Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018

18 квітня 2018

Як тільки Land Rover остаточно відмовилася від старих рамних позашляховиків, фанати почали непокоїтися, що зникне відчуття сили та здатність справлятися з перепонами бездоріжжя. У випадку сучасного Land Rover Discovery, набагато більш цивілізованого, економічного і вишуканого позашляховика, водій нічого не втратить при бажанні проїхатися підступними шляхами. Завдяки інтенсивному використанню алюмінію, семимісний Discovery відчувається легшим і більш спритним, ніж старий LR4. Безперечним бонусом стали бензинові та дизельні турбодвигуни, які гарантують достатній запас потужності та хороший рівень економії. А здатність підлаштовуватися під поверхню дозволяє новому Discovery діставатися до таких місць, про які Audi Q7 або Acura MDX і мріяти не можуть.

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте семимісний вишуканий позашляховик, який при необхідності підтримає бажання проїхатися по гірським серпантинам, цей легковий автомобіль до ваших послуг. А дизельні двигуни і динаміка Land Rover Discovery дають значну перевагу над, скажімо, Lexus GX 460.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не зацікавлені у здатності підкорювати биті шляхи або у покращеній динаміці, можна розглянути менш дорогі Acura MDX, Volvo XC90 або GMC Acadia Denali. Крім того, фанати Apple CarPlay або Android Auto будуть розчаровані.

Нове у 2018 році

У поточному році для всієї модельної лінійки став доступним дизельний двигун, а  10.0-дюймовий екран навігаційної системи й автоматичне екстрене гальмування стали стандартними. Новий проекційний дисплей на вітровому склі увійшов у базу моделей Land Rover Discovery HSE і HSE Luxury, до того ж, вони отримали 12.3-дюймовий інтерактивний водійський дисплей.

Враження від їзди

За те, що цей вишуканий позашляховик сильно нагадує більший і дорожчий Range Rover, варто дякувати вдалому дизайну. З’явившись декількома роками пізніше за LR4, сучасний Discovery не лише їздить краще, а й залишається набагато тихішим всередині. Більшості власників потужності бензинового V6 турбодвигуна вистачить з головою. Сотні з ним автомобіль досягає за 7.1 секунд. Поціновувачам максимального крутного моменту і хорошого рівня економії ми рекомендуємо звернути увагу на дизельний 3.0-літровий турбодвигун. На асфальтованому покритті Discovery поводиться так, як того очікуєш від творіння Land Rover, це стосується і позашляхових можливостей. Чи сипучий пісок, чи в’язка багнюка, чи глибокий сніг, автоматична система розпізнавання поверхонь не боїться перешкод. Бажаєте більше контролю? Набір налаштувань і доступний понижуючий ряд трансмісії дозволять водієві довести Discovery до ліміту можливостей.

Найкращі характеристики

Менший Discovery не має на меті перевершити або зрівнятися з Land Rover, але процес проходження перешкод бездоріжжя йому вдається зробити більш приємним. Більшість водіїв ніколи не дізнаються, що розкішний, семимісний позашляховик здатний видиратися по схилах та пробиратися крізь водні потоки, глибиною 0.9 м.  

Шанувальники технологій уподобають численні гаджети Discovery, включно з водонепроникним розумним браслетом. З ним власник може користуватися багажним відділенням і налаштуваннями сидінь через смартфон.

Детально про автомобіль Land Rover Discovery

Інтер’єр

Усі моделі вміщують сімох людей на трьох рядах, але для п’ятимісної базової і HSE моделей така конфігурація опційна. На відміну від більшості позашляховиків, третій ряд Discovery цілком придатний для дорослих. Але найкращим місцем, все одно, залишається водійське. Фронтальна видимість вражає, загальний рівень комфорту підсилюють передні підлокітники з численними режимами налаштування. Об’єм багажника Land Rover Discovery з розкладеними сидіннями третього ряду не вражає, але зростає до 1.1 м3, якщо їх скласти і до 2.3 м3, якщо скласти другий ряд.

Екстер’єр

Сучасний екстер’єр Discovery відійшов від блокоподібного дизайну, який асоціюється з класичними Land Rover, ставши м’якшим. Зникли асиметричні, двокомпонентні двері багажного відділення, замість них з’явилися стандартні з електроприводом. Тут чітко проглядається новий стиль більшого Range Rover і меншого Discovery Sport. Форма змінилася, але сучасний Discovery залишився функціональним позашляховиком з 27.9 см дорожнього просвіту.

Базова комплектація  

У поточному році Land Rover Discovery доступний у трьох комплектаціях: SE, HSE і HSE Luxury. Найдешевша SE постачається з системою повного приводу з роздатковою коробкою, системою розпізнавання поверхонь, двозонним клімат-контролем, панорамним люком, екстреним гальмуванням, навігацією, шкіряною обшивкою, 12 налаштуваннями передніх сидінь, електроприводом багажного відділення та задніми сенсорами паркування. Базова інформаційно-розважальна система включає: 10 динаміків, аудіо на 250 Вт, Bluetooth і 10.0-дюймовий сенсорний екран. Моделі SE і HSE мають два ряди і п’ять місць. Конфігурація на три ряди і сім місць опційна. Досі не доступні Apple CarPlay і Android Auto.

Опційне обладнання

Модель HSE отримала: тризонний клімат-контроль та аудіосистему Meridian на 380 Вт. Топова HSE Luxury додасть: третій ряд сидінь, пневматичну підвіску, роздаткову коробку на дві швидкості, аудіосистему Meridian на 825 Вт, підігрів передніх і задніх сидінь, підігрів керма та 16 режимів налаштування передніх сидінь. Іншими опціями стали: система кругового огляду, моніторинг сліпих зон, система розпізнавання дорожніх знаків, система допомоги руху по смузі та адаптивний круїз-контроль. Задній диференціал з блокуванням робить з Discovery справжню грозу бездоріжжя.

Технічні характеристики

У 2018 році Land Rover Discovery пропонує два двигуна. Стандартним став бензиновий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил та 450 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 7.1 секунд. Витрата пального становить 14.2 л/100 км у міському, 9.3 л/100 км у заміському та 10.9 л/100 км у змішаному циклах. Опцією став дизельний 3.0-літровий V6 турбодвигун на 258 кінських сил та 600 Нм, вперше запропонований для Range Rover. Як і у випадку з бензиновим двигуном, маємо автоматичну коробку на вісім ступенів і повний привід. Відмітки у 100 км/год Discovery досягає за 8.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.3 л/100 км у місті, 6.5 л/100 км за його межами та 7.2 л/100 км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018
Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018