Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover 2021

22 червня 2021

Range Rover - символу британської розкоші та можливостей. Хоча автомобілю виповнилося 50 років, Рендж Ровер як завжди пропонує вражаючі позашляхові можливості та преміальність, яку очікують покупці. З шістьма доступними силовими агрегатами, від турбодизеля до V8 з наддувом і плагін-гібрида, Рендж Ровер 2021 може бути обладнаний для виконання безлічі завдань.

Купити новий автомобіль Ленд Ровер Ренд Ровер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

Дебют спеціальних версій Westminster, Fifty і Black.

Кому варто купити?

Range Rover незаперечно помітний на дорозі і дає водієві відчути себе особливим за кермом. 

Варто звернути увагуа на Рендж Ровер 2021 року, якщо ви шукаєте розкішний позашляховик. Він просторий, стильно оформлений та підходить для щоденних поїздок.

Нове або б/у авто?

Land Rover додає три спеціальні версії в лінійку Range Rover 2021 року: Westminster, Fifty і Black. Ці моделі мають унікальні акценти, але в іншому пропонують ті ж доступні функції. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Технічно Range Rover 2021 ідентичний торішнім авто і якщо оновлений зовнішній вигляд не викликає у вас захоплення, подивіться б/у варіанти. Майте на увазі: поточне покоління дебютувало ще в 2013 році, останній редизайн був в 2019 році. 

Land Rover Range Rover або Range Rover Sport

Range Rover Sport має багато спільного з великим Range Rover, від варіантів двигуна до функцій безпеки. Однак є дві ключові відмінності: вартість та кількість місць. Sport починається з $ 69 500 і пропонується в п'яти- і семимісному компонуванні. Цінник Range Rover починається з $ 92 000 і може вмістити до п'яти чоловік. Обидва цих розкішних позашляховика володіють універсальним дизайном, але Range Rover Sport пропонує набагато більшу цінність та практичність. Обов'язково протестуйте обидва авто перед прийняттям рішення.

Land Rover Range Rover або Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class, або G-Wagen - головний конкурент Range Rover. Ці п'ятимісні позашляховики можуть похвалитися першокласними матеріалами салону, комфортабельними поїздками і приголомшливими позашляховими якостями. Однак зробити вибір між ними набагато простіше, ніж ви думаєте. G-Class має простішу у використанні інформаційно-розважальну систему і вищу прогнозовану надійність. Якщо ваш бюджет дозволяє, вибирайте G-Class.

Салон

Range Rover - дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння зручні, а висоти стелі та простору під ногами більш ніж достатньо навіть для високих пасажирів. Посадка водія розслаблююча, а оглядовість гарна у всіх напрямках. Заднє сидіння позашляховика вважається одним із найкомфортніших в класі. 

Доступна люксова чотиримісна компоновка, яка замінює заднє середнє крісло центральною консоллю та складними столиками. На жаль, Range Rover 2021 пропонує такий салон тільки в найдорожчій комплектації.

Інтер'єр Range Rover оформлений виключно люксовими матеріалами: м'якою шкірою, приємним на дотик пластиком, натуральним деревом і алюмінієм. У салоні завжди залишається тихо, навіть на найвищій швидкості на трасі. Однак дизайн інтер'єру трохи суперечливий. Деякі критики захоплюються мінімалістичним стилем, водночас інші говорять, що він занадто стриманий й межує з бюджетністью як для такого дорогого автомобіля.

Вантажний відсік Range Rover просторий, але все ж поступається конкурентам. Стандартна модель має 977 л за задніми сидіннями і 2007 л зі складеними сидіннями. Модель з довгою колісною базою збільшує загальний вантажний простір до 2195 л.

Конструкція роздільних задніх дверей зручна для перевезення дрібних або незакріплених предметів у вантажному відсіку. У салоні також є корисне місце для зберігання, включаючи подвійні “бардачки” та кілька ящиків. Коробка-холодильник насправді того не варта - вона займає багато місця, але не дуже допомагає охолодженню їжі або напоїв. 

Інформаційно-розважальна система Land Rover Range Rover викликає суперечливі почуття. На приладовій панелі позашляховика розташовані два 10-дюймових сенсорні екрани. Верхній дисплей управляє функціями звуку та навігації, а також додатками Apple CarPlay та Android Auto, а нижній регулює налаштування кондиціонування, крісел і режиму руху.

Обидва монітора повільно реагують на введення. Нижній екран особливо відволікає від використання, тому що його панель регулює різні функції залежно від того, яке меню відображається. Те ж саме можна сказати і про цифрові кнопки на кермі, які змінюються в залежності від меню панелі приладів. 

Система навігації дуже функціональна, з хорошою маршрутизацією трафіку і можливістю легко додавати точки до маршруту. Інтеграція Android Auto та Apple CarPlay - приємна особливість, яка вона добре працює і красиво відображається на екрані.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover 2021 року

Технічні характеристики 

Range Rover пропонує технічні характеристики для будь-яких потреб. Спектр варіантів трансмісій вражає:

  • стандартна версія вміщує в себе 355-сильний шестициліндровий двигун з турбонаддувом, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач та повний привід. Така потужна комбінація розганяє позашляховик з нуля до 100 км/год за 6,6 секунд;
  • модернізована версія цього двигуна виробляє 395 л.с. Вона скорочує час розгону з місця до 100 км / год до 5,9 секунд;
  • доступний 518-сильний V8 з наддувом пропонує швидшу реакцію дросельної заслінки;
  • опціональний 557-сильний двигун видає приємний звук вихлопу та забезпечує впевнене прискорення. Розгін від нуля до 100 км/год займає всього за 5,1 с.

Два інших варіанти включають плагін-гібридний чотирициліндровий двигун потужністю 398 "конячок" і турбодизель V6 на 254 кінських сили. Дизельний V6 дуже тихий. 

Range Rover пропонує найекономнішу витрату палива в класі розкішних великих позашляховиків. Модель з турбованим шестициліндровим двигуном витрачає близько 11.8 л/100 км, з дизельним V6 - 9.4 л, з V8 - 12.4 л на сотню кілометрів.

Плагін-гібрид Range Rover в комбінованому русі витратить близько 12.0 л. Зарядка акумуляторної батареї займає близько 3 години від побутової розетки на 220 В.

Range Rover забезпечує тиху та комфортну поїздку завдяки своїй адаптивній пневматичній підвісці. Компроміс для цієї шовковистої плавності ходу - помітний нахил кузова на швидкісних поворотах. Проте Range Rover відчуває себе досить стійко на швидкостях руху по місту. Вам буде напрочуд легко маневрувати і паркуватися в важкодоступних місцях.

Рендж Ровер може не рекламувати свій позашляховий родовід так явно, як конкуренти. Land Rover Range Rover має всі необхідні параметри для бездоріжжя: дорожній просвіт 297 мм з пневматичною підвіскою в максимальних налаштуваннях, двоступеневу роздавальну коробку з високими і низькими передачами, режими контролю тяги на бездоріжжі, систему контролю малій швидкості і диференціал підвищеного тертя.

Максимальна буксирувальна здатність 3492 кг є однією з кращих у своєму класі, що додає корисності Rover.

Безпека

Рендж Ровер офіційно не тестували на безпеку. Це типово для елітних автомобілів.

Розміри і вага 

Range Rover має такі розміри: довжина - 4,99 м в стандартній конфігурації і 5.21 м в конфігурації з довгою колісною базою, висота - 1.83 м, ширина - 1.98 м. Важить споряджений позашляховик 2240-2596 кг.

Можливі комплектації 

Купити новий Рендж Ровер в 2021 році можна в одній з семи комплектацій: Basic, HSE, Westminster Edition, Autobiography, Fifty Edition, SVAutobiography і Black Edition.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2021
Купити новий автомобіль Акура ТЛХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Мерседес-Бенц ЦЛС класу 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2021