Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017

18 квітня 2018

Абсолютно новий Land Rover Discovery замінив LR4, британський позашляховик на три ряди і сім місць. І по дизайну і по манері їзди вдосконалений Discovery сильно відрізняється від вуглуватого і утилітарного LR4. Як і останній Range Rover свіженький Discovery скинув чимало ваги, майже 454 кг, все завдяки використанню алюмінію. Схуднення, бензиновий V6 турбодвигун і доступний дизельний двигун дозволили позашляховику дивувати спритністю, затишком ходу і легкістю управління. На ряду з усіма змінами Land Rover залишається більше ніж придатним до їзди по бездоріжжю. З доступним оснащенням Discovery направиться туди, куди ризикне забратися водій, а це значно далі, ніж Audi Q7 і Acura MDX.  

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017

Вам сподобається

Якщо вам потрібен позашляховик класу люкс на три ряди і сім посадочних місць, який має хороші манери їзди по звичайним дорогам і вражає при пересуванні по бездоріжжю, Land Rover Discovery 2017 хороший варіант. Новий дизельний турбодвигун допомагає відрізнитися від найближчого суперника Lexus GX 460.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

За все доводиться платити, і потужність Discovery не стала винятком, тому варто переглянути бюджет. В разі якщо ви не потребуєте надзвичайних можливостей при пересуванні по хащам, до того ж, бажаєте зекономити, зверніть увагу на Acura MDX, Volvo XC90 або Infiniti QX60. А при бажанні отримати додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto» доведеться пошукати деінде або відкласти купівлю до 2018 року.  

Нове у 2017 році

Позашляховик Land Rover Discovery постав абсолютно новим у 2017 році. Автомобіль на два/три ряди прийшов на зміну LR4. На додачу до оновленої зовнішності Discovery пропонує дизельний двигун і набір засобів безпеки і допомоги.

Враження від їзди

Сучасний Land Rover Discovery більше подібний до відомого Range Rover, ніж до LR4, на зміну якого прийшов. Звідси висока стартова ціна. Нова, полегшена архітектура творіння Land Rover дозволяє йому бути спритнішим. Заокруглені форми зіграли на користь аеродинаміки і затишку, особливо у порівнянні з попередніми поколіннями. Стандартний бензиновий турбодвигун чудово справляється з забезпеченням потужності. Сотні завдяки йому позашляховик досягає за 7.1 секунд. Не може не подобатися і новий дизельний турбодвигун. Завдяки йому габаритний Discovery витрачає 7.2 л/100км у змішаному циклі. Позашляховик поглинає асфальтовані дороги кілометр за кілометром. З’їхавши зі звичайного покриття, автомобіль опиняється у своїй стихії. Пісок, бруд, каміння, сніг не є проблемою для Discovery. З цим автомобілем ви з легкістю впораєтесь з гірськими серпантинами. Складається враження, що для нього не існує непрохідних територій. З більшістю негараздів вам допоможе впоратися автоматична система Terrain Response. Представлені режими подбають про решту.

Найкращі характеристики

Позашляховики створювалися з думкою про самі непередбачувані ситуації. Щоправда всі чудово розуміють, що більшість Land Rover ніколи не будуть доведені до меж можливостей. Однак у разі потреби новий Discovery підтримує будь-яку шалену ідею водія.

Починаючи сидіннями, які можна скласти дистанційно за допомогою мобільного телефону, продовжуючи продуманим багажним відділенням і закінчуючи розумним браслетом Activity Key, новий Discovery не перестає дивувати сучасними технологіями.  

Детально про новий Land Rover Discovery 2017 року

Інтер’єр

Усі Discovery можуть розмістити сімох людей на трьох рядах, але така конфігурація є опцією для базової моделі, яка стандартно вміщує лише п’ятьох. На відміну від інших позашляховиків на три ряди, останні місця Discovery цілком придатні для дорослих пасажирів. Одначе, найкращим сидінням все одно залишається водійське. Чудова видимість і підлокітники, які ідеально підлаштовуються під водія, не можуть не тішити. Вантажного простору позаду третього ряду не так багато, але ситуація змінюється, якщо його скласти. Зі складеними сидіннями другого ряду водій отримує майже 2.35 м3 простору.

Екстер’єр

Зовнішність Discovery це приклад переходу від кострубатого стилю традиційного позашляховика до більш м’яких і плавних ліній сучасного, стильного автомобіля. Новенький Discovery чудово вписався у лінійку з відомим Range Rover і компактним Discovery Sport. Не зважаючи на зміну зовнішньої форми Discovery залишається функціональним позашляховиком з 28 см дорожнього просвіту. Зовнішність сучасного Discovery позбавлена одного з легендарних елементів LR4 – двокомпонентних дверей багажного відділення. Замість них пропонуються стандартні двері з електроприводом.

Відео Ленд Ровер Діскавері 2017 року

Базова комплектація Ленд Ровер Діскавері 2017 року

У поточному році позашляховик доступний у чотирьох комплектаціях: SE, HSE, HSE Luxury і First Edition. Найдешевший Discovery постачається з бензиновим турбодвигуном, системою повного приводу з роздатковою коробкою на одну швидкість і системою розпізнавання поверхонь, двозонним клімат-контролем, панорамним люком, шкіряною обшивкою, передніми сидіннями з 12 режимами налаштування, електроприводом дверей багажника і задніми сенсорами паркування. Стандартна інформаційно-розважальна система складається з: 10 динаміків, аудіо на 250 Вт, Bluetooth і 8.0-дюймового екрану. Моделі SE і HSE мають два ряди, а, отже, вміщують п’ятьох пасажирів. Конфігурація на три ряди є опцією. Додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto» не представлені взагалі, їх поява очікується у моделях 2018 року.  

Опційне обладнання

Модель HSE може похвалитися: тризонним клімат-контролем, 10.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, аудіосистемою Meridian на 380 Вт. Цю ж модель можна оснастити декількома спеціальними пакетами і новим дизельним турбодвигуном. Модель HSE Luxury отримала: семимісну конфігурацію, пневматичну підвіску, роздаткову коробку на 2 швидкості, аудіосистему Meridian на 825 Вт, функцію підігріву передніх сидінь і рульового колеса та 16 режимів налаштування цих самих сидінь. До загального списку опцій увійшли: система камер кругового огляду, моніторинг сліпих зон, функція розпізнавання дорожніх знаків, система допомоги руху по смузі, адаптивний круїз-контроль з автоматичним екстреним гальмуванням. Модель First Edition оснащена усім вищезгаданим.  

Технічні характеристики Ленд Ровер Діскавері 2017 року

Базовим став 3.0-літровий V6 бензиновий турбодвигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Сотні позашляховик досягає за 7.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 14.2 л/100км у міському, 9.3 л/100км у заміському та 10.9 л/100км у змішаному циклах. Новинкою 2017 року став 3.0-літровий V6 дизельний турбодвигун на 258 кінських сил і 600 Нм. Відмітки у 100 км/год автомобіль досягає за 8.1 секунд. Витрата сягає 8.3 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами і 7.2 л/100км в середньому. Система повного приводу є стандартною для усіх моделей Discovery.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017
Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2017
Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017