Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2022

4 лютого 2022

Mazda CX-9 2022 року - середньорозмірний трирядний позашляховик, який носить титул одного з найспортивніших варіантів у традиційному сімейному класі. До того ж модель поєднує у собі гарний зовнішній вигляд та майже розкішний інтер'єр. Чотирьохциліндровий двигун CX-9 з турбонаддувом забезпечує адекватне прискорення, а шасі надає фірмового стилю водіння. Чітке кермо та спортивна поведінка на поворотах більше нагадують седан, ніж позашляховик. Усередині пасажирам пропонується салон преміум-класу, але третій ряд тісний, особливо в порівнянні з просторішими конкурентами (Hyundai Palisade, Kia Telluride та Jeep Grand Cherokee L). 

Купити новий автомобіль Мазда СХ-9 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи дійсно нова Мазда СХ-9 2022 така бездоганна, чи все ж таки у популярної моделі є недоліки?

Нове в 2022

  • додано стандартний повний привід у всіх версіях,
  • представлена ​​нова комплектація Touring Plus. 

Кому варто купити?

Mazda CX-9 - автомобіль для тих, хто шукає спортивних відчуттів за кермом, але через обставини не може вибрати купе або седан. У цьому позашляховику поміститься вся родина, а водій отримає свою порцію драйву від керування автомобілем.

Нове чи б/у авто?

Нова версія середнього класу Touring Plus приєднується до лінійки Mazda СХ-9 на 2022 рік. Вона постачається з усім обладнанням моделі Touring, але додає вентильовані передні сидіння, електрорегулювання крісла водія, пофарбовані в чорний колір 20-дюймові диски та радіаторну решітку, рейлінги на даху алюмінієвого кольору та безкаркасне дзеркало заднього виду. У всіх автомобільних рядах повний привід тепер входить у стандартну комплектацію.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам сподобалася Touring Plus вибирайте авто 2022 року, а в решті випадків є сенс купити Мазда СХ-9 на авторинку. 

Mazda CX-9 або Toyota Highlander

Як і Mazda, Highlander радує продуктивністю двигуна, комфортною поїздкою, безліччю стандартних функцій безпеки та має аналогічну стартову ціну. З іншого боку, обидва позашляховики пропонують тісні сидіння третього ряду, які краще залишити дітям. Простий у використанні інформаційно-розважальний інтерфейс Toyota Хайлендер, велика вантажопідйомність і можливість буксирування надають йому переваги в практичності. CX-9, з іншого боку, приваблює вишуканим інтер'єром та гострим управлінням. Що вибрати? Справа особистих пріоритетів та переваг до бренду.

Mazda CX-9 або Kia Telluride

Kia Telluride не може зрівнятися з маневреністю Mazda CX-9, але перевершує його в інших параметрах. Теллурайд пропонує більше місця для сидіння та багажного відділення, а також вищу буксирувальну здатність. До того ж, стартова вартість позашляховика Kia нижча, ніж Mazda. Обидва авто – відмінні варіанти, але Кіа Теллурайд трохи більше підходить для сімейного відпочинку.

Салон

Mazda CX-9 - трирядний позашляховик з сімома сидіннями. Шестимісне компонування є опціональним і замінює багатомісне сидіння другого ряду парою капітанських крісел. 

Незважаючи на те, що Mazda CX-9 являється одним із найстаріших позашляховиків у цьому сегменті, її салон продовжує вражати своїм майже розкішним оформленням. Панель приладів має елегантний і сучасний дизайн, а більшість поверхонь вкриті м'якими матеріалами. Все здається міцним та добре зібраним. У топових моделях ви отримаєте навіть оригінальні алюмінієві та дерев'яні акценти. До того ж, у салоні справді тихо.

На жаль,CX-9 отримала реальні обмеження вантажного відсіку. Позашляховик пропонує 407 л простору за сидіннями третього ряду, 1082 л при складених сидіннях та 2016 л при складених другому та третьому рядах. 

Всі комплектації CX-9 оснащені мультимедійною системою Mazda з 10,3-дюймовим дисплеєм. Широкий екран встановлений високо на панелі приладів, тому водієві зручно дивитися на нього. Водночас інтерфейс керується за допомогою ручки та кількох кнопок на центральній консолі. Цей тип налаштування не так інтуїтивно зрозумілий, як сенсорний екран. Зустрічається багато відгуків про те, що налаштування простих функцій надто ускладнене. З позитивних рис дисплей має чітку та красиву графіку, а система швидко реагує на команди. 

Відео тест-драйв Mazda CX-9 2022 року

Технічні характеристики 

У сегменті, де V6 під капотом вважається звичайним явищем, Mazda ризикнула та встановила на CX-9 2,5-літровий чотирициліндровий турбований двигун. Альтернатива такій трансмісії відсутня. Мотор видає 250 к.с., звучить зухвало та розганяє позашляховик до першої сотні за 7,1 секунди. У парі із силовим агрегатом працює шестиступінчаста АКПП. До перемикання передач зазвичай відсутні претензії. 

Рестайлинг Mazda СХ-9 2022 зробив повний привід для всіх версій стандартним.  

Виробник використовує чотирициліндровий турбодвигун із розрахунком на економію бензину. Справді, витрата палива Мазда СХ-9 гідна на тлі конкурентів:

  • 11,8 л/100 км у місті,
  • 9,0 л/100 км на трасі. 

Модель має виняткову динаміку водіння для позашляховика такого розміру. Рульове керування чітке, а кузов зберігає стійкість у поворотах з мінімальним розгойдуванням кузова з боку на бік. Гальма забезпечують упевнене гальмування. Цим позашляховиком досить легко маневрувати та паркуватися на вузьких міських вулицях. Підвіска CX-9 трохи жорстка, тому пасажири відчуватимуть періодичне тремтіння під час руху нерівним асфальтом, особливо в поєднанні з доступними 20-дюймовими колесами. 

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США оцінила Mazda CX-9 2022 загальним рейтингом безпеки 5/5. Позашляховик заробив 5/5 у боковому краш-тесті, а також 4/5 у тестах на лобове зіткнення та перекидання.

Розміри та вага 

Розміри Мазда СХ-9 стандартні для сегмента:

  • довжина– 5м,
  • колісна база – 2,9 м,
  • ширина – 1,9 м,
  • висота – 1,7 м,
  • дорожній просвіт – 223 мм.

Споряджена маса становить приблизно 2000 кг.

Можливі комплектації 

Мазда пропонує СХ-9 2022 випускається в шести варіантах оформлення салону і кузова, але з однаковими технічними характеристиками: Sport, Touring, Touring Plus, Carbon Edition, Grand Touring і Signature. Позашляховик будь-якого року випуску та будь-якої комплектації можете підібрати на АвтоМото. У каталозі зібрані всі авто Mazda CX-9 зі всіх автосайтів України.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2022
Купити новий автомобіль Кіа Спортейдж 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Джип Вранглер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2022