Огляд тест-драйву: Lexus LX 570 2019

13 лютого 2019

Побудований на тому самому рамному шасі, що і легендарний Toyota Land Cruiser, сучасний Lexus LX 570 є втіленням сталевого кулака в оксамитовій рукавичці. Масивний LX демонструє неабияке завзяття, коли мова заходить за бездоріжжя, але тішать найвищим рівнем комфорту. Його можна назвати «Range Rover» від Lexus, але з вищим рівнем надійності та кращою ціною перепродажу. Цього року позашляховик пропонується як на два ряди і п’ять місць, так і на три ряди і вісім місць. Обидва варіанти пропонують останні технології та системи безпеки. Більшість позашляховиків рідко виїжджають на биті шляхи, але в разі чого LX 570 з системою повного приводу, центральним диференціалом з блокуванням та низькими передачами здатний подолати чимало перешкод.

Огляд тест-драйву: Lexus LX 570 2019

Вам сподобається

Якщо ви вже опинилися у класі розкішних позашляховиків на два/три ряди, здатних подолати чимало примх бездоріжжя, новий Lexus LX 570 2019 вартий уваги. Бонусом стануть легендарні надійність та якість.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Великий, рамний позашляховик не може поводитися як засновані на седанах Audi Q7, Mercedes-Benz GLS чи Volvo XC90. А Cadillac Escalade ESV на три ряди пропонує більше внутрішнього простору. Розчарування чекає і на тих, хто є шанувальником Apple CarPlay і Android Auto, оскільки вони відсутні.

Нове у 2019 році

2019 став роком затишшя для LX. Тим не менше, завдяки вогням, вмонтованим у бічні дзеркала, на асфальті відображається логотип Lexus. Крім того, нині багатофункціональний інформаційний дисплей оснащений цифровим датчиком часу, а система «Lexus Enform Remote» отримала розумний годинник та інтеграцію «Amazon Alexa».

Враження від їзди

Незважаючи на всю розкіш Lexus LX 570 це справжній позашляховик. Він отримав посилене рамне шасі, але це не означає, що їздить він як вантажівка. Сучасний LX комфортний у повсякденному житті. Спортивних відчуттів очікувати не варто, а от впевненості і стабільності цілком. Потужний V8 двигун не дошкуляє шумом, а коробка передач вражає плавністю. Між тим, в разі обрання більших коліс можна почути незначний шум під час руху. При пересуванні по бездоріжжю на допомогу приходять диференціал з блокуванням та система повного приводу. Завдяки такому оснащенню Lexus демонструє набагато кращі здібності, ніж Audi Q7 чи Cadillac Escalade ESV. Від великих позашляховиків не прийнято очікувати економічності, але LX 570 приємно дивує помірним, як для класу, апетитом.

Найкращі характеристики

Система адаптації до поверхні, яка контролюється водієм, дозволяє обирати між п’ятьма режимами, передбаченими на допомогу систему повного приводу.  Відповідно до дорожніх умов можна обрати режими: «Rock», «Rock and Dirt», «Mogul», «Loose Rock», «Mud and Sand».

З системою допомоги при їзді по бездоріжжю LX 570 через автоматичний дросель і налаштування гальм здатен організувати неквапливий, але впевнений підйом по крутим, кам’янистим схилам. В разі потреби дорожній просвіт автомобіля буде збільшено на декілька сантиметрів завдяки системі «Active Height Control».

Детально про автомобіль Lexus LX 570

Інтер’єр  

У 2019 році LX 570 можна замовити у версії на два ряди і п’ять місць та три ряди і вісім місць. Перша версія гарантує 1430 літрів вантажного простору позаду останнього ряду, в той час як восьмимісна версія гарантуватиме 1265 літрів. Другий ряд в обох випадках оснащений електроприводом. Салон оздоблений високоякісною шкірою і привабливими дерев’яними акцентами. Панівну позицію займає 12.3-дюймовий екран, який можна розділити на три частини для відображення різних функцій. Окремо доступна розважальна система для задніх сидінь з 11.6-дюймовими екранами, USB портами та додатковими елементами управління стерео і кондиціонера. До речі, базове стерео пропонує дев’ять динаміків, в якості опції пропонується система «Mark Levinson Surround Sound» з 19 динаміками.

Відео тест-драйв Lexus LX 570 2019 року

Екстер’єр

Зовнішність LX 570 2019 мало чим відрізняється від минулорічних моделей, пропонуючи світлодіодні фари, величезну решітку радіатора, яка точно вкаже на марку позашляховика. Решта кузова сильно нагадує те, що пропонує Land Cruiser, іншими словами перед нами висока і масивна «коробка». Верхня секція дверей багажника, які відкриваються вверх і вперед, відкидається натиском на кнопку. Габарити Lexus LX 570 чималі, він не такий довгий як Chevrolet Suburban, але займе чимало місця у вашому гаражі.

Базова комплектація

Усі LX 570 щедро оснащені. У базу увійшли система повного приводу, центральний диференціал з блокуванням, причіпний пристрій, набір систем безпеки від Lexus, до якого увійшли екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів, попередження про зміну смуги руху, інтелектуальний круїз-контроль та передні фари з розумним дальнім світлом. В салоні, де панують шкіра і дерево, ви також знайдете люк даху з електроприводом, 10 подушок безпеки, електропривод передніх сидінь, 12.3-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. Аудіосистема пропонує AM/FM/CD програвач, 9 динаміків, HD радіо, Bluetooth, USB і iPod порти. На жаль, Apple CarPlay і Android Auto не доступні взагалі.

Опційне обладнання

Опцій для LX 570 передбачено не так багато, як можна було очікувати. Так, пакет «Luxury» додасть підігрів і вентиляцію сидінь першого і другого рядів, клімат-контроль чотирьох зон, перфоровану шкіру обшивки та нові вогні, завдяки яким на асфальті з’являється логотип Lexus. Також доступними стали кермо з дерева і шкіри з підігрівом, легкосплавні диски на 21 спицю, аудіосистема «Mark Levinson», проекційна приладова панель на вітровому склі та розважальна система для задніх сидінь.  

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 5.7-літровий V8 двигун на 383 кінських сили і 547 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. До сотні позашляховик розганяється за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 19.6 л/100км у міському, 13.8 л/100км у заміському та 16.8 л/100км у змішаному циклах. Окремо представлений дизельний Lexus LX з 4.5-літровим V8 двигуном на 272 кінських сили та 650 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Привід повний. Сотня досягається за 8.6 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019
Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2019