Огляд тест-драйву: Audi A5 2020

2 липня 2020

Навіть якщо ви придбаєте комплектацію з найслабшим двигуном, то її потужності буде більш ніж достатньо. A5 добре управляється і маневрує при відносно невеликій витраті палива, якщо порівнювати з іншими представниками свого класу. Якість і дизайн інтер'єру бездоганні, сидіння добре утримують на поворотах, до того ж, є багато різних функцій. Купе і кабріолет не можуть похвалитися розмірами багажників, але, в цілому, Audi має не так багато недоліків.

Огляд тест-драйву: Audi A5 2020

Нове на 2020 рік

  • Додаткові стандартні функції
  • Можливість вибору різних варіантів оздоблення
  • Трохи менший багажник у купе
  • Оновлений зовнішній дизайн

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

A5 - один з найбільш збалансованих представників класу і будь-який зацікавлений в покупці розкішних легковиків повинен розглянути його як варіант. Хоч А5 і коштує дорожче багатьох конкурентів, варто зазначити, що вона варта кожної копійки. Тим не менш, не зайвим буде розглянути альтернативи, на кшталт Mercedes-Benz C-Class або Audi A4, які коштують дещо дешевше.

Нове чи вживане?

У 2020 році A5 помітно покращили. Інформаційно-розважальна система з сенсорним 10,1 дюймовим екраном замінює стару систему з 7-ми дюймовим екраном, що керувалась маніпулятором.  Передні сидіння з підігрівом тепер також входять до стандартної комплектації, а багажник у версії купе став трохи меншим.

У 2019 році Audi позбулась ручної трансмісії у A5 і представила RS 5 Sportback (раніше RS 5 була доступна лише в кузові купе). У 2018 році A5 отримала новий дизайн. На А5 стали почали встановлювати потужніший двигун, а ще до лінійки увійшов тип кузова Sportback.

Audi A5 або Mercedes-Benz C-Class?

Хоч Mercedes-Benz C-Class це чудовий розкішний легковик, проте модель A5 все ж краща. Обидва автомобілі мають різні кузови на вибір, потужні двигуни та ідеальні інтер'єри. Але, якщо справа стосується прогнозу надійності та зручності використання інформаційно-розважальної системи, Audi має перевагу.

Audi A5 чи Audi A4?

Ауді A4 ні на крок не відстає від A5, і точно сказати, яке ж авто насправді краще, не можна. Обидва мають інтер'єри преміум-класу і схожий перелік функцій. A4 доступний лише у кузові типу седан, тоді як для A5 доступні також купе та хетчбек. З одного боку авто лінійки А5 мають дещо потужніші двигуни, з іншого боку, А4 дешевша. Вибір між цими двома зводиться до особистих вподобань та потреб.

Салон

У купе та кабріолеті може без проблем розміститись чотири людини, а в моделях Sportback - п'ять. Передні сидіння A5 зручні та добре утримують на поворотах. Задні сидіння всіх моделей трохи замалі, але у дорослих середнього зросту проблем виникнути не повинно.

До стандартних функцій входять: люк, трифазний автоматичний клімат-контроль та інформаційно-розважальна система MIB 3 з 10,1-дюймовим сенсорним екраном, 10-динаміковою аудіосистемою, високоякісним HD-радіо, Android Auto та Apple CarPlay, підключення по Bluetooth та через два USB порти. Кабріолет має м'який складний верх, без можливості встановлення люка.

До функцій, що можна додати окремо входять: зарядка бездротових пристроїв, аудіосистема Bang & Olufsen з 19-тьма динаміками, супутникове радіо, додаткові порти USB, точка роздачі Wi-Fi, навігація та «віртуальний кокпіт» Audi, що замінює традиційну панель приладів на 12-ти дюймовий дисплей, що легко піддається налаштуванню.

Відео тест-драйв Audi A5 2020 року

Технічні характеристики

Незалежно від комплектації, A5 має достойний силовий агрегат. До базової комплектації входить 248-сильний чотирициліндровий двигун з турбонагнітачем та семишвидкісна автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Така силова установка забезпечує легку зміну смуги руху на високій швидкості та може постояти за себе на відкритому шосе, трансмісія при цьому забезпечує плавне перемикання передач.

A5 може й не найдинамічніше авто в класі, проте водити його точно не нудно. А5 відмінно керується та добре входить в повороти, а привід на всі колеса забезпечує першокласне зчеплення з дорогою. В сумі виходить авто, що чудово підходить як для пересування по місту, так і для заміських мандрівок.

Безпека

До стандартних систем допомоги водієві входять камера заднього огляду, Audi Pre Sense Basic (система, яка в разі неминучого зіткнення автоматично закриває бічні вікна та затягує ремені безпеки), і Audi Pre Sense Front, до якої входять попередження про перешкоду спереду, виявлення пішоходів і автоматичне гальмування в аварійному режимі.

До систем активної безпеки, що можна встановити додатково входять Audi Pre Sense Side, що може виявляти та попереджати про небезпеку зіткнення збоку, і Audi Pre Sense Rear, що включає моніторинг сліпих зон та систему попередження про об’єкти, що рухаються позаду в поперечному напрямку. Інші доступні системи безпеки включають попередження про виїзд автомобіля, адаптивний круїз-контроль, попередження про з’їзд зі смуги руху, допомога в утриманні на ній, проекція панелі приладів на лобове скло, система розпізнавання дорожніх знаків, передні та задні датчики для паркування, камери кругового огляду для паркування, система допомоги при паралельному та перпендикулярному паркуванні, а також система допомоги в заторі, яка допомагає з гальмуванням, прискоренням та рульовим керуванням за низької швидкості руху.

Розміри і вага

Довжина від 4,69 до 4,75 метра, а вага залежно від кузова становить від 1650 до 1895 кілограм.

Можливі комплектації

У вас є безліч варіантів при виборі комплектації A5. Є три типи кузова на вибір - купе, кабріолет та п'ятидверний Sportback - і три моделі: A5, S5 та RS 5. Моделі A5 і S5 також мають три рівні внутрішнього оздоблення: Premium, Premium Plus та Prestige. Кожна модель стандартно оснащена системою Quattro.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020
Огляд тест-драйву: Lexus LS 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2020