Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018

12 червня 2018

Улюбленець молодих ентузіастів, які хочуть отримати доступне задоволення, Subaru BRZ це компактне, полегшене купе з заднім приводом, механічною коробкою передач і 200 кіньми під капотом. Це єдине творіння бренду, яке не має повного приводу, до того ж, перед нами один із найдешевших представників сімейства. За потужність відповідає 2.0-літровий двигун з горизонтальним протиставленням чотирьох циліндрів. За рахунок такої конфігурації знижується центр тяжіння автомобіля і покращується керованість. Конкурує купе з Mazda Miata і зовні схожим Toyota 86, але на відміну від Miata, subaru brz 2018 запропонований виключно як купе з невеликими задніми сидіннями.

Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018

Вам сподобається

Якщо ви прагнете отримати справжній водійський досвід і відчути потужність за доступною ціною, зверніть увагу на Subaru BRZ. Перед нами один з найдешевших задньопривідних купе на ринку, тому купити новий subaru brz не проблема. Можливо, 200 кінськими силами зараз нікого не здивуєш, але компактному автомобілю їх вистачає з головою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Автомобіль пропонується виключно у кузові купе. Тому, якщо ви хочете опинитися за кермом кабріолету, варто звернути увагу на Mazda Miata і Ford Mustang. Крім того, купе бракує вишуканості. В даній ситуації VW Golf GTI або Ford Focus ST запропонують як більше комфорту, так і більше практичності.

Нове у 2018 році

У поточному році були покращені інформаційно-розважальна і навігаційна системи. На розсуд публіки була представлена високопродуктивна модель BRZ tS. Вона може похвалитися 18-дюймовими колесами і покращеним керуванням. Планується побудова лише 500 екземплярів.

Враження від їзди

Якщо опинившись за кермом, ви очікуєте на розгін з димом з під коліс і втисканням корпусу у сидіння, Subaru BRZ не розчарує. Сотні купе досягає за 7.6 секунд. Між тим, сучасний ринок знає варіанти, які перевершать цей показник. Справжнім подарунком BRZ є те, як він входить у повороти і відчуття, які при цьому переживає водій. Якщо виписування крутих поворотів, витискання з двигуна максимуму і самостійне перемикання передач це спосіб, у який ви отримуєте задоволення, BRZ вас підтримає. Як альтернатива пропонується шестиступінчаста автоматична коробка передач з механічним режимом, але її механічна колега має відмінну точність і більше пасує автомобілю. Людині за кермом гарантований хороший час. Компанія навіть налаштувала контроль стабільності таким чином, щоб водій відчував заніс задньої частини автомобіля перед тим, як система втрутиться у процес.

Найкращі характеристики

Моделі Limited і tS пропонують унікальні показники продуктивності, які відображаються на 4.2-дюймовому багатофункціональному LCD дисплеї, який знаходиться праворуч від тахометра. Водій може перевірити: позицію педалі газу, гальмівну потужність, кут керма, температуру води і масла.

Заднє сидіння купе невелике, між тим двоє друзів там помістяться. У разі відсутності необхідності у використанні, його можна скласти і збільшити об’єм багажного відділення.

Детально про автомобіль Subaru BRZ

Інтер’єр

У ковшеподіних сидіннях BRZ ви сидітимете низько. Рульове колесо на три спиці, важіль перемикання передач і педалі розташовані так, щоб під час виконання маневрів ви ні про що не думали. Навіть тахометр саме там, де має бути, навпроти водія. Салон subaru brz розрахований на чотирьох, але заднє сидіння занадто тісне для повноцінного, постійного використання. Хорошою новиною є те, що його можна скласти. Загалом, ергономіка є сильною стороною автомобіля, але інформаційно-розважальна система, незважаючи на оновлення, виглядає не дуже сучасно.

Екстер’єр

При 423.4 см у довжину BRZ на 25.4 см коротший за Chevy Corvette, але майже на 25 см довший за Mazda Miata. Купе виглядає масивно з широкими крилами і видовженим капотом. Творіння Subaru дуже нагадує Toyota 86, до того ж, створювалося на одному з ним заводі, але має індивідуальний дизайн бамперів і коліс. Задню частину доповнюють два вихлопних патрубки й алюмінієвий спойлер. Прикрасою передньої частини стали світлодіодні фари. Нова модель BRZ tS отримала більший спойлер з вуглецевого волокна та 18-дюймові колеса.

Базова комплектація

Сучасний BRZ доступний у двох комплектаціях: Premium і Limited. Базовий subaru brz premium отримав: 6.2-дюймовий сенсорний мультимедійний дисплей з AM/FM/CD системою на 8 динаміків, Bluetooth, USB-порти, камеру заднього виду, механічне налаштування водійського сидіння, диференціал з обмеженим проковзуванням, 17-дюймові колеса, круїз-контроль, шкіряне оздоблення важеля перемикання і рульове колесо, яке регулюється по куту і вильоту. Моделі Limited додадуть: шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, автоматичний двозонний клімат-контроль, світлодіодні протитуманні вогні, систему безпеки, кнопкове запалювання, 4.2-дюймовий кольоровий дисплей і червоні акценти салону. Ексклюзивна BRZ tS потішить чорною шкірою з червоними стіжками.

Опційне обладнання

Перелік опцій відносно невеликий. Бажаючим отримати автоматичну коробку варто перейти до моделі Limited. Пакет «Performance», доступний для моделей з механічною коробкою, додає чорні, литі диски коліс, гальма Brembo та передні/задні амортизатори Sachs. Для підвищення задоволення від їзди модель BRZ tS отримує: спеціальні компоненти підвіски, кріплення шасі, 18-дюймові колеса та високопродуктивні шини Michelin. Нажаль, моніторинг сліпих зон не доступний взагалі.

Під капотом

У subaru brz двигун один. Він гарантує 200 кінських сил і 205 Нм. Пару йому стандартно складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Сотні купе досягає за 7.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.4 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Як опція пропонується шестиступінчаста автоматична коробка передач. В цьому випадку розгін відбуватиметься за 8.2 секунд. Витрата пального становитиме 9.6 л/100км у місті, 5.7 л/100км за його межами і 7.1 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018
Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018
Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018