Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2019

9 квітня 2019

Для сімей, які шукають багатофункціональний автомобіль, мінівен є найпершим варіантом, а, отже, Kia Sedona 2019 вартий уваги. Доступний у чотирьох комплектаціях і спроможний розмістити до восьми пасажирів, Sedona задовольнить чимало потреб. Не поступаючись рівнем практичності та оснащеністю Toyota Sienna чи Honda Odyssey, творіння Kia тішить тривалішою гарантією. Гарний запас потужності гарантується стандартним V6 двигуном за підтримки останніх технологій. Оскільки на даний момент не представлено гібридного варіанту Sedona, як, скажімо, у Chrysler Pacifica, йому доводиться змагатися за увагу покупця, пропонуючи майже ідентичний суперникам рівень економії пального.

Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2019

Вам сподобається

Якщо вам потрібен саме мінівен, але ціни Honda Odyssey чи Toyota Sienna справляють неприємне враження, погляньте в сторону Kia Sedona. Гарно оснащений, Sedona гарантує бажаний рівень надійності, привабливий екстер’єр та тривалу гарантію.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ті, хто перебувають у пошуку мінівену з системою повного приводу, повинні звернути увагу на Toyota Sienna. Єдиним мінівеном, який пропонує гібридну модель, у класі на даний момент є Chrysler Pacifica.

Нове у 2019 році

На поточний модельний рік Sedona трохи переглянули, освіживши передню і задню частини. З’явилися світлодіодні фари у моделі SX. Додали нову автоматичну коробку передач на вісім ступенів. Новими елементами оснащення стали бездротова зарядка, функція відкривання бічних дверей одним натиском на кнопку та два 10.1-дюймових сенсорних екрани розважальної системи задніх сидінь. Нажаль, з лінійки зникла модель SX Limited.

Враження від їзди

Опинившись за кермом, можна сміливо стверджувати, що Sedona це один з самих азартних мінівенів. Він має достатній запас потужності, хороший зворотній зв'язок та, якимось чином, відчувається меншим, ніж на справді є. На відміну від багатьох суперників за його кермом не почуваєшся як за штурвалом круїзного лайнера. Їздить мінівен плавно. Не варто забувати про хороше управління, гарний баланс та відмінний контроль рухів кузова. Автомобіль не кренить при входженні в повороти, до того ж, він позбавлений неприємного відчуття важкості. Ви будете здивовані його спритності. Окремої згадки вартує потужність. Великий 3.3-літровий V6 двигун гарантує потужний старт. Проблемою не стане навіть повна завантаженість салону і багажного відділення. Загалом, характеристики Kia Sedona потішать багатьох водіїв, зокрема і тих, хто не готовий відмовлятися від позитивного досвіду при необхідності перевозити повний салон людей.

Найкращі характеристики

Новою для цьогорічних Sedona стала система «Driver Attention Warning», яка контролює поведінку автомобіля і водія. В разі виявлення неуважності у людини за кермом, система подає звуковий сигнал та висвітлює іконку з чашкою кави на екрані, сигналізуючи водієві про те, що варто зупинитися і перепочити.

Доступне лише моделям EX і SX, автономне екстрене гальмування здатне уникнути зіткнення, автоматично застосовуючи гальма в разі виявлення неминучості зіткнення з транспортним засобом чи пішоходом.

Детально про автомобіль Kia Sedona

Інтер’єр

Як і його суперники сучасний Sedona має три ряди і здатний вмістити від семи до восьми людей в залежності від конфігурації другого ряду. Хоча і просторіший за багатьох позашляховиків, Sedona поступається Honda Odyssey, Toyota Sienna і Chrysler Pacifica в плані особистого і вантажного простору. Рівень комфорту сидінь, як завжди, на висоті, хоча класні сидіння, які нагадували крісла літака, більше недоступні. Усі Sedona, між тим, оснащені сидіннями другого ряду «Slide-N-Stow», які швидко і легко посуваються вперед, збільшуючи об’єм вантажного простору. Багатьом до смаку припаде сучасний дизайн салону. Виглядає він чудово, до того ж, всіма елементами управління користуватися дуже просто.

Відео тест-драйв Kia Sedona 2019 року

Екстер’єр

У поточному році Sedona отримав нову стилізацію передньої і задньої частин, що дозволило йти в ногу з автомобільною модою. Окремої згадки вартує дизайн 17 або 18-дюймових коліс. Виразні лінії та нова, масивна решітка радіатора трохи уподібнюють мінівен до позашляховика, що особливо помітно в моделі SX, яка на додачу отримала світлодіодні фари і денні ходові вогні. Новинкою цього року стала кнопка екстер’єру, один натиск якої автоматично відчинить бічні двері. Двері відчиняються дуже широко, що максимально спрощує доступ до третього ряду. А доступний електропривод дверей багажника полегшить процес завантаження речей.

Базова комплектація

Чотири комплектації Kia Sedona дозволяють підібрати кожному своє. Так, у базу моделі L увійшли 7.0-дюймовий екран, Bluetooth, USB входи, Apple CarPlay і Android Auto, система «Siri», камера заднього виду, кондиціонер з елементами управління спереду і ззаду, діалогове дзеркало, 12 тримачів напоїв і тканинна обшивка сидінь з здатністю відштовхувати бруд. Про безпеку дбають чисельні подушки, контроль стабільності та система допомоги при старті в гору.

Опційне обладнання

Щоб отримати бажаний елемент оснащення, необхідно обрати модель вищої комплектації. Так, модель LX постачається з вісьмома автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, двома розсувними дверима з електроприводом та тонованим заднім склом. Модель EX додає електропривод дверей багажника, шкіряну обшивку сидінь, покращену інформаційно-розважальну систему UVO, SiriusXM, зарядні порти USB 2.1,  бездротову зарядку, систему попередження при здаванні назад та тризонний клімат контроль. Моделі SX потішать аудіосистемою «Harman Kardon», 8.0-дюймовим сенсорним екраном з навігацією, вентиляцією передніх сидінь, монітором кругового огляду, світлодіодними фарами, люком з електроприводом та підігрівом керма. Стандартним оснащенням безпеки для SX є адаптивний круїз контроль, попередження про виникнення сліпих зон, автоматичне дальнє світло та система контролю стану водія «Driver Attention Warning».

Під капотом

За потужність Sedona 2019 відповідає 3.3-літровий V6 двигун на 276 кінських сил і 336 Нм. Новою парою цього року стала восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід виключно на передні колеса. Витрачає Кіа Седона 13.1 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X2 2019
Огляд тест-драйву: BMW X2 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2019