можете вибрати тканину чорного або коричневого кольору. База - єдина модель, яка не має шкіряного керма. Повна шкіряна оббивка доступна в Rubicon.

Тверда панель приладів, міцні двері та зносостійка підлога розраховані на довгий термін служби, а не на те, щоб створювати надзвичайний комфорт. 

Jeep Wrangler Unlimited пропонує 897 л вантажного простору за задніми сидіннями та 2078 л зі складеними сидіннями. Це один із найбільших вантажних відсіків у класі компактних позашляховиків. Ви легко вмістите все: від багажу та туристичного спорядження до пиломатеріалів та товарів для дому. З іншого боку, дводверний Wrangler має один із найменших вантажних відсіків у цьому класі: всього 365 л простору за задніми сидіннями та 897 л зі складеними сидіннями.

Для Wrangler доступні три різні інформаційно-розважальні екрани: 5, 7 і 8,4 дюйма. Що більше ви платите, то більшим дисплей стає. Усі екрани працюють із інтерфейсом Jeep Uconnect.  

На додаток до сенсорних дисплеїв панель приладів Wrangler оснащена безліччю фізичних кнопок і ручок, що дозволяє легко налаштовувати аудіосистему і клімат-контроль під час водіння. Перед тим, як купити новий Jeep Wrangler 2022, зверніть увагу: у найнижчих комплектаціях відсутні деякі функції, які ми звикли отримувати як стандартні. У початковій версії відсутній вхід без ключа, електричні склопідйомники та навіть кондиціонер.

Відео тест-драйв Jeep Wrangler 2022 року

Технічні характеристики

Хороша новина: ви без проблем підберете Jeep Wrangler із потрібними параметрами та ціною. А все завдяки лінійці із п'яти силових агрегатів. Отже, під капотом позашляховика може бути:

  • стандартний 285-сильний 3,6-літровий V6 у парі з шестиступінчастою механікою або восьмиступінчастим автоматом. Він також може поєднуватися з м'якою гібридною системою Jeep eTorque, яка знижує витрати пального та покращує прискорення. Базовий Jeep Wrangler набирає розгін до 100 км/год за 7,6;
  • 270-сильний чотирициліндровий двигун із турбонаддувом об'ємом 2,0 літра;
  • 260-сильний турбодизель V6 об'ємом 3,0 літри;
  • 470-сильний 6,4-літровий V8. Він споживає паливо з загрозливою швидкістю, але розганяє позашляховик до 100 км/год за 4,5 секунди.
  • 375-сильна плагін-гібридна система складається з чотирициліндрового турбодвигуна та двох електромоторів.

Витрата палива Jeep Wrangler варіюється від нормальної до дуже великої:

  • 11,8 л/100 км з базовим V6 і автоматом,
  • 11,2 л/100 км з базовим V6 і МКПП,
  • 10,7 л/100 км з м'якою гібридною системою;
  • 10,2 л/100 км із чотирициліндровим мотором,
  • 9,4 л/100 км із дизелем, 
  • 15,7 л/100 км із V8.

Плагін-гібрид Wrangler 4xe може проїхати до 33 км у повністю електричному режимі. Заряджання акумуляторної батареї ємністю 17,3 кВтг займає приблизно 2,5 години.

Всі Jeep Wrangler постачаються з повним приводом. 

Як їде цей автомобіль? Незважаючи на значні успіхи у модернізації, Wrangler залишається рамним позашляховиком старої школи з точки зору керованості на дорозі. Підвіска з суцільною віссю викликає тремтіння в салоні під час руху нерівним асфальтом, що стомлює в тривалих поїздках. Кермо повільне і неточне, а бічний вітер, як правило, буквально здуває кузов. 

Джип Вранглер почувається чудово на бездоріжжі, що підтверджують незлічені відгуки. Захисні пластини входять до стандартної комплектації всіх моделей, а також доступні: захисні огородження, блокувальні диференціали, і наднизькочастотна передача. 

Безпека

Страховий інститут дорожньої безпеки США присвоїв Wrangler Unlimited 2022 найвищу оцінку "Добре" у чотирьох проведених краш-тестах. 

Розміри та вага 

Довжина кузова двухдверного Wrangler становить 4,2 м, а чотиридверна версія Unlimited - 4,8 м. Споряджена маса Джипа коливається від 1777 до 2368 кг залежно від конфігурації.

Можливі комплектації

Jeep Wrangler 2022 року доступний у дво- і чотиридверному варіантах кузова (останній називається Wrangler Unlimited), а також у семи базових комплектаціях: Sport, Willys Sport, Sport S, Willys, Sahara, Rubicon і Rubicon 392.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2022
Купити новий автомобіль Мазда СХ-9 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Генезіс G90 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд Genesis G90 2022: новий еталон преміуму