Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018

13 червня 2018

Харизматичний Kia Stinger - це абсолютно нова модель від корейського автовиробника. Основною місією новачка стала зміна всього, що вам відомо про бренд. Цей стрімкий, чотирьохдверний ліфтбек націлений на суперництво з BMW 4 Series Gran Coupe і Audi A5 Sportback. Автомобіль добре підготували до бійки, оснастивши: заднім або повним приводом, потужними турбодвигунами, спортивно налаштованою підвіскою, точним управлінням і здатністю демонструвати динаміку не гіршу, ніж у BMW і Audi. Наскільки покупці готові сприймати спортивне творіння Kia, не зрозуміло, але ті, хто ризикнуть, будуть приємно здивовані.

Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018

Вам сподобається

Якщо ви полюбляєте спортивні автомобілі за їх динаміку і не дуже переймаєтесь через відсутність відомої емблеми, kia stinger 2018 року до ваших послуг. З відмінним управлінням і чималим запасом потужності ліфтбек вартий уваги.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ціна на базову модель приваблює, але вона швидко зростає, як тільки покупець подумає про опції. Це вже територія BMW і Audi, а витрачати преміум суму на не премуім бренд не всім захочеться.

Нове у 2018 році

Перед нами абсолютна новинка, Kia Stinger унікальна пропозиція починаючи колесами, закінчуючи панелями даху. Окрім цього, Stinger представляє нову філософію Kia, яку один з лідерів бренду коротко охарактеризував як «поділ історії на до та після».

Враження від їзди

Як тільки ви виїдете з магазину, одразу зрозумієте, що Stinger особливий автомобіль. Починаючи гарчанням V6 турбодвигуна на 370 кінських сил, продовжуючи точністю керування, і закінчуючи налаштуваннями підвіски, ліфтбек демонструє гідний рівень. Найкращим стало те, що перед нами настільки спортивний автомобіль, наскільки це можливо. Двигун бездоганно подає потужність, а восьмиступінчаста автоматична коробка миттєво і плавно переходить з передачі на передачу. На поворотах достатній хід підвіски дозволяє автомобілю адекватно реагувати на дорожні нерівності і не хилитися занадто сильно. Передбачені різноманітні режими управління: Smart, Eco, Comfort і Sport. Шибайголовам до смаку найпевніше припаде останній, але він робить управління надміру тяжким, що навряд чи знадобиться у повсякденному житті. Потрібного балансу можна досягти з режимом Comfort. Благо технічні характеристики kia stinger 2018 дозволяють підлаштувати автомобіль під різноманітні ситуації і потреби. Насолодитися ліфтбеком можна на крейсерській швидкості, а заразом відмітити вишуканість і затишок салону. Приємно, що навіть у розслабленому стані Stinger гарантує достатньо зворотного зв’язку керма і підвіски.  

Найкращі характеристики

Основним аспектом будь-якого спортивного автомобіля залишається добре продумана динаміка шасі, саме те, що маємо у Stinger. З ідеальним балансом продуктивності і комфорту, Stinger стовідсотково відображає сутність європейського седану, який так прагне наслідувати.

Це можна вважати початком повстання проти кросоверів і як доказ маємо новенький Kia Stinger з кузовом ліфтбек. Пропонуючи майже таку саму міць, але з більш плавними і обтічними лініями, Stinger не пожертвував спортивною спрямованістю.

Детально про автомобіль Kia Stinger

Інтер’єр

Салон kia stinger 2018 виглядає так, наче компанія прогнала типову стилізацію через фільтр Mercedes-Benz. Планування нагадує Forte, Cadenza і Sedona, але виглядає вишуканіше. Багатьом сподобаються виступаючі решітки динаміків і центральні вентиляційні отвори у стилі Mercedes-Benz S-Class. Класовості додає металеве оздоблення елементів управління інформаційно-розважальної системи, хоча це ускладнює розуміння написаного на кнопках. Місця як попереду, так і позаду вдосталь, не пощастить хіба що тому, хто опиниться на центральній позиції заднього сидіння. У багажному відділенні багато місця, кількість якого збільшується при складанні заднього сидіння.

Відео тест-драйв Kia Stinger 2018

Екстер’єр

Сучасний Stinger має класичні задньопривідні пропорції з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною. Звісно, більшість елементів, які були очікуваними від бренду, включно з решіткою радіатора «ніс тигра», присутні, але перед нами не типовий Kia. Силует можна переплутати з Audi A5 Sportback або BMW 4 Series Gran Sport. Хоча придивившись, починаєш помічати різницю. Декому здасться, що екстер’єр зробили занадто вигадливим з різноманітними вентиляційними отворами, хитромудрими крилами і подовженим задніми фарами, що виглядає радше експресивно, ніж спортивно.

Базова комплектація

Відповідаючи основній меті, а саме бути альтернативою люксовим європейським брендам, Stinger має хороший перелік оснащення навіть у базовій моделі. Так, стандартними стали: шкіряне оздоблення керма і важеля перемикання передач, кнопкове запалювання, функція доступу без ключа, електропривод передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, аудіосистема з 7.0-дюймовим сенсорним екраном з Apple CarPlay і Android Auto. Про безпеку дбають: чисельні подушки, передні і задні сенсори паркування, камера заднього виду з динамічними лініями та «Brake Fade Compensation», завдяки чому збільшується сила гальм при їх перегріванні.

Опційне обладнання

Найцікавішими опціями стали система повного приводу і V6 двигун, доступні для моделей kia stinger gt 2018. Слідуючи сучасним тенденціям, компанія розмістила більшість опцій по відповідним комплектаціям. Переходячи від базової моделі до Premium, GT, GT1 і GT2, ви отримуєте помітно більше. Топова модель GT2 отримала: диференціал з самоблокуванням, систему керування пуском, 19-дюймові колеса, світлодіодні фари, чорне хромоване оздоблення, вентиляційні отвори багажника і шкіру Nappa водійського сидіння з 16 режимами налаштування. Для моделей Premium і GT1 стандартною стала аудіосистема «Harman/Kardon». Серед пакетів передбачений «Driver-assist» з системою уникнення можливого зіткнення, розумним круїз-контролем, системою допомоги руху по смузі, системою моніторингу сліпих зон і попередженням про перехресний рух. Усі зазначені опції є стандартними для моделі GT2.

Під капотом

Двигуни kia stinger тішать потужністю. Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 255 кінських сил і 353 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Привід стандартно на задні колеса. Розгін kia stinger з цим двигуном відбувається за 6.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.8 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 9.6 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники витрати зростають до 10.9, 8.7 та 9.6 л/100км відповідно. 3.3-літровий V6 турбодвигун пропонує 370 кінських сил і 510 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 4.9 секунд. Витрата пального становить 12.6 л/100км у місті, 9.8 л/100км за його межами і 11.3 л/100км у середньому з приводом на задні колеса. З повним приводом показник розгону залишиться незмінним, а от витрата зросте до 13.5, 10.0 і 11.9 л/100км відповідно. Як альтернатива, але не на всіх ринках, пропонується дизельний 2.2-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 440 Нм. З заднім приводом розгін відбувається за 7.7 секунд. Витрата пального становить 6.7 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018
Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018
Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018