Огляд тест-драйву: BMW X2 2019

8 квітня 2019

Пропонуючи фанатам X1 щось менш практичне, але набагато спортивніше, BMW X2 це компактний кросовер з динамічним управлінням, виразною зовнішністю та продуманим салоном. Сучасний X2 коштує більше за Audi Q3 і Infiniti QX30, пропонуючи при цьому перелік оснащення і параметри ходу, яких не кожен автомобіль може досягти. Новинкою року стала модель X2 M35i, під капотом якої приховано 302 конячки і чисельні покращення задля відповідності звання автомобіля з приставкою «M». Шкода, що навіть найпотужніший X2 все ще не здатний обійти Mercedes-AMG GLA45. Натомість творіння BMW гарантують неймовірний баланс впевненості і спортивної динаміки.

Огляд тест-драйву: BMW X2 2019

Вам сподобається

Якщо вам не потрібно багато внутрішнього простору або значна буксирувальна потужність, але ви хочете стати власником кросовера рівня люкс з хорошим запасом потужності і динамічним управлінням, BMW X2 2019, можливо, ваш варіант.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви регулярно перевозите людей на задньому сидінні, вам підійдуть більші BMW X3 і Jaguar F-Pace. А ті, хто шукають схожий перелік елементів, стилізацію та рівень комфорту, але за менші гроші, отримають бажане з Infiniti QX30 чи Lincoln MKC.

Нове у 2019 році

У поточному році X2 отримав більш потужну модель X2 M35i. Не те щоб стовідсотковий «М» автомобіль, новенький M35i, тим не менше, гарантує непоганий запас потужності та ряд унікальних елементів типу диференціал з обмеженим проковзуванням «M-Sport» та управління пуском.

Враження від їзди

Може здатися, що гоночний трек не підходяще місце для тестування компактного кросоверу класу люкс, але BMW роблять наголос на управлінні і продуктивності X2. Отож, не варто дивуватися тому, що покаже він себе дуже і дуже не погано. Маленький BMW демонструє точне управління, хороший запас потужності та витискає максимум з системи повного приводу. Але це не означає, що він «брутальний» на міських вулицях. Замість цього новий X2 настільки комфортний і зібраний на асфальтованому покритті, наскільки від нього очікує більшість. 350 Ньютон метрів доступні починаючи з дуже низьких 1.450 обертів в хвилину, а це означає, що у X2 немає проблем з виконанням маневрів обгону. Підвіска у режимі «Sport», яка на треку готова потішити водія, швидко переходить у режим «Comfort» у місті. Пересування у місті полегшують навіть компактні габарити BMW X2.

Найкращі характеристики

При трохи меншій висоті даху, унікальних, скульптурних боках та ретро деталях, BMW X2 відрізняється від більш типового X1. На щастя, X2 уник додаткової масивності та нетрадиційної лінії даху більших X4 і X6.

Навряд чи компактне творіння BMW можна назвати дешевим, але на ряду  іншими європейськими брендами не збиває з ніг цінником. Добре оснащена базова модель дійсно вражає збалансованістю.

Детально про автомобіль BMW X2

Інтер’єр  

Позичивши приладову панель, дисплей iDrive, елементи дизайну та сидіння у X1, інтер’єр BMW X2 не такий просторий і високий. Передні сидіння гарантують високий рівень комфорту та надійну підтримку з достатнім запасом особистого простору. На жаль, це не стосується обох задніх сидінь. Якщо бути чесним, то і Mercedes-Benz GLA з Infiniti QX30 не кращі. Чим X2 відрізняється, так це вантажним простором, об’єм, за мірками класу, непоганий. Бонусом стане прихований відсік у задній частині кузова. Що стосується певних незручностей, то перш за все це бездротовий зарядний пристрій, який не підходить для великих смартфонів. Іншим недоліком можна вважати задні С-подібні стійки, через які утворюються сліпі зони.

Відео тест-драйв BMW X2 2019 року

Екстер’єр

Усі «X» автомобілі BMW це, по суті, спортивні версії єдиної моделі. Між тим, багатьом зовнішність нового X2 сподобається більше за решту представників лінійки. Основною причиною цьому стане відсутність у X2 стилізації під купе, яка зустрічається у X4 і X6. Замість цього, автомобіль отримав достатньо виразну стилізацію для того, щоб привернути увагу, але не змусити довго думати, що розробники хотіли сказати. Як особисті штрихи X2 варто відмітити традиційний логотип на задніх стійках та трохи зміненої форми решітку радіатора.

Базова комплектація

Базова модель BMW X2 постачається з приводом на передні колеса, 10 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, обшивкою зі штучної шкіри, аудіосистемою з iDrive, Bluetooth, USB входами та системою контролю з сенсорним екраном. Автоматичний клімат-контроль теж стандартний так само як склоочисники з сенсорами дощу, кнопкове запалювання та електропривод дверей багажника. На додачу до чисельних подушок безпеки X2 отримав камеру заднього виду.

Опційне обладнання

Система повного приводу є опцією для базовою моделі та стандартною для M35i. Окрім того, X2 ділиться на три рівні: стандартний дизайн, M Sport X Design та M35i. Останніх два отримали більш агресивну стилізацію та пакет «Convenience Tier» з автоматичним складанням бічних дзеркал, автоматичним затемненням дзеркала заднього виду, функцією доступу без ключа та панорамним люком. Пакет «Premium» додає проекційну приладову панель на вітровому склі, навігацію, підігрів передніх сидінь і керма та дистанційний сервіс від BMW. Іншими опціями стали різні кольори, шкіряна обшивка, бездротова зарядка, точка Wi-Fi, аудіосистема «Harman Kardon», Apple CarPlay, сенсори паркування та активний круїз контроль з системою стоп/старт.

Під капотом

Стандартним у 2019 році є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 228 кінських сил і 350 Ньютон метрів. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Сотні кросовер досягає за 6.4 секунд. Витрата пального BMW X2 перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському та 9.1 л/100км у змішаному циклах. Як більш динамічна модель пропонується нова X2 M35i з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 306 кінських сил і 450 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. У даному випадку повний привід BMW X2 має стандартно. До сотні автомобіль розганяється за 4.9 секунди.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2019
Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2019
Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2019