Огляд тест-драйву: Lexus LS 2020

3 липня 2020

LS - це потужний автомобіль з розкішним салоном, але який поступається деяким суперникам у класі. Він доступний як зі стандартним бензиновим, так і з гібридним силовим агрегатом. Салон не тільки комфортний, а й стильний. Сидіння доволі зручні, технічна начинка багата, а багажник великий. Основним недоліком LS є те, що   навігація в інтерфейсі інформаційно-розважальної системи відбувається не через сенсорний екран, а за допомогою тачпада, що досить незручно.

Огляд тест-драйву: Lexus LS 2020

Нове на 2020 рік

  • Великих змін немає.

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Порівнюючи його з іншими розкішними автомобілями, важко знайти багато причин для вибору саме Lexus LS.  Єдиною суттєвою перевагою перед конкурентами є те, що він коштує дешевше. Якщо оцінювати LS незалежно, то це відмінне авто. Однак, незважаючи на свою якість, цей Lexus все ж недотягує до конкурентів. Якщо вас цікавить ця модель, то варто звернути увагу на Mercedes-Benz S-Класу, BMW 7-ї серії та Audi A8.

Нове чи вживане?

Lexus LS 2020 належить до нового покоління, що почали випускати у  2018 році. У 2018 році Lexus покращив дизайн LS 500 і представив гібридну версію - 500h. Був збільшений простір для ніг пасажирів позаду, а двигун для бензинових моделей було замінено на більш потужний та економний. Тепер Lexus пропонує кращий вибір систем безпеки, таких як проекція панелі приладів на лобове скло, попередження про об’єкти що рукаються у поперечному напрямку спереду, попередження про можливість бічного зіткнення та система автоматичного гальмування. У 2019 році єдиною суттєвою зміною стало те, що Apple CarPlay та Amazon Alexa, стали стандартними  для LS.

У 2020 році помітних змін не було, тож ви можете придбати вживаний LS 2018 або 2019 років,  які будуть майже такими самими, проте коштуватимуть дещо дешевше. Можна придбати авто попереднього покоління, але у нього будуть відсутні покращення, внесенні після оновлення 2018 року.

Lexus LS або Mercedes-Benz S-Class?

Оскільки Mercedes-Benz - автомобіль S-Класу, то знаходиться на голову вище LS. Mercedes-Benz має розкішний інтер’єр, навіть за доволі високими стандартами цього класу,  з дорогим оздобленням, розкішними сидіннями та цілою купою різних функцій. S-Клас чудово керується і забезпечує комфортні поїздки.

LS має не багато переваг перед S-Class. Проте Lexus дешевший, має гібридний силовий агрегат, а також знаходиться вище у рейтингу прогнозованої надійності. У всьому іншому першість за Mercedes.

Lexus LS або BMW 7 серії?

BMW має широкий вибір силових агрегатів, починаючи від гібридного до пари двигунів потужністю аж до 600 кінських сил. Він динамічніший за Lexus і поєднує м'яку підвіску зі зручним керуванням. В салоні BMW має більше місця в багажнику та просторіші задні сидіння. Основна перевага Lexus перед BMW - нижча ціна.

Lexus LS або Audi A8?

Audi A8 так само, як і Lexus LS, має свої переваги, але в цілому Audi таки краща. А8 має більше простору для пасажирів, ніж LS, і зручнішу інформаційно-розважальну систему.

Деякі комплектації LS мають можливість установки гібридного силового агрегату. Лексус, в свою чергу, займає кращу позицію у рейтингу прогнозованої надійності і коштує менше. Хоч стандартний двигун Лексуса і потужніший за стандартний двигун Ауді, але все ж на такий випадок Ауді пропонує комплектації з іншим силовим агрегатом, який залишає LS далеко позаду.

Салон

Передні сидіння зручні та мають більш ніж достатньо місця для дорослих, але високим пасажирам  позаду може забракнути місця для ніг.

До стандартних функцій цього Lexus входять: люк, двозонний автоматичний клімат-контроль та інформаційно-розважальна система з 12,3-дюймовим дисплеєм та тачпадом, навігація, підключення через Bluetooth та порт USB, звукова система преміум-класу з 12-динаміками, супутникове радіо, Apple CarPlay, точка роздачі Wi-Fi та набір програм Lexus Enform.

До доступних для встановлення за бажанням покупця функцій входять: панорамний скляний дах, 4-х зонний автоматичний клімат-контроль, стереосистема з просторовим круговим звучанням Mark Levinson з 23 динаміками та 7-дюймовий сенсорний екран центральної консолі.

Відео тест-драйв Lexus LS 2020 року

Технічні характеристики

Стандартний LS має 416-сильний двигун V6 з подвійним турбонагнітачем. Модель LS Hybrid оснащена V6 та двома електродвигунами, які в сумі видають 354 кінських сил. В обох випадках  потужності не бракує навіть на шосе. Зміна смуги та обгін на великий швидкості проходить плавно та стрімко. Lexus LS чудово тримається на звивистих дорогах і добре входить в повороти.

Безпека

До стандартних систем допомоги водію входять: камера заднього огляду, адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування в аварійному режимі, датчики спереду і ззаду для допомоги при паркуванні, системи попередження про зіткнення спереду, виявлення пішоходів, попередження про з’їзд зі смуги руху, допомога в відстежуванні та центруванні у ній, автоматичні фари дальнього світла, розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сліпих зон та попередження про об’єкти, що рухаються позаду в поперечному напрямку. Деякі з цих функцій є частиною системи безпеки Lexus + 2.0.

До доступних для встановлення систем активної безпеки входять:  камера для паркування з об'ємною зйомкою, система допомоги водію при зміні смуги руху, попередження про об’єкти, що рухаються попереду в поперечному напрямку та 24-дюймова проекція панелі приладів на лобове скло .

Розміри і вага

Довжина LS становить 5,24 метра. Вага в кузову коливається від 2,135 до 2,280 кг.

Можливі комплектації

Lexus LS пропонує 3 комплектації: LS 500, гібридний LS 500h та LS 500 F Sport. LS 500 та 500 F Sport оснащені двигуном V6 з подвійним турбонагнітачем та 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Гібридний силовий агрегат LS 500h складається з двигуна V6, двох електродвигунів та безступеневої автоматичної коробки передач. Стандартним є задній привід, проте повний привід можна додати до будь-якої комплектації моделі.

Більшість додаткових функцій - це оновлення дизайну інтер'єру та сидінь. Також деякі функції можна додати окремо, наприклад, панорамний скляний дах, адаптивну пневматичну підвіску, проекцію панелі приладів на лобове скло, стереосистему Mark Mark Levinson та систему кругового огляду для паркування. Зауважте, що для моделі LS F Sport доступні не всі додаткові функції.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2020
Огляд тест-драйву: Audi A5 2020
Огляд тест-драйву: Citroen C-Elysee 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Citroen C-Elysee 2020